Esports

MM-farssi! Suomen kilpapelijoukkue jäi ilman mitaleita Koreassa

Julkaistu:

ESPORTS
Suomen kilpapelimaajoukkueen molemmat edustajat jäivät Koreassa pelatuissa MM-kisoissa kauas mitaleista.
Koreassa parhaillaan käynnissä olevat kilpapelaamisen MM-kisat päättyivät Suomen osalta ennen finaalipäivää.

Yhdeksättä kertaa järjestettyihin IeSF-kisoihin Suomen elektronisen urheilun liitto lähetti viisihenkisen Counter-Strike-joukkueen HAVU Gamingin sekä Tekken-pelaaja Joni ”Jopelix” Huovisen.

Ilta-Sanomien ennakkohaastatteluissa molemmat edustajat kertoivat tähtäävänsä luonnollisesti kultamitaliin. Myös liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen oli kertonut realistisiksi tavoitteeksi kaksi mitalisijaa.

Lopputuloksena oli kuitenkin jättipettymys, kun molempien edustajien pelit päättyivät pudotuspelien alkukierroksille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hyvä alku muuttui pettymykseksi

HAVU voitti oman alkuvaiheen lohkonsa kaatamalla Venäjän, Azerbaidžanin ja Georgian edustajat ongelmitta. Puolivälierissä vastaan asettui Ruotsin edustusjoukkue, jolta ei ennen kisoja odotettu suurempia tuloksia.

Puolivälierän ensimmäinen kartta de_overpass, joka oli Suomen valitsema, päättyi ruotsalaisille 19–16-jatkoajan päätteeksi. Toinen kartta de_cache meni ruotsalaisten hallinnassa, kun HAVUn ja Suomen pelit päättyivät 9–16-tappioon.

HAVUn Otto ”ottoNd” Sihvo ja Jesse ”KHRN” Grandell purkivat pettymystä Twitterissä. Grandell kertoi joukkueen tarvitsevan enemmän harjoitusta, Sihvo taas kirosi kipeänä pelaamista sekä kritisoi joukkueen harjoittelumäärää.


Tekkenissä Huovinen selvisi kuolemanlohkosta jatkoon niukin naukin voittaen Australian ja Ruotsin edustajat, mutta häviten Thaimaan ja Korean pelaajille. Huovisen pelit päättyivät neljännesvälieriin 0–3-tappioon Israelin edustajaa vastaan.


Edelliset kaksi vuotta kärkikolmikossa

Suomen joukkueen lopullisesta loppusijoituksesta ei ole vielä tietoa, mutta sijoitus tulee tippumaan edellisvuodesta. Vuonna 2016 Suomi sijoittui toiseksi CS-mestaruuden tuomilla pisteillä, vuonna 2015 kokonaissijoitus oli kolmas Joona ”Serral” Sotalan voittaman StarCraft II -mestaruuden myötä.

IeSFin yhdeksännet MM-kisat päättyvät sunnuntaina pelattaviin League of Legends- ja CS-finaaleihin. Finaalipelit alkavat Suomen aikaa kello 03 sunnuntaiyönä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt