Tivi: Verottajan mielestä kilpapelaaminen on urheilua

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Kilpapelaajien kohdalla verotus voi tapahtua jatkossa samalla tavalla kuin urheilijoiden kohdalla, uutisoi Tivi.
Yksi kilpapelaamisen ikuisuuskysymyksistä on, että onko se urheilua.

Suomen Olympiakomitean mukaan ei vielä ainakaan Suomen elektronisen urheilun liitto on toistaiseksi yhdistyksen kumppanuusjäsen.

Urheiluseurat ovat jo ottaneet lajin haltuun: Suomessa omia pelaajia ja joukkueita ovat kiinnittäneet Helsingin IFK, Porin Ässät ja Seinäjoen SJK.

Nyt myös verottajan kanta on saatu ikuisuuskysymykseen: Verottajan mukaan kilpapelaaminen voidaan rinnastaa urheiluun. Asiasta uutisoi Tivi.

Päätös tehtiin maaliskuussa

Keskusverolautakunnan maaliskuussa tekemän päätöksen mukaan henkiset taitolajit, joissa fyysisyys ei ole ainoa ratkaiseva tekijä, voidaan pitää urheiluna.

– Laajasti käsitettynä urheilulla voidaan fyysisten urheilulajien ohella tarkoittaa myös henkisiä taitolajeja, joissa menestyminen perustuu ensisijaisesti muuhun kuin fyysisenä pidettävään suoritukseen, toteaa keskusverolautakunta.

Lautakunta teki päätöksensä esimerkkitapauksen pohjalta. Esimerkkitapauksessa käsiteltiin yhdysvaltalaisjoukkueessa pelaava suomalaishakijaa.

Pelaaja sitoutui sopimuksensa mukaan esimerkiksi kisaamaan turnauksissa, osallistumaan harjoituksiin, haastattelutilaisuuksiin ja markkinointitilaisuuksiin. Hän sai kuukausipalkan ja turnausvoittojen lisäksi myös bonuksia.

Lautakunnan mukaan hakijan tulot olivat Tuloverolain 116 a § 2 momentin alaista urheilutuloa. Kyseisen lain mukaan urheilutuloksi lasketaan muun muassa turnauksista saadut rahapalkinnot sekä urheiluun liittyvistä mainossopimuksista kertyvät tulot.

Jatkossa kilpapelaajat voivatkin siirtää puolet vuoden tuloistaan urheilijarahastoon, josta tuloja voi nostaa uran päättymisen jälkeen normaalia pienemmällä veroprosentilla.

Urheilijarahastoon voivat sijoittaa yli 9600 euroa vuodessa tienaavat urheilijat. Tuloista voi siirtää 50 prosenttia rahastoon, mutta kuitenkin enintään 100 000 euroa vuodessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt