Team Gigantin tulevaisuus vaakalaudalla – joutuuko menestyksensä uhriksi?

Gigantin elokuussa perustaman Overwatch-joukkueen tulevaisuus on vaakalaudalla uuden miljoonaliigan myötä. Joukkueen menestys houkuttelee ison rahan liigajoukkueita kaappaamaan suomalaistiimin pelaajia.

Team Gigantti -joukkue kuvattuna elokuun alussa Assembly-tapahtumassa Helsingissä.

Tammikuussa alkavasta Overwatch Leaguesta (OWL) tulee Overwatchin ykkösliiga. Liigassa kilpailee 12 joukkuetta, joten pelipaikkoja on tarjolla vain harvoille.

Vaikka OWL:n oleellisimmat tiedot kerrottiin syyskuussa, pelin kilpapelipuolen tulevaisuus on liigan ulkopuolella vielä täysin pimennossa.

OWL-liigavastaava Nate Nanzer vakuutteli elokuussa IS:lle, että pelin julkaisija Blizzard tarjoaa pelattavaa myös liigan ulkopuolelle jääville joukkueille.

– Meille on tärkeää rakentaa Overwatchin esports-puolta, ei pelkkää OWL:ää. Siksi käytämme paljon aikaa siihen, että tuemme kaikkea toimintaa OWL:n ulkopuolella, totesi Nanzer elokuussa.

Yksi pelin ykkösnimistä Euroopassa on tällä hetkellä suomalainen Team Gigantti -joukkue. Ilta-Sanomat haastatteli joukkueen kapteenia Joonas ”Zappis” Alakurttia, joka kertoi, että joukkueella ei ole vielä tietoa tulevaisuudestaan.

– OWL:ssä on vielä rekrytointi tämän kuukauden loppuun, joten Contendersin jälkeen alkavat varmaan kokoonpanojen julkaisut ja valmistelut tulevaa liigaa varten, toteaa Alakurtti.

– Kiinnostusta liigajoukkueilta on tullut meidän pelaajia kohtaan. Loppukuusta selvinnee.

Gigantin tulevaisuus joukkueena on tällä toisin sanoen täysin auki. Joukkue ei vielä osaa sanoa mitä tapahtuu, jos esimerkiksi vaikka kaksi joukkueen pelaajista kiinnitettäisiin liigaan.

– Riippuu täysin miten ja kuinka monta liigaan lähtee. Tässä vaiheessa en osaa sanoa tulevaisuudesta.

Gigantti kilpailee tulevana viikonloppuna Yhdysvalloissa Contenders-liigafinaaleissa. Takaisin Suomeen palattuaan jatkuvat joukkueen pelit kotimaisessa GameXpo-liigassa, jota Alakurtti pitää erittäin tärkeänä kehityksen kannalta.

– Suomiskene on Euroopan näkyvimpiä kansallisia toimijoita ja on hienoa nähdä miten asiat täällä edistyy. Kaikki "alempiasteinen" liigatoiminta on kullanarvoista, kun mietitään miten yksilöt ja joukkueet voivat kehittyä mantereensa huipulle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?