”Vain yksi sana kuvaamaan häntä” – tällainen on Richardin, 25, matka CS-huipulle

Uusi dokumentti esittelee ranskalaisen Counter-Strike-tähtipelaaja Richard Papillonin matkan huipulle.

Richard ”shox” Papillon on yksi maailman tunnetuimmista Counter-Strike-pelaajista. 25-vuotias ranskalainen on voittanut lähes kaiken mahdollisen urallaan.

15.11.2017 12:15

25-vuotias ranskalainen Richard ”shox” Papillon on yksi Counter-Striken tunnetuimmista nimistä koko maailmassa.

Reilut 54 minuuttia kestävä shox - Journey of a Legend -dokumentti on ranskalaisen CS-sivusto VaKarMin ja Guillaume ”bomox” Fleuryn uusin tuotos, joka esittelee Papillonin nousun maailman parhaiden CS-pelaajien joukkoon.

Papillonia pidetään huippuna hänen monipuolisuutensa takia. Hän on erinomainen pelaamaan erityisesti pistooleilla, kivääreillä ja tarkkuuskivääreillä. Lisäksi hän on toiminut useaan otteeseen urallaan pelinjohtajana, joka on CS:n vaikein rooli.

Videolla seurataan Fleuryn matkaa Counter-Strike: Source -pelistä nykypäivään asti. Nykyisin Papillon edustaa ranskalaista G2 Esports -joukkuetta pelisarjan uusimmassa osassa Counter-Strike: Global Offensivessa. G2 on listattu maailman neljänneksi parhaaksi joukkueeksi.

Dokumentti on katsottavissa kokonaisuudessaan Youtubesta. Ranskankielinen video on tekstitetty kokonaan englanniksi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Ääneen dokumentissa pääsevät muun muassa Papillonin entinen joukkuetoveri ja mentori Sébastien ”krL” Pérez, entinen joukkuetoveri, nykyinen valmentaja ja hänen paras ystävänsä Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux sekä hänen isänsä Patrick Papillon.

– Ranskalaispelaajille on vain yksi sana kuvaamaan häntä – paras, toteaa videolla Pérez.

Dokumentin alussa kerrotaan, kuinka Papillon tutustui Counter-Strikeen, mistä hänen nimimerkkinsä shox on peräisin ja miten hän päätyi edustamaan CS:S:n ykkösjoukkuetta Team VeryGamesia.

Vajaan tunnin aikana käydään läpi myös potkut VeryGamesista, muistellaan vuoden 2014 dramaattista Fnatic-LDLC-ottelua ja Major-mestaruutta sekä keskustellaan hänen joukkueistaan ja niiden ongelmista.

– Kilpailijoiden keskuudessa kukaan ei pidä häviämisestä, mutta hän suorastaan vihaa sitä. Aina kun hän pelaa jotain, niin hän haluaa olla paras, kuvailee isä Patrick poikansa luonnetta.

Papillonin uran suurimmat saavutukset ovat ESL Pro League -liigamestaruus kesältä 2017, ECS-liigafinaalien voitto kesältä 2016 sekä CS:n ykkösturnauksen eli Majorin voitto marraskuulta 2014. Papillon on voittanut urallaan palkintorahaa vajaat 400 000 dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?