Esports

Amerikkalaiset jahtaavat 23-vuotiasta Jiriä: Antaa kullanarvoisen vinkin peliammattilaisiksi haluaville

Julkaistu:

Kilpapelaaminen
Team Gigantti -joukkueen tähtipelaaja Jiri Masalinilla on vientiä Yhdysvaltoihin.
Overwatchia pelaava Team Gigantti -joukkue on tällä hetkellä kovassa iskussa. Sunnuntaina 8. lokakuuta joukkue voitti Euroopan mestaruuden sekä 40 000 dollaria Yhdysvalloissa pelatusta Contenders-liigafinaalista.

Suomeen palattuaan joukkuetta juhlittiin Gigantin Forumin myymälässä, jossa joukkue jakoi nimikirjoituksia ja otti yhteiskuvia kahden tunnin ajan.

Ilta-Sanomat istui alas 23-vuotiaan Gigantti-pelaaja Jiri ”LiNkzr” Masalinin kanssa, joka kertoo joukkueen olevan melko sarkastinen.

– Meillä on tosi hauska ilmapiiri. Kaikki katsovat toistensa perään ja pidetään toisistamme huolta. Vaikka ollaan pelattu vasta hetki yhdessä, niin ilmapiiri on tosi hyvä. Meillä menee koko ajan paremmin, kuvailee Masalin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joukkue treenaa kuutena päivänä viikossa. Joukkueen jokainen treenipäivä kestää kahdeksan tuntia, mutta koko aikaa ei pelata.

– Treeneistä kuusi tuntia pelataan, loput kaksi pidetään taukoa.

Masalin muistuttaa, että lisäksi harjoitellaan vielä omalla ajalla. Hän itse pelailee paljon niin kutsutulla smurffilla eli toisella pelitilillään. Näin vastustajien on vaikeampaa ottaa selvää Masalinin pelityylistä.

– Smurffilla käyn omia heroja läpi FFAssa [kaikki vastaan kaikki -pelitila] tai rankedissa [kilpailullinen pelitila]. Uusia asioita saatan käydä tyhjässä kartassa miettimässä. Vähän sellaista mieliharjoittelua.

Overwatch on pelinä rajusti mielipiteitä jakava, mutta Masalinin mielestä peli on tällä hetkellä hyvällä mallilla.

– Peli on yleisesti liikkumassa oikeaan suuntaan. Kehittäjät ottavat hyvin vastaan palautetta, että mihin suuntaan peliä pitäisi kehittää.

Monien mielestä peli ei ole nykyisenään soveltuva kilpapeliksi ja osan mielestä taas ammattilaisia kuunnellaan liikaa.

– Joskus näkee jossain Redditissä tai foorumeilla, että pro-pelaajat määrittävät, miten peliä päivitetään. Ei se mene niin suoraan, paljastaa Masalin.

Kaverisuhteet ovat kaiken A ja O

Overwatchin isoin juttu on tammikuussa kunnolla alkava Overwatch League -liiga, josta puhutaan yleisemmin OWL:nä.

Masalin on yksi suomalaispelaajista, jonka nimi on liitetty liigaan useita kertoja – erityisesti nyt Contenders-voiton jälkeen. Moni on jopa todennut, että jos Masalin ei pelaa liigassa, niin sitten on jotain pahasti vialla.

– OWL on mahdollisuus, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon. Nyt mennään Gigantin kanssa eteenpäin. Sitten kun tulee OWL:stä lisäinfoa, niin katsotaan mikä on tilanne.

Masalin on todella taitava Genji-pelaaja – katso hieno koostevideo:Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Gigantin kanssa Masalin kilpailee seuraavan kerran marraskuun alussa Helsingissä, jossa järjestetään GameXpo-liigan finaalit. Gigantti lähtee finaaleihin ennakkosuosikkina voitettuaan runkosarjan tappioitta.

– Mikään ei ole päivänselvää, mutta kyllä me lähdetään voittamaan.

Overwatch-ammattilaiseksi tai kilpapelaajaksi pyrkiville Masalin antaa vielä loppuun yhden todella kullanarvoisen vinkin.

– Suhteet on tärkein juttu matkalla pro-pelaajaksi. Ei kukaan halua pelaajaa joukkueeseen, jota ei tunne entuudestaan. Tavallaan on pakko löytää kavereita, jotka kertoo susta eteenpäin, että pääset isompiin tiimeihin.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Sarjakakkaaja kiusaa uimahallia Oulussa, jättää tuotoksiaan isoon altaaseen – sarjakiuaspissaaja saatiin jo kiinni

  2. 2

   Kansanedustajille palkankorotus – ensin vappuna ja uusi korotus vuodenvaihteessa

  3. 3

   Metromatkustajan salakuvaus kostautui nololla tavalla: supermalli julkaisi hillittömän vastaiskun – ”Tämä on paras juttu, joka olen nähnyt”

  4. 4

   25-vuotiaan päänsärkyä ei otettu vakavasti – kuoli aivokasvaimeen

  5. 5

   Armonaikaa enää runsas vuosi: jätevesilaki aiheuttaa vielä ryysiksen – ”Mökkiläiset eivät ole heränneet vieläkään”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsberg avautui painonsa noustua 22 kiloa – tuoreet kuvat saivat fanit haltioihinsa: ”Olet kauniimpi ja vahvempi kuin luulet”

  2. 2

   Äärimmäisen lihaksikas Anna, 29, haluaa raskaaksi – lapsen esteenä on vain yksi ongelma: ”Sehän ei ole mitenkään poikkeavaa”

  3. 3

   Olympiavoittaja jäi hirviölääkärin kanssa hotellihuoneeseen – kertoi nyt, mitä hyväksikäyttäjä teki: ”Itkin sängyssä alasti”

  4. 4

   Onko tässä hävyttömyyden huippu? Varatun Sammyn ehdotus Amanda Harkimolle Temptation Islandilla kuohuttaa: ”En mä tollaseen lähde”

  5. 5

   Lehtiväite: Schumacherin vaimo ei saa käyttää F1-legendan jättiomaisuutta vapaasti – yllättävä paljastus vanhasta asiakirjasta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

  3. 3

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  4. 4

   Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

  5. 5

   Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

  6. Näytä lisää