Amerikkalaiset jahtaavat 23-vuotiasta Jiriä: Antaa kullanarvoisen vinkin peliammattilaisiksi haluaville

Team Gigantti -joukkueen tähtipelaaja Jiri Masalinilla on vientiä Yhdysvaltoihin.

Jiri Masalin on yksi Overwatchin huippunimistä. Hänet tunnetaan paremmin nimimerkillä LiNkzr.

Overwatchia pelaava Team Gigantti -joukkue on tällä hetkellä kovassa iskussa. Sunnuntaina 8. lokakuuta joukkue voitti Euroopan mestaruuden sekä 40 000 dollaria Yhdysvalloissa pelatusta Contenders-liigafinaalista.

Suomeen palattuaan joukkuetta juhlittiin Gigantin Forumin myymälässä, jossa joukkue jakoi nimikirjoituksia ja otti yhteiskuvia kahden tunnin ajan.

Ilta-Sanomat istui alas 23-vuotiaan Gigantti-pelaaja Jiri ”LiNkzr” Masalinin kanssa, joka kertoo joukkueen olevan melko sarkastinen.

– Meillä on tosi hauska ilmapiiri. Kaikki katsovat toistensa perään ja pidetään toisistamme huolta. Vaikka ollaan pelattu vasta hetki yhdessä, niin ilmapiiri on tosi hyvä. Meillä menee koko ajan paremmin, kuvailee Masalin.

Joukkue treenaa kuutena päivänä viikossa. Joukkueen jokainen treenipäivä kestää kahdeksan tuntia, mutta koko aikaa ei pelata.

– Treeneistä kuusi tuntia pelataan, loput kaksi pidetään taukoa.

Team Gigantti voitti Contenders-liigan Euroopan sarjan.

Masalin muistuttaa, että lisäksi harjoitellaan vielä omalla ajalla. Hän itse pelailee paljon niin kutsutulla smurffilla eli toisella pelitilillään. Näin vastustajien on vaikeampaa ottaa selvää Masalinin pelityylistä.

– Smurffilla käyn omia heroja läpi FFAssa [kaikki vastaan kaikki -pelitila] tai rankedissa [kilpailullinen pelitila]. Uusia asioita saatan käydä tyhjässä kartassa miettimässä. Vähän sellaista mieliharjoittelua.

Overwatch on pelinä rajusti mielipiteitä jakava, mutta Masalinin mielestä peli on tällä hetkellä hyvällä mallilla.

– Peli on yleisesti liikkumassa oikeaan suuntaan. Kehittäjät ottavat hyvin vastaan palautetta, että mihin suuntaan peliä pitäisi kehittää.

Monien mielestä peli ei ole nykyisenään soveltuva kilpapeliksi ja osan mielestä taas ammattilaisia kuunnellaan liikaa.

– Joskus näkee jossain Redditissä tai foorumeilla, että pro-pelaajat määrittävät, miten peliä päivitetään. Ei se mene niin suoraan, paljastaa Masalin.

Kaverisuhteet ovat kaiken A ja O

Overwatchin isoin juttu on tammikuussa kunnolla alkava Overwatch League -liiga, josta puhutaan yleisemmin OWL:nä.

Masalin on yksi suomalaispelaajista, jonka nimi on liitetty liigaan useita kertoja – erityisesti nyt Contenders-voiton jälkeen. Moni on jopa todennut, että jos Masalin ei pelaa liigassa, niin sitten on jotain pahasti vialla.

– OWL on mahdollisuus, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon. Nyt mennään Gigantin kanssa eteenpäin. Sitten kun tulee OWL:stä lisäinfoa, niin katsotaan mikä on tilanne.

Masalin on todella taitava Genji-pelaaja – katso hieno koostevideo:

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Gigantin kanssa Masalin kilpailee seuraavan kerran marraskuun alussa Helsingissä, jossa järjestetään GameXpo-liigan finaalit. Gigantti lähtee finaaleihin ennakkosuosikkina voitettuaan runkosarjan tappioitta.

– Mikään ei ole päivänselvää, mutta kyllä me lähdetään voittamaan.

Overwatch-ammattilaiseksi tai kilpapelaajaksi pyrkiville Masalin antaa vielä loppuun yhden todella kullanarvoisen vinkin.

– Suhteet on tärkein juttu matkalla pro-pelaajaksi. Ei kukaan halua pelaajaa joukkueeseen, jota ei tunne entuudestaan. Tavallaan on pakko löytää kavereita, jotka kertoo susta eteenpäin, että pääset isompiin tiimeihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?