Alastonkuvakohu oli liikaa huippuselostajalle – jättää selostamisen kokonaan ja keskittyy valmentamiseen

Alastonkuvakohun keskelle alkukesästä joutunut belgialainen peliselostaja ei palaa enää selostushommiin.

Mitch ”Krepo” Voorspoels on entinen League of Legends -ammattilainen, joka siirtyi vuonna 2015 selostajaksi.

19.10.2017 20:55

27-vuotias belgialainen Mitch ”Krepo” Voorspoels on yksi League of Legends -pelin ykkösselostajista. Aikaisemmin ammattilaispelaajana toiminut Voorspoels siirtyi selostushommiin keväällä 2015.

Ammattilaispelaajan taustasta on ollut rutkasti hyötyä selostushommissa: Voorspoels nousi nopeasti katsojien suosikiksi Euroopan ammattilaisliigan osalta, sillä hänen tietämyksensä pelistä oli täysin eri tasolla kuin muilla pelaajilla.

Viimeisen neljän kuukauden aikana Voorspoels ei ole kuitenkaan selostanut yhtään ottelua, sillä hän joutui touko–kesäkuun vaihteessa keskelle alastonkuvakohua.

Väitteiden mukaan Voorspoels oli viestitellyt alaikäisen henkilön kanssa, joka oli vuotanut selostajan lähettämät alastonkuvat ja -videot sekä heidän välisiä keskustelujaan. Voorspoels vahvisti, että hän todella on kuvissa esiintyvä henkilö, mutta ei kommentoinut muita väitteitä.

Yhdessä LoL-julkaisija Riot Gamesin kanssa Voorspoels päätti kesäkuussa, että hän siirtyy toistaiseksi pois selostushommista. Voorspoels kommentoi silloin, että hän haluaa olla hetken pois parrasvaloista.

pic.twitter.com/qXM5fGLVhk— Mitch Voorspoels (@Krepo) June 2, 2017

Jos twiitti ei näy yllä, katso se täältä.

Nyt Voorspoels on ilmoittanut Twitterissä, että hän tulee jättämään selostamisen kokonaan. Jatkossa hän keskittyy valmentamiseen ja pelaajien kehittämiseen. Muutoksen myötä hän tulee olemaan vähemmän esillä kuin toimiessaan selostajana.

Viestissään Voorspoels paljastaa, ettei hän ole ollut tyhjänpanttina jäätyään pois selostamiskuvioista. Hän valmensi eurooppalaista Splyce-joukkuetta kesäkaudella, jonka aikana joukkueen peli parani huomattavasti. Yhteistyö päättyi puolivälieriin, jossa Euroopan ykkösjoukkue G2 voitti Splycen.

Voorspoels tulee olemaan varmuudella haluttu nimi LoL-joukkueiden keskuudessa, kun tulevan kauden valmentajia aletaan miettimään.

pic.twitter.com/9RwfKASFP4— Mitch Voorspoels (@Krepo) October 16, 2017

Jos twiitti ei näy yllä, katso se täältä.

”Sääli”, ”Harmi”, ”Täysin ymmärrettävää”

Redditissä Voorspoelsin uutisketju keräsi yli tuhat kommenttia. Pääosassa kommentteja korostui se, että hän on yhä kaivattu henkilö Euroopan ammattilaisliigan lähetyksiin.

– Sääli. Hänen jättämän tyhjyyden pystyy aistimaan selostustiimistä.

– Harmi, että hän ei tule enää takaisin selostajana, mutta olen iloinen, että hän on päässyt jaloilleen ja saanut elämänsä raiteilleen.

– Ikävää menettää hyvä eurooppalaisselostaja, mutta täysin ymmärrettävää.

– Jos tämä olisi tapahtunut Counter-Strikessa, niin Krepo olisi ollut takaisin selostamassa heti seuraavassa turnauksessa, jossa Thoorin olisi pommittanut häntä penisvitseillä.

Kohun alkuvaiheessa Voorspoels päätti pysyä poissa sosiaalisesta mediasta. Uuden viestinsä hän päättää kertomalla, että hän tulee pitämään jatkossakin taukoa somesta.

Voorspoels kertoi myös löytäneensä rinnalleen upean kumppanin, joka on onnistunut muuttamaan hänen näkemystään elämästä vaikeiden aikojen keskellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?