Pitkä odotus ohi, miljoonaliigan salat julki – mukana suomalaisväriä?

Megahitiksi muodostuneen Overwatch-pelin odotetun miljoonaliigan viimeiset joukkueet sekä alkamisaika ovat vihdoinkin selvinneet.

Timo ”Taimou” Kettunen edustaa Team EnVyUs -joukkuetta, joka tulee kisaamaan odotetussa liigassa.

Pelijätti Blizzardin vuonna 2016 julkaisema nopeatempoinen hyppyräiskintä Overwatch on yksi tämän hetken suosituimmista peleistä.

Blizzard kertoi vuosittaisen BlizzCon-tapahtumansa yhteydessä viime marraskuussa rakentavansa NFL:stä mallia ottavan miljoonaliigan, joka kulkee nimellä Overwatch League.

Vajaan vuoden aikana liiga on ollut otsikoissa muun muassa vähäisen siihen liittyvän tiedon panttaamisen, pelaajille luvatun 50 000 dollarin minimipalkan sekä 20 miljoonia maksavien liigapaikkojen myötä.

Nyt Blizzard on kertonut kuitenkin isoja uutisia koskien liigoja, kun ensimmäisen kauden viimeisetkin joukkueet on esitelty.

 Kolme uutta joukkuetta

Liigajoukkueista yhdeksäs esiteltiin elokuun alussa, minkä jälkeen huhuja lisäpaikoista on liikkunut. Otsikoissa ovat olleet esimerkiksi OpTic Gaming sekä Team EnVyUs, joiden osallistuminen liigaan on nyt vahvistettu.

Aikaisemmin vahvistettujen Los Angelesin, Lontoon, New Yorkin, Shanghain, Soulin, Miami-Orlandon, San Franciscon ja Bostonin lisäksi liigaan liittyvät Dallas, Houston sekä Philadelphia. Los Angelesissa on kaksi joukkuetta.

Dallasissa liigapaikan on ostanut Team EnVyUs, jonka pitkäaikainen arkkivihollinen OpTic Gaming ottaa haltuunsa Houstonin. Philadelphiaan oman tiiminsä rakentaa Comcast Spectator, joka on internetjätti Comcastin urheilujaosto.

Overwatch ei ole vielä pystynyt haastamaan katsojaluvuissa Counter-Strikea, Dota 2:ta tai League of Legendsiä, joita pidetään esportsin kolmena suurimpana pelinä.

Perinteisen urheilun puolelta tunnetut henkilöt ovat hankkineet Philadelphian, Los Angelesin, New Yorkin ja Bostonin kisapaikat. Kyseisten liigapaikkojen takana on muun muassa New England Patriots-, New York Mets- ja Arsenal FC -joukkueiden omistajat.

Kilpapelaamisesta ponnistaneiden joukkueiden omistuksessa on yhteensä kuusi liigapaikkaa, jotka ovat Lontoo (Cloud9), Houston (OpTic Gaming), Dallas (Team EnVyUs), San Francisco (NRG Esports), Miami-Orlando (Misfits) sekä Los Angeles (Immortals), jossa kilpailee kaksi joukkuetta.

Suomalaisväriä mitä todennäköisemmin nähdään liigassa jonkin verran: Team EnVyUsissa pelaa suomalainen Timo ”Taimou” Kettunen, Misfits-joukkueessa puolestaan Aleksi ”Zuppehw” Kuntsi.

Suomalaisten pääsy liigaan ei ole vielä varmaa, sillä joukkueilla on vielä yli kuukausi aikaa tehdä päätös lopullisista kokoonpanoistaan. EnVyUs ja Misfits hallitsevat tällä hetkellä Overwatch Contenders -liigaa, joka on OWL:ää edeltävä sarja, joten lähtökohdat ovat kuitenkin erinomaiset.

Blizzardilla oli vaikeuksia saada mukaan lisäjoukkueita

ESPN-toimittaja Jacob Wolfin, joka on useaan otteeseen uutisoinut liigan käänteistä ennen virallisia vahvistuksia, on Twitterissä kommentoinut liigapaikkojen määrää.

Wolfin mukaan Blizzardilla oli valmiina kolmastoista joukkue, jonka olisi ostanut yhdysvaltalaismiljonääri Wesley Edens, joka omistaa jo League of Legends -pelijoukkueen. Wolf jatkaa, että Blizzardilla oli vaikeuksia löytää yhtä joukkuetta lisää liigaan, minkä myötä joukkuemäärä rajattiin lopulta kahteentoista.

Sources told me that if they could not get a 14th deal done, they wouldn’t lock in 13 (Wesley Edens). He’s likely to buy-in in the future.— Jacob Wolf (@JacobNWolf) September 20, 2017

Jos twiitti ei näy yllä, katso se täältä.

Monien yllätykseksi Euroopasta on vain yksi joukkue, kun amerikkalainen Cloud9 osti Lontoon kisapaikan. Pariisista, Tukholmasta ja Amsterdamista on liikkunut huhuja, mutta näihin ei tule joukkuetta ainakaan ennen toista kautta.

Liigakausi alkaa tammikuussa Los Angelesissa

Aleksi ”Zuppehw” Kuntsi edustaa Misfits-joukkuetta, joka omistaa Miami-Orlandon liigapaikan.

Overwatch League -liigan ensimmäinen kausi alkaa keskiviikkona 10. tammikuuta 2018. Runkosarjaa pelataan aina kesäkuuhun asti, jonka jälkeen heinäkuun aikana pelataan playoffit kokonaisuudessaan.

Ensimmäinen kausi pelataan kokonaisuudessaan Los Angelesissa, johon Blizzard on rakentanut oman esports-areenansa. Kaikki 12 liigajoukkuetta pääsevät tutustumaan areenaan jo ennen tammikuuta, kun kaikki tiimit pelaavat joulukuun aikana areenalla näytösottelut.

Samalla on kerrottu, että ensimmäinen kausi alkaa tammikuussa, eikä loppuvuoden aikana kuten vielä elokuussa yhtiö vakuutteli.

Overwatch League -liigaa on odotettu kuin kuuta nousevaa. Overwatchia on myyty maailmalla jo yli 30 miljoonaa kappaletta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?