Esports

SM-kultaa ja useat potkut – näin sujui HIFK:n pelijoukkueen ensimmäinen vuosi

Julkaistu:

ESPORTS
HIFK:n viime vuoden lopulla perustama pelijoukkue on jo vuoden vanha. Ilta-Sanomat listasi joukkueen ensimmäisen vuoden suurimmat tapahtumat.
Lauantai 5. marraskuuta 2016 oli historiallinen päivä Suomen kilpapeliyhteisölle: Jääkiekkoseura HIFK ilmoitti ensimmäisenä urheiluseurana Suomessa laajentavansa toimintansa kilpapelaamiseen.

HIFK oli ensimmäinen iso tekijä Suomessa, joka päätti hypätä kilpapelaamiseen. Helsinkiläisseuran päätöstä on myöhemmin seuranneet muun muassa urheiluseurat SJK, FC Lahti, Porin Ässät ja elektroniikkaketju Gigantti.

HIFK:n pelijoukkue esiteltiin marraskuussa GameXpo-tapahtumassa. Helsinki REDS -niminen organisaatio aloitti kuusihenkisellä Overwatch-joukkueella.

Ilta-Sanomille HREDSin GM Christer Kasurinen kertoo, että alkuun HIFK-fanit suhtautuivat tiimiin varauksella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se, mitä et ymmärrä herättää usein epäilystä, kysymyksiä ja pelkoja. Lajin ja tekemisen tullessa tutuksi moni osapuoli on alkanut epäilemisen sijaan tukemaan toimintaa.
 • Katso jutun lopusta löytyvältä aikajanalta, mitä kaikkea HREDSin ensimmäiseen vuoteen oikein mahtui.
Kuusihenkinen Overwatch-joukkue koostui pääasiassa täysin tuntemattomista pelaajista. Kovalla työllä tiimi nousi kuitenkin vauhdilla Suomen ykkösnimien joukkoon.

Ensimmäisessä isossa turnauksessaan, helmikuussa järjestetyssä Assembly Winter 2017 -tapahtumassa, HREDS hävisi finaalin niukasti 2–3-lukemin kansainväliselle huippunimelle Ninjas in Pyjamasille.

– Jo pelkästään julkistustilaisuus itsessään ja se tapa millä meidät toivotettiin tervetulleeksi Suomen esports-skeneen oli unohtumaton. Jos yksittäisestä kohokohdasta kyse, niin on se varmasti Assembly Winter -finaali NiPiä vastaan ja se tunnelma, joka välittyi vielä myöhälle iltaan pelien jälkeen, kertoo Kasurinen omaa kohokohtaansa vuodelta.


Assemblyjen jälkeen joukkue suuntasi Tampereella ja Tanskaan, jossa joukkue teki kansainvälisen turnausdebyyttinsä. Tampereelta tuloksena oli HREDSin ensimmäinen mestaruus, Tanskasta hopeasija.

Kevät päättyi joukkueen ensimmäiseen pelaajanvaihdokseen, kun Toni ”Effix” Hurme siirtyi sivuun. Kesän aikana HREDSin tulokset eivät olleet odotettuja, joka johti elokuussa kolmen pelaajan potkuihin.

SM-kulta ja isot muutokset

Syyskuussa HREDS ilmoitti uuden Overwatch-kokoonpanonsa sekä laajentavansa Dota 2 -peliin, joka voitti heti lokakuussa Suomen mestaruuden.

Uudistunut Overwatch-joukkue ei saanut peliä raiteilleen syksyn aikana, joka johti kahden uuden pelaajan päätökseen lähteä joukkueesta.

Kasurinen kertoo, että Overwatch-joukkueen uudelleenrakennus on alkanut – jälleen.

– Joukkue-orientoituneessa pelissä synergia ja tapa toimia yhdessä ovat keskeisessä osassa onnistumisen kannalta. Joukkueet joissa vain pelaajien taitotaso otetaan huomioon eivät menesty samalla tavalla kuin esimerkiksi Team Liquidin kaltainen pelaajayhteisö, jossa pelaajat ovat melkein symbioituneet yhteen.


Tapahtumajärjestäminen kasvavassa roolissa – ”Kohti kansainvälistä markkinaa”

Kasurisen mielestä HIFK on hyötynyt vuoden vanhasta joukkueesta jo paljon.

– Helsinki REDSiä ei pidä pitää vain suorana jatkeena HIFK jääkiekkotoimintaan, vaan olemme lisänneet aivan uuden seuraajakunnan jo olemassa olevaan IFK-perheeseen

Ensimmäisen vuoden suurin opetus on ollut Kasurisen mielestä oikeanlaisten ihmisten löytäminen HREDSin toimintaa.

– Organisaatiota rakennetaan kohti kansainvälistä markkinaa, ja tämän mahdollistavat vain tekemiselleen omistautuvat yksilöt jotka omalla osaamisalueellaan antavat panoksensa tämän onnistumiseen.

Toisena vuonna tapahtumajärjestäminen on kasvavassa roolissa. Uusia joukkueita mietitään, mutta toistaiseksi mitään ei ole lyöty lukkoon.

– Overwatch ja Dota 2 -rosterit jatkavat näillä näkymin molemmat 2018. Uusista rostereista keskustellaan, mutta niistä viestitään kun saamme konkreettisia päätöksiä aikaan. Olen hyvin tyytyväinen, että tietooni tulee jatkuvasti mielenkiintoisia peliporukoita ja mahdollisuuksia, joista voimme karsia itsellemme mielenkiintoisia tapauksia joita seurata ja mahdollisuuksien myötä myös toteuttaa.Jos upotus ei näy yläpuolella, katso se täältä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Sarjakakkaaja kiusaa uimahallia Oulussa, jättää tuotoksiaan isoon altaaseen – sarjakiuaspissaaja saatiin jo kiinni

  2. 2

   Kansanedustajille palkankorotus – ensin vappuna ja uusi korotus vuodenvaihteessa

  3. 3

   Metromatkustajan salakuvaus kostautui nololla tavalla: supermalli julkaisi hillittömän vastaiskun – ”Tämä on paras juttu, joka olen nähnyt”

  4. 4

   25-vuotiaan päänsärkyä ei otettu vakavasti – kuoli aivokasvaimeen

  5. 5

   Armonaikaa enää runsas vuosi: jätevesilaki aiheuttaa vielä ryysiksen – ”Mökkiläiset eivät ole heränneet vieläkään”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsberg avautui painonsa noustua 22 kiloa – tuoreet kuvat saivat fanit haltioihinsa: ”Olet kauniimpi ja vahvempi kuin luulet”

  2. 2

   Äärimmäisen lihaksikas Anna, 29, haluaa raskaaksi – lapsen esteenä on vain yksi ongelma: ”Sehän ei ole mitenkään poikkeavaa”

  3. 3

   Olympiavoittaja jäi hirviölääkärin kanssa hotellihuoneeseen – kertoi nyt, mitä hyväksikäyttäjä teki: ”Itkin sängyssä alasti”

  4. 4

   Onko tässä hävyttömyyden huippu? Varatun Sammyn ehdotus Amanda Harkimolle Temptation Islandilla kuohuttaa: ”En mä tollaseen lähde”

  5. 5

   Lehtiväite: Schumacherin vaimo ei saa käyttää F1-legendan jättiomaisuutta vapaasti – yllättävä paljastus vanhasta asiakirjasta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

  3. 3

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  4. 4

   Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

  5. 5

   Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

  6. Näytä lisää