Tältä näytti historiallinen 9,1 miljoonan euron pelifinaali – ”Lopeta itkeminen” - Esports - Ilta-Sanomat

Tältä näytti historiallinen 9,1 miljoonan euron pelifinaali – ”Lopeta itkeminen”

Lasse Urpalainen voitti 9,1 miljoonaa joukkueensa kanssa elokuussa. Team Liquidin historiallinen voitto on nyt taltioitu 28-minuuttiseksi dokumentiksi.

Lasse Urpalainen eli MATUMBAMAN voitti Dotan suurimman turnauksen elokuussa. Voiton myötä hänestä tuli miljonääri.

30.9.2017 16:00

Dota 2 -pelin vuoden ykkösturnaus oli elokuussa pelattu The International 2017, jossa kisattiin lähes 20 miljoonan euron palkintorahoista.

Maailmanmestaruuden ja 9,1 miljoonan euron pääpalkinto meni Team Liquid -joukkueelle, jossa pelaa suomalainen Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen. Voiton seurauksena kaikista viidestä Liquid-pelaajasta tuli miljonäärejä.

Liquidin voittama palkintosumma oli kilpapelaamisen historian suurin. Dota 2 -julkaisija Valve taltioi legendaarisen voiton ja on nyt julkaissut vajaat 30 minuuttia kestävän dokumentin finaalista.

True Sight -sarjan uusimmassa osassa, The International 2017 Finals, keskitytään pelkkään finaaliin. Liquid kisasi mestaruudesta kiinalaisen Newbee-joukkueen kanssa.

Jos video ei näy yllä, katso se täältä.

Dokumenttia on katsottu muutamassa päivässä jo yli lähes miljoonaa kertaa Youtubessa ja Facebookissa.

Kaksi täysin eri ilmapiiriä

Jakso alkaa sillä, että joukkueet valmistautuvat finaaliin. Newbee puhuu taktiikoista, Liquid taas ei niinkään.

– Mitä vähemmän meitä kiinnostaa, sitä paremmin me pelaamme, muistuttaa kapteeni Kuro ”KuroKy” Takhasomi ennen lavalle menoa.

The International on yksi kilpapelaamisen vuoden suurimmista tapahtumista.

Ennen ottelua valitaan pelihahmot yli sadan hahmon joukosta. Hahmojen valinta on suuressa roolissa, joten joukkueiden keskustelulle hahmojen valinnoista on varattu hyvin aikaa.

– En tykkää tästä, mutta hukkasimme liikaa aikaa, todetaan Newbee-leiristä ensimmäisen ottelun alkaessa juuri hahmovalintoihin viitaten.

Jakson edetessä nähdään joukkueiden keskustelua otteluiden välissä ja myös niiden aikana. Liquid-pelaajat muistuttavat jatkuvasti, että rauhallisuudella ja omalla pelillään he voittavat.

Liquidin ilmapiiri on läpi finaalin selkeästi rennompi kuin Newbeellä, joka puolestaan tuo jatkuvasti esille virheitään ja miettii ratkaisua Liquidin kaatamiseen.

– Lopettakaa voiton ajatteleminen ja keskittykää peliin, ärähtää Takhasomi ennen kolmatta ottelua.

Tappio sai Newbee-pelaajat kyynelehtimään

Ottelu päättyi lopulta Liquidin historialliseen 3–0-voittoon. Joukkueen ensireaktiot voiton varmistuttua ovat odotetunlaisia:

Kuro ”KuroKy” Takhasomi voitti TI:n vuosien odotuksen jälkeen.

– 3-0! Hyvää työtä!

– Mitä helvettiä!

– Uskomatonta! Te paskiaiset!

Myöhemmin videolla nähdään, kuinka Liquid-pelaajat juhlivat voittoa lavalla edelleen häkeltyneitä saavutuksestaan. Jakson lopulla kapteeni Takhasomi alkaa puhumaan jo tulevan kauden turnauksista, vaikka voitosta on vain tunti.

Viimeisten minuuttien aikana nähdään myös, kuinka Newbee-pelaajat reagoivat tappioon.

Newbee seurasi Liquidin voitonjuhlia omasta vip-aitiostaan, jossa pelaajien reaktiot vaihtelevat laidasta laitaan: osa on hiljaa omissa oloissaan, toiset itkevät, joku lohduttaa ja tsemppaa.

– Se ei ole sinun vikasi, he vain pelasivat paremmin. Lopeta itkeminen, saat minutkin itkemään, tsemppaavat Newbeen taustavoimat Xu ”Moogy” Hania, joka syytti itseään tappiosta.

Liquidin voitosta tehty jo kaksi dokumenttia

Team Liquid -organisaatio julkisti alkuviikosta oman dokumenttinsa historiallisesta voitosta. Kaksiosaisen dokumentin voi katsoa täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?