Nyt ravistellaan rakenteita: Sotkamon Jymy lähti ensimmäisenä pesäpallojoukkueena räiskintäpeli Counter-Strikeen - Esports - Ilta-Sanomat

Nyt ravistellaan rakenteita: Jymy lähti ensimmäisenä pesäpallojoukkueena räiskintäpeliin

Jymyn Counter-Strike-joukkue vasemmalta katsottuna: Lasse Uronen, Jani Jussila, Verneri Junkala, Joonas Rantala ja Tony Niemelä.

Julkaistu: 27.10.2017 12:10

18-kertainen pesäpallon Suomen mestari Sotkamon Jymy on laajentanut toimintaansa kilpapelaamiseen kiinnittämällä räiskintäpeli Counter-Strikea pelaavan joukkueen.

Pesäpallojoukkue Sotkamon Jymyn takana oleva SuperJymy Oy on lähenyt mukaan kasvavaan kilpapelaamiseen Suomessa, ja jatkossa Jymyn brändin alla kilpailee Counter-Strike: Global Offensive -joukkue.

Aikaisemmin Vitalis nimellä pelannut joukkue pelaa jatkossa kaikissa turnauksissa ja liigoissa SuperJymyn nimellä ja logolla.

Vitalis on vakiinnuttanut asemansa Suomen toiseksi parhaana CS:GO-joukkueena, mutta tavoite on nousta tulevaisuudessa ensin Suomen ykkösnimeksi, ja sen jälkeen vakiinnuttaa paikka maailman 30 parhaan joukossa.

– Jymy on iso ja ammattitaitoinen organisaatio, joka antaa tälle joukkueelle paljon mahdollisuuksia ottaa askelia uralla eteenpäin. Uskon, että Jymy vaikuttaa positiivisesti myös koko esportsin kasvuun Suomessa, joukkueen kapteeni Joonas ”Aune” Rantala kommentoi tiedotteessa.

Huimat 18 kertaa pesäpallon SM-kultaa voittanut Jymy maksaa pelaajille kuukausipalkkaa, joka takaa pelaajille täyden keskittymisen pelkkään pelaamiseen.

Esports tarjoaa uusia mahdollisuuksia

Jymy on ensimmäinen pesäpalloseura, joka laajentaa kilpapelaamiseen.

CS:GO-joukkue on vasta ensimmäinen askel Jymylle, jonka tarkoitus on tulevaisuudessa laajentaa myös muihin peleihin ja lajitapahtumiin, kertoo SuperJymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen tiedotteessa.

Kuosmasen mukaan kilpapelaaminen tarjoaa Jymyn kumppaneille täysin uudenlaisia mahdollisuuksia tavoittaa nuorta kohderyhmää. Kilpapelaaminen on 18–29-vuotiaiden nuorten miesten yksi suurimmista kiinnostuksenkohteista.

Jymy aloittaa viisihenkisen CS-joukkueen kanssa. Tulevaisuudessa tarkoitus on laajentaa myös muihin peleihin.

Pelivalinta herättää hämmennystä

CS:GO on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli ja Suomen suosituin kilpapeli. Maailmalla peli on yksi kolmesta suurimmasta kilpapelistä.

Pelin väkivaltaisuudesta on riittänyt puhetta jo vuosia, sillä pelissä terroristit ja poliisit pelaavat voitosta. Ydinidea on, että terroristit haluavat räjäyttää pommin ja poliisit estää sen. Joukkueen pelaajat ampuvat toisiaan hengiltä realistisen näköisin asein ja animaatioin tavoitetta täyttäessään.

CS:n ikäraja Suomessa on K16. Tästä huolimatta muun muassa Yle on näyttänyt turnauksia suorana tv-kanaviltaan.

Jymyn päätös aloittaa CS:llä saattaa tulla isona yllätyksenä monelle, sillä urheiluseurat ovat toistaiseksi olleet vielä varovaisia CS:n kanssa.

Suurimmat kilpapelaamiseen laajentaneet kotimaiset urheiluseurat, HIFK, Ässät, SJK ja FC Lahti, ovat joko aloittaneet urheilupeleillä tai Overwatchilla, joka on CS:n tavoin räiskintä, mutta graafikoista lähtien huomattavasti helpommin lähestyttävä ja epärealistesempi.

FC Lahti on ainoa neljästä mainitusta seurasta, jolla on tällä hetkellä CS-joukkue. SJK:lla oli joukkue vielä kesällä, HIFK ja Ässät taas eivät ole kokeneet tarvetta laajentaa Overwatchin lisäksi toiseen räiskintään.

Maailmalla tunnetuin CS-tiimin omistava urheiluseura on FC Kööpenhamina, jonka kilpapelijaosto on brändätty North-nimen alle. Muut isot urheiluseurat, kuten Paris Saint-Germain ja FC Schalke 04, ovat toistaiseksi pysyneet kaukana CS:stä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?