Hjallis hyppäsi hittipelin ääreen heikosti vetäneessä SM-pelitapahtumassa: ”J***lauta tää on vaikeeta”

Turussa järjestetyssä Grail Quest -pelitapahtumassa kruunattiin Suomen mestarit kuudessa pelissä. Tapahtuma ei kuitenkaan kiinnostanut katsojia odotetusti.

HIFK:n pelijoukkue kulkee nimellä Helsinki REDS. Turusta HREDS voitti Dota 2:n Suomen mestaruuden.

23.10.2017 15:00

Syyslomaviikolla ensimmäistä kertaa järjestetty Grail Quest -tapahtuma valtasi TPS:n kotihallin Gatorade-areenan kolmeksi päivää.

Järjestäjät olivat ennakkoon asettaneet tavoitteensa korkealle, sillä kävijämäärän pohjatavoitteeksi oli asetettu 1800 kävijää. Konepaikkoja oli 550, joista kaupaksi meni reilusti alle puolet.

Kuvien ja suorien lähetysten perusteella kävijöitä oli kolmen päivän aikana kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin mitä järjestäjät tavoittelivat. Useat kävijät olivat viikonlopun aikana yhteydessä myös Ilta-Sanomiin kertoen katsomoiden olevan tyhjänä.

Myöskään suorat lähetykset eivät tavoittaneet katsojia, kun neljä virallista lähetyskanavaa keräsivät pelaajien suosimassa Twitch-palvelussa yhteensä kolmen päivän aikana vain vajaat 10 000 näyttökertaa.

Numeroita voidaan pitää pettymyksenä, sillä tapahtumassa pelattiin peräti kuuden pelin SM-finaalit. SM-finaalit näytettiin myös Elisa Viihde Sport 1 -kanavalta, jonka katsojalukemia ei ole julkistettu.

Tapahtumaan oli myynnissä yli 500 konepaikkaa, mutta lopulta lanittajia saapui paikalle reilusti alle 200. Kuvakaappaus Grail Questin suorasta lähetyksestä lauantailta.

HIFK:lle Dota 2:n SM-kultaa

Urheilupelit FIFA 18- ja NHL 18 -lukeutuvat viikonlopun suosituimpiin peleihin. Virtuaalifudiksen uusi Suomen mestari on Joonas ”Naulaaja4000” Puomio ja virtuaalijääkiekon puolestaan Juho ”eskoeinari” Sillantaus.

HIFK:n pelijoukkue Helsinki REDS on Dota 2:n uusi Suomen mestari voitettuaan turnauksen vakuuttavasti. League of Legendsin SM-kullan vei mukanaan BGS-joukkue, joka kaatoi finaalissa FC Lahti Menacen.

Tapahtumassa kruunattiin myös tanssipeli Stepmanian ja tappelupeli Tekken 7:n uudet Suomen mestarit.

Hjallis kokeili Overwatchia: ”Jumalauta tää on vaikeeta”

Tapahtuman yksi vetonauloista oli Hjallis Harkimo, joka kokeili lauantaina suorassa lähetyksessä suosittua Overwatch-peliä.

– Jumalauta tää on vaikeeta, toteaa Hjallis hetken pelailun jälkeen.

Hjalliksen pelisessio kesti lopulta vain kymmenen minuuttia, jonka jälkeen hänen poikansa Dan tuli pelaamaan hetkeksi. Hjallisin pelisessio jäi lyhyeksi, kun hän lähti tapaamaan Jethro Rostedtia.

Tältä näytti, kun Hjallis pelasi Overwatchia (video alkaa kohdasta 5:00):

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Hjallis ja hänen poikansa Joel Harkimo olivat Turussa, sillä he ovat mukana äskettäin perustetussa kilpapelaamiseen keskittyvässä Grail Quest -yrityksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?