12 000 euroa taskuun: HAVUlle kuudes peräkkäinen CS-mestaruus!

HAVU Gaming on voittanut 12 000 euroa Tampereella pelatusta FEL-liigan Counter-Strike-finaalista.

HAVU Gaming voitti FEL-liigasta 12 000 euroa.

5.10.2017 16:31

Tampereella pelattiin torstaina Also Expo -tapahtuman yhteydessä FEL-liigan Counter-Strike: Global Offensive -finaali.

Mestaruudesta kisasivat suomalaisjoukkueet HAVU Gaming ja Vitalis, jotka ovat kohdanneet toisiaan useamman kerran viime kuukausien aikana.

Vitalis voitti avauskartan de_cachen 16–10, mutta HAVU nousi tasoihin kirjaamalla de_overpassin nimiinsä niin ikään 16–10-tuloksella.

Ratkaisevaksi kartaksi jäänyt de_inferno oli tasaista vääntöä, mutta lopulta HAVU varmisti Suomen suurimman CS-pääpalkinnon itselleen 16–13-voitolla.

HAVU Gaming tienasi voitosta 12 000 euroa, Vitalis hopeasijasta 3000. HAVU sai omakseen myös hopeiset mestaruussormukset, jollaisia ei ole koskaan aiemmin jaettu Suomen kilpapeliturnauksissa.

Juttu jatkuu taulukon ja kuvan jälkeen.

HAVU Gaming voitti Tampereelta 12 000 euroa. Mestaruus oli joukkueen kuudes peräkkäinen Suomen sisällä.

Ensimmäinen kartta: de_cache

Finaali alkoi de_cache-kartalla, jossa Vitalis siirtyi nopeaan 3–0-johtoon voitettuaan pistoolikierroksen ja sitä seuranneet kaksi HAVUn säästökierrosta.

HAVU avasi pistetilinsä neljännen kierroksen kohdalla, mutta ei kestänyt pitkään kun Vitalis voitti seuraavan kierroksen. Vitalis jatkoi hyviä otteitaan, kun joukkue johti avausosiota parhaimmillaan 9–2. HAVU sai kuitenkin parannettua peliään osion loppua kohden, sillä puolia vaihdettiin Vitaliksen johtaessa 9–6.

Jani ”Aerial” Jussila joutui tyytymään hopeasijaan Tampereella.

Toinen osio käynnistyi jälleen Vitaliksen pistoolikierrosvoitolla, mutta HAVU yllätti voittamalla jo seuraavan kierroksen pelkillä pistooleilla. Seuraavat pari kierrosta menivät myös HAVUlle.

10–10-tasatilanteeseen HAVU nousi Aleksi ”Aleksib” Virolaisen ja Jere ”sergej” Salon voittaman kierroksen seurauksena. Vitalis siirtyi kuitenkin uudelleen johtoon hyökkäämällä onnistuneesti pommipaikka B:lle seuraavalla kierroksella.

Vitalis kasvatti johtoasemaansa kierros kierrokselta. Peli oli pian HAVUn kauhuksi jo 15–10 Vitaliksen hyväksi. Selkä seinää vasten -tilanteessa HAVU ei onnistunut viemään peliä jatkoajalle, kun Vitalis voitti avauskartan lopulta 16–10-lukemin.

Avauskartan paras pelaaja tilastojen valossa oli Vitaliksen Verneri ”BONA” Junkala 30 frägillä ja 15 kuolemalla.

 Toinen kartta: de_overpass

HAVUn karttavalinta finaaliin oli de_overpass, joka ei ole ollut Vitaliksen vahvimpia karttoja. Pistoolikierroksen HAVU voitti ylivoimaisesti, kun neljä pelaajaa jäi henkiin. Kierroksen kruunasi Otto ”ottoNd” Sihvo, joka puukotti Joonas ”aune” Rantalan.

Terroristeina ottelun aloittanut HAVU ei antanut yhtään siimaa Vitalikselle, joka oli kartassa pahimmillaan 0–9-tappiolla. Aikalisän käyttäminen herätti joukkueen uudestaan peliin, kun pistetili aukesi kierroksen kymmenen päätteeksi.

Finaalin ensimmäisen kartan tilastot.

Toista peräkkäistä kierrosvoittoa Vitalis ei kuitenkaan päässyt juhlimaan, kun HAVUn Jesse ”KHRN” Grandell voitti viime sekunneilla 1vs2-tilanteen heti seuraavalla kierroksella. Toiselle osiolle lähdettiin lopulta HAVUn johtaessa ottelua 11–4.

Pistoolikierros ja sen jälkeinen kierros menivät jälleen HAVUlle, mutta kierrokset kolme ja neljä merkittiin puolestaan Vitaliksen voitoiksi. Vitalis voitti lopulta kuusi kierrosta peräkkäin kaventaen tilanteeksi 10–13.

HAVU ei kuitenkaan lannistunut Vitaliksen hetken kestäneestä hurmoksesta, kun karttavoitto irtosi lopulta 16–10-lukemin.

Kartan ykkösnimet olivat HAVU-pelaajat Salo ja Virolainen, jotka keräsivät 25 ja 24 frägiä. Vitalis-pelaajista Jani ”Aerial” Jussila oli joukkueensa kantava voima 25:llä frägillä.

 Kolmas kartta: de_inferno

Ratkaiseva kartta alkoi jälleen HAVUn osalta dominoivasti, kun joukkue varmisti pistoolikierroksen voiton hyökkäämällä pommipaikka A:lle onnistuneesti.

3–0-tilanteessa Aleksi ”Aleksib” Virolainen voitti 1vs2-tilanteen uhkarohkealla ratkaisulla: Viritettyään pommin pommipaikka B:lle päätti hän kiertää jäljellä olevia vastustajia selkään juoksemalla lähes koko kartan ympäri. HAVUn neljäs kierrosvoitto varmistui Virolaisen tappaessa pommia purkaneen pelaajan viime sekunneilla. Jäljelle jääneellä pelaajalla ei ollut enää tarpeeksi aikaa purkaa pommia, joten kierros meni HAVUlle.

HAVU johti ottelua 6–0-lukemin ennen kuin Vitalis pääsi mukaan peliin. Pian 6–0-tilanne oli kaventunut jo 6–3:een. Puolia vaihdettiin lopulta 8–7-tilanteessa HAVUn hyväksi.

15-vuotias Jere ”sergej” Salo on ollut yksi Suomen kuumimmista nimistä viime kuukausina.

Pistoolikierroksen vei Vitalis nopealla hyökkäyksellä pommipaikka A:lle, minkä myötä tilanne oli tasan 8–8. Vitalis siirtyi seuraavien kierrosten aikana johtoon 12–8-tuloksella. Seuraavat kaksi hyökkäystä pommipaikka A:lle kuitenkin epäonnistuivat, kun HAVU kavensi tilanteeksi 10-12.

Tony ”arvid” Niemelän yksilösuoritus pommipaikka B:llä 1vs2-tilanteessa siirsi Vitaliksen 13–10-johtoon. HAVUlla oli kuitenkin varaa ostaa kunnolliset aseet seuraavalle kierrokselle, josta joukkue nappasikin kierrosvoiton. Myös seuraavat kaksi kierrosta menivät HAVUlle, minkä myötä ottelu oli jälleen tasatilanteessa 13–13.

Vitalis-pelaajien hermot eivät kestäneet viimeisten kierroksien tuomia paineita, kun HAVU marssi lopulta FELin kolmannen kauden liigamestariksi 16–13-karttavoitolla ja 2–1-yhteistuloksella.

Finaalin viimeisessä kartassa tehokkaimpia pelaajia olivat HAVUn Jesse ”KHRN” Grandell (25 frägiä) sekä Tony ”arvid” Niemelä (22 frägiä).

Näin ratkesi HAVUn mestaruus:

NÄIN SE RATKEAA! @HAVUgaming voittaa #OMENbyHP-loppuottelussa VITALISin 2–1 (10–16, 16–10, 16–13) ja on CS-liigan mestari! #esportsfi pic.twitter.com/lwH1H4HTK3— FEL.gg (@esportsfinland) October 5, 2017

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Striimin laatu kaukana odotetusta

Teknisiä ongelmia eivät pelaajat kohdanneet Tampereella, minkä myötä finaali alkoi normaalista poiketen täysin ajallaan. Katsojien harmiksi lähetyksen laatu ja tuotanto olivat kuitenkin kaukana normaalista tai edes kelvollisesta.

Lähetyksen ruudunpäivitysnopeus oli hyvin vaihteleva ja kaukana alan standardista. Tuotannon puolesta pelitapahtumista tutut pelaajakamerat eivät olleet syystä tai toisesta käytössä Tampereella.

Twitch-chatissa FELin moderaattorit sanoivat useampaan otteeseen, että lähetyksen laatu johtui tapahtumapaikan Tampere-talon laitteistoista, jolle FEL ei voinut yksinkertaisesti mitään.

Ongelmista huolimatta finaalia katsoi samanaikaisesti parhaimmillaan reilut 1250 silmäparia.

Toisen kartan tilastot.

FELin CS-liigafinaali pelattiin Also Expo -tapahtuman yhteydessä Tampereella.

Mestaruusjoukkue tienasi 12 000 euron lisäksi massiivisen mestaruuspokaalin ja sormukset!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?