Maailmanmestari ja miljonääri! Lasse, 22, voitti yli 10 miljoonaa dollaria joukkueensa kanssa Yhdysvalloissa

22-vuotias Lasse Urpalainen on voittanut joukkueensa kanssa Yhdysvalloissa pelatusta Dota 2 -peliturnauksesta lähes 11 miljoonaa dollaria.

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen voitti USA:sta pelatusta peliturnauksesta lähes 11 miljoonaa dollaria joukkueensa kanssa.

13.8.2017 4:13 | Päivitetty 13.8.2017 4:27

Suomalainen Dota 2 -pelaaja Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen on voittanut joukkueensa Team Liquidin kanssa lähes 11 miljoonan dollarin pääpalkinnon Yhdysvalloista pelatusta The International 7 -turnauksesta.

Loppuottelussa Urpalainen ja Liquid kaatoivat kiinalaisen Newbee-joukkueen lukemin 3–0. Urpalainen oli joukkueensa avainpelaajia finaalin jokaisessa kolmessa pelissä.

Urpalaisen ja Liquidin voittosumma turnauksesta oli reilut 10,8 miljoonaa dollaria eli noin 9,1 miljoonaa euroa.

Team Liquid are the Grand Champions of The International 2017. #TI7 pic.twitter.com/iPQi5GtSIc— Wykrhm Reddy (@wykrhm) August 13, 2017

Jos twiitti ei näy yllä, katso se täältä.

Urpalaisen osuus palkintopotista on oletettavasti noin viidennes eli reilut kaksi miljoonaa dollaria. Urpalaisen uran turnausvoitot ovat tuoreen mestaruuden myötä nyt reilut 2,6 miljoonaa dollaria eli noin 2,2 miljoonaa euroa.

The International -turnaus on verrattavissa jalkapallon UEFA Champions Leagueen. Mukana on kaikki kovimmat nimet ja turnaus on vuoden tärkein. Tällä kertaa kisat järjestettiin 2.–12. elokuuta Seattlessa, Yhdysvalloissa.

Dotassa ei järjestetä kunnollisia maajoukkuekisoja, minkä myötä Liquid on myös pelin uusi maailmanmestari.

Näin finaali eteni

Finaalin avauspeliä Liquid hallitsi ensiminuuteista alkaen eikä Newbee mahtanut eurooppalaisjoukkueelle mitään missään kohtaa. Liquid varmisti 1–0-johtoaseman 27 minuutin jälkeen.

Toinen peli alkoi Newbeen hallinnassa, mutta Liquid onnistui kirimään alussa syntynyttä välimatkaa hiljalleen. Loppupeleissä voitto tuli vakuuttavasti, kun Urpalainen jatkoi parhaan pelaajan -titteliin oikeuttavia suorituksiaan myös toisen pelin ratkaisuhetkillä. Liquid siirtyi 2–0-johtoon reilut 34 minuuttia kestäneen pelin päätteeksi.

Turnausta seurasi yli 10 000 katsojaa Seattlen Key-areenalla.

Kolmas ja viimeinen peli alkoi tasaisemmin kuin kaksi ensimmäistä. 28 minuutin kohdalla Liquid kohensi asemaansa pelissä, kun se voitti tärkeän tiimitaistelun Roshanin läheisyydessä.

Tilanteen jälkeen Newbee ei enää onnistunut kunnolla nousemaan takaisin jaloilleen. 43 minuutin kohdalla alkanut iso tiimitaistelu, joka päättyi Liquidin kannalta paremmin, jäi ottelun viimeiseksi.

Liquid varmisti TI-mestaruuden ja 10,8 miljoonaa dollaria palkintorahaa vain kaksi minuuttia tiimitaistelun jälkeen, kun Newbeeltä ei löytynyt vastausta eurooppalaisjoukkueen kovaan hyökkäykseen.

Dota 2 The International 2017 -loppusijoitukset

Urpalainen ei ollut turnauksen ainoa suomalainen. OG-joukkueessa pelaava Jesse ”JerAx” Vainikka jäi turnauksessa jaetulle 7.–8. sijalle. OG tienasi sijoituksesta reilut 600 000 dollaria.

Vaikea reitti finaaliin

Liquidin TI-voitto ei tullut helpoimman kautta. Joukkue voitti lohkovaiheessa oman lohkonsa, mutta hävisi pudotuspeleissä ensimmäisen ottelun kiinalaiselle Invictus Gaming -joukkueelle 1–2.

The Internationalin voittaja palkitaan rahapalkintojen lisäksi peliin kuuluvalla Aegis-kilvellä, joka toimii turnauksen mestaruuspokaalina.

Turnausformaatista johtuen pudotuspelikaavio koostui kahdesta ottelukaaviosta. Liquidin tappio avausottelussa tarkoitti joukkueen putoamista niin kutsuttuun häviäjien kaavioon, jossa pelataan selkä seinää vasten -tilanteessa.

Liquid voitti häviäjien kaaviossa Team Secretin (2–1), Team Empiren (2–0), Virtus.pron (2–1), LGD Gamingin (2–0) ja LGD.FY:n (2–1) matkalla finaaliin. Loppuottelusta Liquid nappasi vielä upean 3–0-voiton Newbeestä.

Liquid-kapteeni nousi eniten voittaneeksi kilpapelaajaksi

TI-voiton myötä Liquid nousi kaikkien aikojen eniten palkintorahaa voittaneeksi pelijoukkueeksi.

Liquid-kapteeni, saksalainen Kuro ”KuroKy” Salehi Takhasomi, on voiton myötä maailman eniten palkintorahaa voittanut kilpapelaaja. Hän on ensimmäisenä pelaajana voittanut urallaan yli kolme miljoonaa dollaria turnauksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?