Hjallis ja Joel Harkimo tähtäävät korkealle: Suunnitteilla massiivinen esports-tapahtuma Suomeen - Esports - Ilta-Sanomat

Hjallis ja Joel Harkimo tähtäävät korkealle: Suunnitteilla massiivinen esports-tapahtuma Suomeen

Joel ja Hjallis Harkimo haluavat järjestää Suomessa maailmanluokan kilpapelitapahtuman.

Julkaistu: 18.9.2017 12:23

Hjallis ja Joel Harkimo haluavat järjestää Suomen suurimman kilpapelitapahtuman areenalla vuoden 2018 aikana.

Turussa parhaillaan järjestettävässä tiedotustilaisuudessa Hjallis Harkimo ja hänen poikansa Joel Harkimo ovat kertoneet suunnitelmistaan kilpapelaamisen parissa.

Harkimot kertoivat Turun Gatorade-areenalla, että he haluavat järjestää ensi vuonna Suomessa kansainvälisesti merkittävän kilpapelitapahtuman.

– Areena, tiimejä ulkomailta ja satojen tuhansien palkintorahat, kuvaili Hjallis Harkimo ensi vuodelle suunnitteilla olevaa tapahtumaa Ilta-Sanomille.

Harkimoiden suunnittelema areenatapahtuma tulisi olemaan kokoluokkansa puolesta ylivoimaisesti suurin kilpapelaamiseen keskittynyt tapahtuma Suomessa. IS:n tietojen mukaan Suomeen on suunnitteilla myös toinen areenatapahtuma, johon Harkimot eivät liity.

Hjalliksen mukaan tapahtuma järjestään todennäköisesti Helsingissä, mutta suunnitelmat voivat vielä muuttua.

Ensimmäinen tapahtuma Turussa

Harkimoiden ensimmäinen kilpapelaamiseen liittyvä tapahtuma on lokakuussa Gatorade-areenalla järjestettävä Grail Quest -pelitapahtuma. Turussa pelataan SM-titteleistä kuudessa pelissä, mutta kilpapelaaminen on kokonaisuutta tarkastellen vain osa tapahtumaa.

Joel Harkimon mukaan Turun tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen, mutta sen rinnalle on tarkoitus tuoda muita tapahtumia. Suunnitteilla oleva areenatapahtuma keskittyisi puhtaasti kilpapelaamiseen.

Tulevia tapahtumia varten on perustettu Grail Quest -yritys. Kilpapeliosaamista uuteen yritykseen tuo turkulainen startup-yritys Grail Group, joka oli tiedotustilaisuudessa kertomassa yleisesti kilpapelaamisesta.

– Grail Groupin jätkien kanssa klikkasi heti. Meillä on sama visio tulevasta ja erittäin hyvä yhteistyö heidän kanssaan, kommentoi Joel yhteistyötä Grail Groupin kanssa IS:lle.

Grail Quest -pelitapahtuma järjestetään Turun Gatorade-areenalla 19.–21. lokakuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?