Aleksi, 20, voitti triplakultaa CS:stä viikonloppuna – ”Valmiita seuraavalle tasolle”

20-vuotias Aleksi Virolainen voitti viikonloppuna Counter-Striken Suomen ja Pohjoismaiden mestaruudet Helsingissä.

Aleksi Virolainen voitti viikonloppuna joukkueensa kanssa Helsingistä kolme CS-kultaa ja yli 20 000 euroa.

7.8.2017 21:10

SM-, PM- ja MM-kulta – nämä kaikki löytyy 20-vuotiaan Counter-Strike: Global Offensive -pelaajan Aleksi ”Aleksib” Virolaisen meriittilistalta.

Vuosi sitten Aleksi voitti MM-kullan Suomen kisajoukkueen kanssa Indonesiasta. Suomen ja Pohjoismaiden mestaruudet hän voitti viikonloppuna järjestetystä Assembly-tapahtumasta HAVU-joukkueensa kanssa.

HAVU poistui Assemblyilta triplamestarina, kun joukkue voitti vielä lauantai-iltana ROG Masters -karsinnan.

– Ihan mieletön saavutus meidän joukkueelta. Hyvä että otettiin toi viimeinenkin turnaus, iloitsee Aleksi.

HAVU kaatoi Assemblyilla pitkään Suomen ykkösjoukkueena pidetyn LGR:n kahdesti. Aleksin joukkue suorastaan murskasi LGR:n SM- ja PM-finaaleissa.

– Totta kai se [PM-voitto] tuntu hyvältä. Varsinkin sen takia, että näytettiin ettei se ensimmäinen show [SM-finaali] ollut vain tuuria.

Ylivoimainen Suomen ykkösjoukkue

HAVU pelasi viikonloppuna yhteensä viisi ottelua, joista kolme oli finaaleita. Kovimman vastuksen tarjosi suomalainen VITALIS-joukkue, joka meinasi yllättää Aleksin ja kumppanit lauantaina.

VITALIS johti HAVUa lauantaina pelatussa ROG Mastersin välierässä peräti 13–7-lukemin, mutta HAVU osoitti paremmuutensa nousemalla ensin tasoihin ja lopulta 16–14-voittoon.

– Meillä kaikilla oli tosi itsevarma olo siitä kartasta ja CT-puolesta. Tiedettiin [tappiolla ollessa], että tarvitaan vain yksi ase-erä, jotta saataisiin itseluottamus takaisin.

– Oltiin varmoja siitä, että meidän normaalipeli voittaa heidän [Vitaliksen] peruspelin, joten meidän ei tarvinnut tehdä mitään ihmeellistä. Siltä se lopputulos myös näytti.

HAVUn kokoonpano vasemmalta oikealle: Jere Salo - Jesse Grandell - Mikko Välimaa - Timo Rintala - Aleksi Virolainen

Finaalissa HAVU ja VITALIS kohtasivat uudelleen. HAVU voitti avauskarttana pelatun de_miragen murskalukemin 16–3, mutta toinen kartta de_inferno päättyi vasta jatkoajan päätteeksi HAVUn voittoon.

– Kuten sanoin jo lavalla, niin mulla on vähän sellainen fiilis, että siinä [toisen kartan] 12–3-tilanteessa kaikki ajatteli jo sitä voittoa eikä enää itse peliä. Siitä ne virheet sitten tuli, tehtiin tärkeissä erissä amatöörivirheitä, joita ei normaalisti tehdä.

– Jouduttiin myös useasti säästölle ja VITALIS teki hyviä ratkaisuja sekä pelasi hyvin. Meidän olisi pitänyt vaan keskittyä siihen voittamiseen.

Kolme voittoa Assemblyilta oli hyvää jatkoa HAVUn heinäkuussa saavuttamalla NESA-mestaruudelle. Joukkue poistuu Assemblyilta ylivoimaisena Suomen ykkösjoukkueena.

– Ykkösjoukkueen asema Suomessa oli ensimmäinen askel siihen suuntaan mihin tähdätään. Halutaan jatkossa pärjätä myös maailmalla.

”Kaikki pelaajat ovat valmiita seuraavalle tasolle”

Aleksi on pelannut HAVUn kanssa joulukuusta 2016, jolloin joukkue tunnettiin vielä nimellä ENCORE. Joukkue ilmoitti kesäkuussa 15-vuotiaan superlahjakkuuden Jere ”sergej” Salon liittyvän kokoonpanoon konkaripelaaja Taneli ”disturbed” Veikkolan tilalle.

– Meidän menestys alkuvuoden aikana ei ollut mikään kovin ihmeellistä, mutta nyt sergejin tulon jälkeen on alkanut tulla myös tuloksia.

Aleksi ja Jere eli sergej ovat joukkueensa ”junnuja”. Joukkueen kolme muuta pelaajaa – Jesse ”KHRN” Grandell, Timo ”REFLEX” Rintala ja Mikko ”xartE” Välimaa – ovat kaikki kokeneet urallaan aikaisemmin miltä tuntuu pelata maailman eliittiä vastaan.

– Kuvailisin meidän jätkiä kokeneiksi, erityisesti Suomessa. Nykyään tiedetään mitä meidän pitää ja kannattaa tehdä peleissä, jotta kaikki onnistuu.

– Sergej sai varmasti tältä viikonlopulta itsevarmuutta. Meidän joukkueessa kaikki pelaajat ovat valmiita seuraavalle tasolle.

Counter-Strikessa on tällä hetkellä menossa ammattilaispelaajien turnaustauko. Myös HAVU aikoo hyödyntää meneillä olevan tauon, kertoo Aleksi.

– Nyt alkaa viikon loma, jonka jälkeen aletaan pelaamaan FEL- ja ESEA-liigoja. Muuten on vielä kalenteri aika tyhjä, mutta koetetaan päästä kaikkiin isoihin turnauksiin karsintojen kautta. ROG Masters -voitto täältä avasi ovet sen turnauksen seuraavaan vaiheeseen.

–Meidän joukkueessa kaikki pelaajat ovat valmiita seuraavalle tasolle, kertoo Aleksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?