Kilpapelit tulevat Turussa halliin riskillä: ”Olemme varmoja, että yleisö löytää meidät”

TPS:n kotihallilla lokakuussa järjestettävän Grail Quest -tapahtuman lipunmyynti on alkanut verkkaisesti.

Kilpapelaamisen SM-kisat päättyvät tänä vuonna Turussa pelattaviin finaaleihin seitsemän pelin osalta.

6.9.2017 21:00

Kesäkuussa suomalaiset kilpapelaajat ja esports-penkkiurheilijat saivat ilouutisen, kun Turku sai syksylle oman verkkopelitapahtumansa.

19.–21. lokakuuta järjestettävä Grail Quest -tapahtuma on yhdistelmä laneja, messuja sekä pelaamista. Tapahtumassa käydään muun muassa kilpapelaamisen SM-kisat seitsemässä pelissä.

– Meillä on 550 konepaikkaa ja koko kävijämäärän pohjatavoitteeksi on asetettu 1800. Haluamme siis kääntää perinteisin "laneille tulee puolet konepaikallisten määrästä katsojia" -asetelman päälaelleen ja haemme tuplasti sen verran muita kävijöitä, sanoo Grailin markkinointipäällikkö Niklas von Schöneman Ilta-Sanomille.

Tapahtuman konepaikoista on myyty lipunmyyntijärjestelmän mukaan joitain kymmeniä paikkoja. Schöneman kertoo IS:lle, että lipunmyyntijärjestelmä ei kerro koko totuutta.

– Tapahtumaan on itse asiassa myyty pitkälti toistasataa konepaikkaa suoraan peliyhteisöille, organisaatiolle, nuorisotoimille, yhteistyökumppaneille jne.

Mikäli von Schönemanin ja Grailin kesällä asettamat tavoitteet toteutuvat, nousee tapahtuma kertaheitolla Suomen toiseksi suurimmaksi tietokonefestivaaliksi heti Assemblyjen taakse.

– Lippuriski on aina järjestäjällä olemassa, eikä tapahtuman kävijämäärä selviä ennen kuin ovet sulkeutuvat. Välillä toki tuntuu hullulta aloittaa hallikokoisesta tapahtumasta, mutta olemme varmoja, että yleisö löytää meidät.

Matkaa lipputavoitteisiin on vielä, mutta pelaajien ei tarvitse pelätä tapahtuman mahdollista peruuntumista.

– Ei ole pelkoa tapahtuman peruuntumisesta, meillä on sen verran vahvat kumppanuudet olemassa ja sitoumukset muihin toimijoihin varmistavat, että 19.–21.10. Gatoradella pelataan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?