Tällainen on ”pelimaailman NFL” – mukana kuusi suomalaista

Overwatch Leaguen pitkään pantatut joukkueet ovat nyt selvillä.

Joona ”Fragi” Laineen liigapaikka on Philadelphiassa.

9.11.2017 20:45

Jättisuosittu Overwatch on Blizzardin kehittämä nopeatempoinen räiskintäpeli. Grafiikaltaan peli on hyvin värikäs ja sarjakuvamainen.

Syksyllä 2016 Blizzard kertoi vuosittaisessa BlizzCon-tapahtumassaan, että peli saa oman NFL:stä mallia ottavan liigan: Overwatch Leaguen, josta puhutaan tutummin OWL:nä.

OWL:stä on tullut yksi Overwatchin ja koko kilpapelaamisen suurimmista puheenaiheista viimeisen vuoden aikana. Keskustelua on riittänyt alkaen Blizzardin päätöksestä pantata tarkempia tietoja liigasta pitkään, mikä johti siihen, että useat tunnetut pelitiimit hylkäsivät pelin kevään ja kesän aikana.

Myös liigapaikkojen hinnoista – huhujen mukaan 20 miljoonaa dollaria kappaleelta – on riittänyt keskustelua. Blizzard ei ole kommentoinut tai vahvistanut hintaväitteitä.

Timo ”Taimou” Kettunen pelaa liigassa Dallas Fuel -joukkueen kokoonpanossa.

OWL:n ensimmäiset konkreettiset tiedot kerrottiin heinäkuussa, mutta vasta syyskuussa saatiin vahvistus odotettuun uutiseen: Ensimmäiset runkosarjan ottelut pelataan tammikuussa 2018.

Tämän vuoden BlizzCon-tapahtuman aikana Blizzard kertoi tarkempia tietoja ensimmäisestä OWL-kaudesta. Myös kaikki liigaan osallistuvat joukkueet kokoonpanoineen ovat varmistuneet.

Suomalaisia viidessä eri joukkueessa

OWL:ssä kilpailee kaksitoista joukkuetta, joissa on 6–12 pelaajaa. Joukkueet on nimetty kaupunkien mukaan, joihin ne rakentavat peliareenansa.

Liigassa nähdään suomalaispelaajista muun muassa Timo ”Taimou” Kettunen ja Aleksi ”Zuppeh” Kuntsi, joiden aikaisemmin edustamat joukkueet Team EnVyUs ja Misfits ostivat liigapaikat syksyn aikana. Molempien osallistuminen liigaan vahvistettiin jo ennen BlizzConia.

Suomalaisesta EM-tittelin lokakuun alussa voittaneesta Team Gigantti -joukkueesta on kiinnitetty liigaan peräti neljä pelaajaa: Benjamin ”BigG00se” Isohanni, Jonas ”Shaz” Suovaara, Jiri ”LiNkzr” Masalin ja Joona ”Fragi” Laine. Gigantti-pelaajista ilman liigapaikkaa jäivät Joonas ”Zappis” Alakurtti sekä Tuomo ”Davin” Leppänen.

Runkosarja tammi-kesäkuussa, pudotuspelit heinäkuussa

OWL-kausi alkaa käytännössä 6. joulukuuta, jolloin Los Angelesissa pelataan pre season -näytösottelut. Avausottelussa kohtaavat Kuntsin edustama Floriday Mayhem ja Laineen Philadelphia Fusion.

Kaikki näytösottelut pelataan 6.–9. joulukuuta Blizzardin omalla esports-areenalla, joka toimii myös ensimmäisen kauden kisanäyttämönä.

Runkosarja pelataan neljässä osassa, joista jokainen kestää reilun kuukauden. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan 16. kesäkuuta.

Runkosarjassa joukkueet on jaettu kahteen Tyynenmeren ja Atlantin divisioonaan. Molemmissa pelaa kolme suomalaista.

Kauden aikana jokainen joukkue pelaa 40 ottelua: 20 oman lohkon joukkueita ja 20 toisen lohkon joukkueita vastaan. Pelit pelataan Los Angelesissa keskiviikosta lauantaihin.

Joukkueet pelaavat otteluita koti- ja vierasjoukkueina. Tulevaisuudessa jokaisella joukkueella on oma stadion, minkä myötä myötä koti- ja vierasottelut saavat todellisen merkityksen.

Kausi jatkuu pudotuspeleillä ja liigafinaaleilla, jotka pelataan 17.–28. heinäkuuta. Pudotuspeleissä mestaruudesta kisaa kuusi joukkuetta, ja divisioonien voittajat saavat suorat paikat neljän parhaan joukkoon.

Pudotuspelit pelataan muusta kaudesta poiketen muualla kuin Blizzardin esports-areenalla, mutta kisapaikkaa tai paikkoja ei ole vielä kerrottu.

Minimipalkka 50 000 dollaria – palkinnot monta miljoonaa

Runkosarjassa jokaisen osan voittaja palkitaan 100 000 dollarilla ja kakkonen 25 000 dollarilla.

Runkosarjassa jaetaan palkintorahaa yhteensä 1,3 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on 300 000 dollaria. Viimeisestä sijasta tienaa 25 000 dollaria.

OWL-mestaruus on miljoonan dollarin arvoinen, ja kokonaisuudessaan pudotuspeleissä pelataan yhteensä 1,7 miljoonan dollarin palkintopotista. Toiseksi tullut tienaa 400 000 dollaria, välieräsijoitus on 100 000 dollarin arvoinen ja pudotuspelipaikasta ansaitsee vähintään 50 000 dollaria.

Heroes Born -sarja esittelee liigan pelaajia. Ensimmäinen jakso:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Overwatch League -liigan ensimmäinen kausi alkaa 6. joulukuuta näytösotteluilla. Runkosarjan ensimmäiset pelit pelataan 10. tammikuuta 2018.

Jiri ”LiNkzr” Masalin edustaa Houstonin joukkuetta, joka on nimeltään Outlaws.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?