IS paljastaa: Tässä on Suomen kilpapelimaajoukkueen kokoonpano

Koreaan marraskuun alussa kilpapelaamisen MM-kisoihin lähtevästä Suomen maajoukkueesta löytyy yksi viime vuonna kultaa voittanut pelaaja.

Jesse ”KHRN” Grandell pelaa HAVU Gaming -joukkueessa, joka edustaa Suomea MM-kisojen Counter-Strike-turnauksessa.

24.10.2017 12:00

Kilpapelaamisen kansainvälisen kattoliiton International eSports Federationin (IeSF) järjestämät MM-kisat pelataan Koreassa 8.–12. marraskuuta.

Kisat järjestetään nyt yhdeksättä kertaa ja mukana on kolme peliä: Tappelupeli Tekken 7, räiskintäpeli Counter-Strike: Global Offensive sekä taisteluareenamoninpeli League of Legends.

Suomesta ei lähetetä täyttä edustusta

Suomen kisajoukkueen kisoihin lähettää Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry).

Ilta-Sanomien tietojen mukaan liitto lähettää tänä vuonna kisoihin Tekken-pelaajan, CS-joukkueen sekä kolme liiton edustajaa.

Suomi sijoittui viime vuoden kisoissa kokonaispisteissä toiseksi, kun ENCE eSports -joukkue voitti Counter-Strikessa kultaa.

Kultamitalia lähdetään puolustamaan selvänä ennakkosuosikkina, kun Suomea kisoissa edustaa tänä vuonna HAVU Gaming -joukkue. HAVU on voittanut viisi viimeisintä turnausta Suomessa, ja joukkue on menestynyt myös kansainvälisesti. Viime vuoden kultajoukkueesta HAVUssa pelaa Aleksi ”Aleksib” Virolainen.

Suomi voitti vuosi sitten kisoissa Counter-Strike-mestaruuden. Suomea edusti kisoissa ENCE eSports -joukkue.

Tekken 7:ssä Suomen lippua kantaa tuore SM-kultamitalisti Joni ”Jepulix” Huovinen. Viimeisen muutaman vuoden aikana Suomi on ollut yksi kisojen kärkinimistä tappelupelien osalta.

Koreaan matkaavat lisäksi liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen, joka edustaa liittoa virallisissa tilaisuuksissa, joukkueenjohtaja/maajoukkuevalmentaja Otto Takala sekä mediahenkilö Eetu ”eeddspeaks” Pesonen.

Liiton puheenjohtaja Kapiainen ei ennen Suomen maajoukkueen virallista julkistusta kommentoinut kisajoukkueen kokoonpanoa IS:lle.

Joukkue esitellään virallisesti keskiviikkona 25. lokakuuta Helsingissä Telian pääkonttorissa, sillä operaattori on maajoukkueen pääyhteistyökumppani.

Joni ”Jepulix” Huovinen matkaa Koreaan pelaamaan Tekkeniä.

Kisajoukkueen valmentajasta riittää keskustelua

Viimeisen vuorokauden aikana on ollut runsaasti keskustelua, että minkä takia entinen kilpapelaaja ja kilpapelivalmentajaksi Vierumäen urheiluopistolla liiton rahoituksella opiskellut Samuli ”elfi” Sihvonen ei lähde Koreaan.

Sihvonen oli viime vuonna mukana kisoissa, kun hän osallistui IeSF:n valmennuskurssille. Sihvonen on toiminut kurssin jälkeen muun muassa kotimaisten Helsinki REDS- ja ENCE eSports -joukkueiden valmentajana, joista hän johdatti jälkimmäisen Overwatchin SM-kultaan.

Myös HAVU-joukkueen valmentajan kohtalosta on riittänyt puhetta. Lokakuun alussa entinen CS-ammattilainen Tomi ”lurppis” Kovanen nosti äläkän Twitterissä, kun selvisi ettei Toni ”toNppa” Luhtapuro lähde HAVUn kanssa Koreaan.

Luhtapuro oli valmis lähtemään joukkueen mukana Koreaan, mutta liitolta ei löytynyt tarvittavia resursseja lähettää häntä muun edustuksen lisäksi.

Liitto ei ole kommentoinut tähän mennessä, että miten joukkueenjohto valmentajaa myöten on valittu kisoihin. Kisajoukkueen valmentajana kisoissa toimii Otto Takala, jolta löytyy valmentajataustaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?