Esports

Superlupaus Jere Salo, 15, mukana: Tässä Suomen kokoonpano kilpapelaamisen MM-kisoihin

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Suomen elektronisen urheilun liitto esitteli marraskuun alussa Koreassa MM-kisoissa kilpailevan Suomen kilpapelimaajoukkueen kokoonpanon keskiviikkona.
Ilta-Sanomat paljasti tiistaina, että Koreassa pelattaviin kilpapelaamisen MM-kisoihin lähetetään Suomesta yhteensä kuusi pelaajaa ja kolme Suomen elektronisen urheilun liiton edustajaa.

SEUL ry ei kommentoinut IS:n tietoja tiistaina. Puheenjohtaja Joonas Kapiainen kertoi kaiken selviävän keskiviikkona pidettävässä tiedotustilaisuudessa.

IS oli paikan päällä keskiviikkona Telian pääkonttorilla, jossa liitto esitteli maajoukkueen lehdistötilaisuudessa. Telia on maajoukkueen pääyhteistyökumppani.

SEUL vahvisti tilaisuudessa, että kisoihin lähtee tiistaina IS:n kertoma kokoonpano: Counter-Strike: Global Offensive -joukkue HAVU sekä Tekken 7 -pelaaja Joni ”Jepulix” Huovinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liitosta Koreaan lähtevät puheenjohtaja Kapiainen sekä hallituksen jäsen Otto Takala, joka toimii kisoissa joukkueenjohtajana, sekä mediahenkilöksi palkattuu Youtube-stara Eetu ”eeddspeaks” Pesonen.


HAVU lähtee puolustamaan MM-titteliä

Suomi voitti viime vuonna CS:n MM-kullan kaataen finaalissa Kiinan 2–1-lukemin. Suomea edusti kisoissa viime vuonna ENCE eSports -joukkue.

Viime vuoden kultajoukkueen pelaajista ainoastaan yksi nähdään kisoissa tänä vuonna, kun Aleksi ”Aleksib” Virolainen on osa HAVU-joukkuetta.

HAVUn ykkösnimi Virolaisen ohella on 15-vuotias Jere ”sergej” Salo, jota pidetään yhtenä Euroopan lupaavimmista nimistä tällä hetkellä.

HAVU lähtee kisoihin voittajasuosikkina. Kovimmat vastustajat tulevat näillä näkymin Koreasta ja Ruotsista.


Tavoitteena taas kultamitali

IeSF:n MM-kisat järjestetään Korean Busanissa 8.–12. marraskuuta. Kisapelit ovat Tekken 7, Counter-Strike: Global Offensive ja League of Legends.

Suomi sijoittui viime vuoden kisoissa kokonaispisteissä toiseksi, ja edelle kiilasi ainoastaan Korea. Suomen saldo oli CS:stä voitettu kultamitali.

– Mitalisijat ovat tavoitteena, mutta tietenkin pyritään voittamaan kaikki, kertoo Kapiainen tämän vuoden tavoitteista.

Kapiainen myöntää, että koska Suomesta ei lähde kisoihin LoL-joukkuetta, niin tulee se todennäköisesti vaikuttamaan joukkueen kokonaissijoitukseen.

– Meille on tärkeämpää olla hyvillä sijoituksilla niissä peleissä missä kilpaillaan. Priorisoidaan meidän vahvuuksia.

Suomesta ei lähetetty LoL-joukkuetta muun muassa sen takia, että SM-finaalit pelattiin vasta viikonloppuna Turussa.

– Meillä ei niin paljoa taustaa LoL-yhteisöstä, että oltaisiin voitu katsoa varmaksi jonkun joukkueen olevan selkeästi muita parempi. SM:n ajankohta vaikutti myös.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt