PR-katastrofi vailla vertaa: Kivessyöpätoivotus firman nimissä poiki poikkeuksellisen nettiraivon ja potkut

League of Legends -pelin julkaisijan Riot Gamesin työntekijä möläytti uskomattoman sammakon suustaan. Tuloksena oli potkut sekä yli 10000 kommenttia kerännyt keskustelu.

Tyler "Tyler1" Steinkampille kohdistetut kommentit poikivat yhden kaikkien aikojen nettiraivoista.

3.10.2017 14:52

Suosittua moninpelitaisteluareenapeliä League of Legendsiä pelaa kuukausittain jopa 100 miljoonaa pelaajaa. LoL on pelijulkaisija Riot Gamesille varsinainen kultakaivos, joka tuottaa yhtiölle mikromaksuina yli miljardi dollaria vuodessa.

Pelin yksi suosituimmista striimaajista on amerikkalainen Tyler Steinkamp, joka tunnetaan pelipiireissä paremmin nimimerkillä Tyler1. Steinkamp nousi tunnetuksi vuoden 2015 aikana.

Steinkamp ei ole pelissä tunnettu jumalaisen kovista pelitaidoistaan, vaan kyseenalaisena viihdyttäjänä: Hän käyttäytyy vihamielisesti muita pelaajia kohtaan joko puhumalla tylysti tai pelaamalla tarkoituksella huonosti.

Riot Games on pannut hänet pelikieltoon vuosien saatossa useita kymmeniä kertoja. Noin vuosi sitten Riot linjasi, että kaikki Steinkampin käyttämät LoL-tunnukset suljetaan välittömästi.

”Elinikäisen” pelikiellon seurauksena Steinkamp on vaihtanut muihin peleihin ja alkanut käyttäytyä paremmin muita pelaajia kohtaan.

Kohuista huolimatta Steinkamp on varsin suosittu striimaaja: Hänen Twitch-kanavaamsa on katsottu yli 29 miljoonaa kertaa, hänellä on Twitterissä 177 000 seuraajaa ja Facebookissa 123 000 tykkääjää. Youtubessa Steinkampin videoita tilaa 699 000 ihmistä ja hänen videoitaan on katsottu yli 111 miljoonaa kertaa.

Työntekijän kommentit poikivat nettiraivon – lopputuloksena potkut

Vaikka Steinkampin maine on parantunut hiljalleen muuttuneen käytöksen seurauksena, kaikki eivät ole unohtaneet hänen törppöilyjään.

Riot Gamesin työntekijä Aaron ”Sanjuro” Rutledge kirjoitti hiljattain LoLin virallisella Discord-keskustelukanavalla törkeitä kommentteja Steinkampista. Kommentit hän kirjoitti virallisella Discord-tunnuksellaan, josta ilmenee hänen olevan Riotin työntekijä.

Rutledge kirjoitti muun muassa, että mikäli Steinkamp kuolisi esimerkiksi kokaiinin yliannostukseen tai kivessyöpään, kaikki olisi paremmin. Rutledge avautui myös siitä, kuinka hän on käyttänyt lukemattomia työtunteja Steinkampin törttöilyyn liittyviin asioihin.

Kommentit päätyivät Redditiin, jossa ne keräsivät nopeasti tuhansia kommentteja. Rutledge saapui nopeasti paikalle selittämään kommenttejaan.

– Tuo on oma henkilökohtainen mielipiteeni tilanteesta. En puhu yrityksen [Riotin] puolesta livechatissa... Olen silloin oma itseni, selitteli Rutledge.

Rutledgen kommenttia ei otettu ilolla vastaan, sillä se on saanut tähän mennessä 19 300 alaääntä. Kommentti on tällä hetkellä yksi Reddit-historian eniten alaäänestetyistä kommenteista ja mahdollisesti kaikkein epäsuosituin ikinä.

Myöhemmin Rutledge koitti parantaa tilannetta kirjoittamalla anteeksipyynnön, jossa hän kertoi tehneensä tökerön virheen, jota hän pyytää anteeksi koko sydämellään. Anteeksipyyntökommentti on saanut reippaat 5100 alapeukkua.

Rutledge on sittemmin poistanut Reddit-tunnuksensa sekä Twitter-tilinsä. Kuvakaappaukset hänen Reddit-kommenteistaan löytyvät kuitenkin edelleen kuvakaappauksina.

Yhden, nyt jo poistetun 700 kommentin, Reddit-ketjun mukaan Rutledge on saanut potkut, mutta Riot Games ei ole kommentoinut väitettä. Yhtiö on kuitenkin ilmoittanut ”ottavansa asian äärimmäisen vakavasti”.

Riotin virallinen kommentti Redditissä koskien kohua. Kuvakaappaus Redditistä.

Steinkamp itse on kommentoinut kohua niukkasanaisesti Twitterissä, jossa hän kertoo olevansa pettynyt ihmisten pitäessä häntä yhä vanhana Tylerina. Hän jatkoi, että ei ole vihainen kommenteista.

With that being said I have no hard feelings towards the guy. Shit happens.— loltyler1 (@lol_tyler1) October 1, 2017

Jos twiitti ei näy yllä, katso se täältä.

Steinkampin twiittien pohjalta tehty Reddit-ketju on kerännyt lähes 3000 kommenttia.

League of Legends on maailman suosituin kilpapeli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?