Itsevarma Joni jahtaa Koreasta tappelupelikultaa – ”Eiköhän Suomen mestari tiedä parhaiten”

Suomen kilpapelimaajoukkue aloittaa torstaina pelit IeSF:n MM-kisoissa Koreassa. Tekken-tappelupelissä Suomea edustaa Joni ”Jopelix” Huovinen.

Joni Huovinen edustaa Suomea Koreassa pelattavissa MM-kisoissa. Huovinen on Tekken-pelin hallitseva Suomen mestari.

Tekken 7 -pelin hallitseva Suomen mestari on Joni ”Jopelix” Huovinen, joka aloittaa torstaina urakkansa kilpapelaamisen MM-kisoissa.

IeSF:n yhdeksättä kertaa järjestettävät kisat pelataan tällä kertaa Koreassa. Huovinen pukee kisoissa päälleen ensimmäistä kertaa Suomen pelipaidan.

Ilta-Sanomille Huovinen kertoo, että Suomen edustaminen virallisesti on uskomattoman hieno asia.

– Maajoukkuejutut on aina cool. Lätkäihmisiä kun itse olen, niin aina katson maajoukkuetta silleen ”ai että mäkin haluan”. No, esportsin kautta nyt sitten, naureskelee Huovinen.

Kisoihin Huovinen on treenannut viimeiset pari viikkoa 2–3 tuntia päivässä. Pelituntien sijaan fokus on oikeaan mielentilaan pääsemisessä.

– Minun mentaalinen puoli on silleen, että sinne lähdetään voittamaan, enkä etsi muuta kuin voittoa. Jos alkaa miettiä, että voi hävitä, niin silloin häviää. Näin se menee.

Turussa pelattu SM-finaali, jonka Jopelix voitti

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Turnausta Huovinen luonnehtii kovatasoiseksi, sillä pelaajia tulee joka puolelta maailmaa. Kisan parhaat pelaajat tulevat Koreasta ja Japanista.

– Molemmista maista osallistuu vain yksi pelaaja, onneksi, niin ei tämä ole kaikkien aikojen kovatasoisin turnaus, myhäilee tyytyväinen Huovinen.

Suomen Counter-Strike-maajoukkue harjoitteli kisoja varten Vuokatissa järjestetyllä leirillä, johon Huovinen ei osallistunut. Syy oli yksinkertainen.

– Olen tullut siihen lopputulokseen, että olen tehnyt itselleni parhaiten toimivat treeniohjelmat. Olen niillä voittanut Suomen mestaruuden ja edustusmatkan parin kuukauden sisään, niin eiköhän mestari tiedä parhaiten, miten treenata.

IeSF:n MM-kisat pelataan Busanissa, Koreassa 9.–12. marraskuuta. Kisoihin osallistuu yli 450 pelaajaa 39:stä maasta. Suomi osallistuu kisoihin Tekken-pelaaja Joni Huovisen ja Counter-Strike: Global Offensive -joukkue HAVU Gamingin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?