Esports

Yllättävä jättiturnaus: Kilpapelaaminen tulee olympialaisten kylkeen

Julkaistu:

ESPORTS
Kilpapelaaminen on lähempänä kuin koskaan olympialaisia, kun helmikuussa juuri ennen olympialaisten alkua järjestetään kisakaupungissa Peyongchangissa IEM-pelitapahtuma.
Saksalaisen kilpapelitoimijan ESL:n yksi suurimmista tuotteista on Intel Extreme Masters -turnaussarja, jota järjestetään nimensä mukaisesti yhteistyössä yhdysvaltalaisen suoritinjätti Intelin kanssa.

Ympäri maailmaa kiertävä sarja suuntaa helmikuussa 2018 Etelä-Koreassa sijaitsevaan Peyongchangin kaupunkiin, kun yksi kiertueen tapahtumista järjestetään talviolympialaisten yhteydessä.

SportsBusiness Dailyn mukaan IEM: PeyongChang -tapahtuma järjestettäisiin 6.–9. helmikuuta, eli kisat päättyivät samana päivänä kun järjestetään olympialaisten avajaiset.

Intel on yksi Kansainvälisen olympiakomitean eli KOKin yhteystyökumppaneista, joten IEM:n tuominen olympialaisten yhteyteen ei ole sattumaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viralliset IEM: PyeongChang -turnauspelit ovat reaaliaikainen strategiapeli StarCraft II sekä urheilupeli Steep: Road to the Olympics.

– Viime viikolla järjestetyn olympialaisten huippukokouksen jälkeen KOK on päättänyt tutkia esportsin mahdollisuuksia olympialajina. Odotamme innolla, että miten tämä kokeilu sujuu, kommentoi KOKin televisio- ja markkinointivastaava Timo Lumme.

Maailmanlaajuiset karsinnat pelataan marras–joulukuussa. Turnauksen tarkemmat tiedot, kuten pelaajamäärät tai mahdolliset palkintosummat, selviävät myöhemmin.Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt