CS-pelaajille ilouutinen: Uusi palvelu tarjoaa suoran reitin huipulle

Entiset suomalaiset Counter-Strike-ammattilaiset ovat rakentaneet uuden pelipalvelun, jossa parhaiten pärjäävät pelaajat pääsevät kolkuttelemaan kansainvälisen huippuliigan ovia.

Joona Leppänen on yksi Suomen tunnetuimmista kilpapeliammattilaisista. Nykyisin hänet tunnetaan parhaiten kommentaattorina.

29.10.2017 18:42

Kotimainen kilpapeliorganisaatio ENCE eSports ja pelipalvelu FACEIT aloittavat yhteistyön.

Yhteistyön tuloksena syntyy suomalaisille Counter-Strike: Global Offensive -pelaajille tarkoitettu Suomen FPL-liiga eli SFPL, joka tulee toimimaan ponnahduslautana suomalaispelaajille kohti kansainvälisiä pelikenttiä.

SFPL perustuu FACEITin huippusuosittuun FPL-formaattiin. FPL on huippupelaajille ja nouseville tähdille tarkoitettu liiga, jossa he kisaavat sekajoukkueina kuukauden ajan. Pelaajat saavat voitosta pisteitä ja kuukauden päätyttyä parhaat palkitaan rahapalkinnoilla.

Vastaavia palveluita on ollut aiemminkin Suomessa, mutta pienemmässä mittakaavassa. Aikaisemmin gather-palveluita ovat Suomessa järjestäneet esimerkiksi Arkku Gather, GameBase.fi, E-sports.fi ja FGL.

Aiemmista palveluista poiketen SFPL on suora reitti kansainvälisille pelikentille, sillä jokaisen SFPL-kauden kaksi parasta pelaajaa saavat suorat paikat FPL-karsintaan.

Uusi kotimainen palvelu ei ole tarkoitettu ainoastaan huippupelaajille, sillä liigassa on useita sarjoja eri tasoisille pelaajille. Pelaajat määritellään sarjoihin FACEITin oman elo-tilaston mukaisesti.

Projektin takana ovat ENCEn toiminnassa mukana olevat entiset Counter-Strike-ammattilaiset Joona ”natu” Leppänen ja Tomi ”lurppis” Kovanen.

– Suomesta on puuttunut Counter-Strike 1.6 -pelin loppuajoista lähtien gather-systeemi, jossa pelaajat pääsevät pelaamaan muiden omatasoisten pelaajien kanssa, kehittymään pelaajina ja tutustumaan muihin pelaajiin. Uskon, että tällä tulee olemaan selvä positiivinen vaikutus suomalaiseen skeneen, kommentoi Kovanen.

SFPL:n ensimmäinen kuukausi tulee olemaan maksuton, mutta joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien palvelu maksaa viisi euroa kuukaudessa. SFPL lyöttäytyy yhteen toisen suomalaisen FACEIT-hubin FGL:n kanssa, jonka pelaajat integroidaan SFPL:n järjestelmään.

Tomi Kovanen tuo takaisin toivotut Areena-tapahtumat.

Areena-tapahtumat tekevät paluun

SFPL:n myötä Kovanen tuo takaisin kuudesti järjestämänsä Areena-tapahtuman, joka keräsi Suomen parhaimpia pelaajia kisaamaan sekajoukkueina vuosina 2012–14.

Tuleviin Areena-tapahtumiin kutsutaan pelaajia SFPL:stä. Idea on tarjota uusille pelaajille mahdollisuuksia pelata yhdessä Suomen parhaimpien kanssa ja näyttää osaamistaan.

– Ruohonjuuritason toiminta on ollut niin Suomessa kuin kansainvälisestikin retuperällä jo vuosia. SFPL antaa mahdollisuuden tutustua uusiin tulevaisuuden tähtiin ja mikä tärkeintä, antaa heille mahdollisuus pelata kokeneempien kavereiden kanssa, joilta he voivat saada paljon oppia joukkuepelaamisesta ja tiimityöskentelystä, kommentoi puolestaan Leppänen.

Jutun alkua täydennetty 30.10. kello 9.58. Tarkennettu kappaletta koskien gather-palveluiden historiaa Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?