Esports

PSG hylkää suosikkipelin – ei tarpeeksi kannattava

Julkaistu:

PSG
Jalkapalloseura Paris Saint-Germain hylkää megasuositun League of Legends -pelin, jossa seuran taival on ollut hyvin vaikea.
Vajaa vuosi sitten Paris Saint-Germain ilmoitti perustavansa oman kilpapelijoukkueen. PSG Esports -organisaation vetonaulaksi kiinnitettiin League of Legends -joukkue, jonka tavoite oli nousta pelin ykkösliigaan LCS:ään.

Toisin kuitenkin kävi, kun joukkue ei menestynyt LCS:n alemmassa sarjassa Challenger Seriesissa. Heikkojen suoritusten myötä joukkue jäi kauas karsinnoista ja tippui Challengerin ulkopuolelle. Samalla matka LCS:ään piteni entisestään.

PSG on nyt todennut, että LoLin nykyisellä liigarakenteella joukkueen pitäminen ei ole kannattavaa, sillä pelaajien palkat ovat karanneet käsistä verrattuna liigasta saataviin tuloihin. Näin ollen PSG on luopunut koko LoL-miehistöstään.

Päätös on samaan aikaan yllättävä, mutta odotettu. LoL-julkaisija Riot Games säätelee hyvin tarkasti, mitä sponsoreita joukkueilla saa olla ja miten ne näkyvät, mikä rajoittaa joukkueiden tulovirtaa. PSG:n taival pelin parissa on ollut myös töyssyinen, joten sinänsä päätös vetää piuha irti ei tule suuryllätyksenä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Challenger Series -kokemuksemme saivat meidät miettimään LoLin kilpapelipuolen ekonomiaa. Riotin tarjoama korvaus on hyvin kaukana siitä, mitä joukkueen pitäminen maksaa nykyään – varsinkin kun pelaajien palkat ovat kuplassa suhteutettuna viime aikaiseen kasvuun, sanotaan PSG:n julkaistussa lausunnossa.

PSG:n esports-vastaava on ollut hyvin pitkälti entinen LoL-ammattilainen Bora ”YellOwStaR” Kim, joka jättää seuran samaan aikaan LoL-joukkueen kanssa.

Isot muutokset eivät vakuuttaneet

Riotin jakamista tuloista on riittänyt puhetta viimeisen kuukauden aikana. Äänekkäin kannanottaja on ollut LCS-joukkue H2k Gaming, joka on uhannut jättää liigan, mikäli joukkueille ei aleta maksaa suurempia korvauksia.

ESPN:n mukaan Riot suunnittelee tällä hetkellä massiivisia muutoksia Euroopan ammattilaissarjan rakenteeseen. Se, että Riot ei ole pystynyt puhumaan PSG:tä jatkamaan LoLin parissa, kertoo että joukkue ei yksinkertaisesti luota Riotin suunnitelmiin.

PSG jatkaa kilpapelaamisen parissa FIFA-pelaajilla ja Rocket League -joukkueella. Lisää julkistuksia liittyen pelaajiin tai joukkueisiin voidaan odottaa vielä tämän vuoden aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt