Anssi osallistuu 350 000 dollarin selviytymistaistoon – ”Voiton eteen pitää kyllä taistella” - Esports - Ilta-Sanomat

Anssi osallistuu 350 000 dollarin selviytymistaistoon – ”Voiton eteen pitää kyllä taistella”

Suomalainen Anssi Huovinen kisaa elokuun lopulla Saksassa pelattavassa 350 000 dollarin Playerunknow’s Battleground -kisassa, joka järjestetään massiivisen GamesCom-pelimessun yhteydessä.

Anssi Huovinen tienaa elantonsa suorilla pelilähetyksillä. Elokuussa hän kisaa Saksassa uransa isoimmassa koitoksessa.

31.7.2017 19:00 | Päivitetty 31.7.2017 19:22

Yli kuusi miljoonaa kopiota jo myynyt tämän hetken hittipeli Playerunknown’s Battleground (PUBG) on mukana Saksassa 23.–26. elokuuta järjestettävässä GamesCom-tapahtumassa isosti.

ESL ja Bluehole järjestävät GamesComeilla peräti neljä PUBG-turnausta, joissa kisataan yhteensä 350 000 dollarin palkintopotista. Vielä ei ole tietoa kuinka palkintopotti jaetaan kisaajien ja turnausten kesken.

GamesComiin kutsutaan 80 pelaajaa, joiden lisäksi paikan päällä pelattavista karsinnoista pääsee mukaan vielä lisänimiä.

Anssi ”AndyPyro” Huovinen on yksi PUBGin parhaimmista pelaajista koko maailmassa.

Yksi kutsutuista pelaajista on suomalainen striimaaja Anssi ”AndyPyro” Huovinen, joka lukeutuu pelin kärkinimiin.

GamesComeilla pelataan PUBGia yksin (solo), parivaljakkoina (duo) sekä neljän hengen joukkueina (squad). Lisäksi pelataan FPP duo -turnaus, jossa parivaljakot joutuvat pelaamaan koko ottelun ensimmäisestä persoonasta.

Turnauksia pelataan jokaisena neljänä messupäivänä. Jokainen turnaus koostuu kolmesta pelistä, joissa keskimäärin parhaiten pärjännyt pelaaja vie voiton.

”Aivan uskomaton tunne”

Ilta-Sanomat otti yhteyttä turnaukseen kutsuttuun Anssiin, jonka ensimmäinen kommentti oli odotettu.

– Torille! Aivan uskomaton tunne, jota vieläkin sulattelen kotosalla. Mahtava fiilis.

Anssin reissu Saksaan kestää viikon. Hän kisaa jokaisessa neljässä turnauksessa.

Duo-turnauksen paria hän ei vielä tiedä, mutta joukkuekisan pelikaverit on jo tiedossa.

– Squadiini kuuluu Sebastian ”Forsen” Fors, Alan ”Hotted89” Widmann ja Sophia ”Djarii” White. He ovat kaikki henkilöitä jotka pelaavat kyseistä peliä kasuaalisti, eli pitää ottaa vähän koutsin roolia ennen turnausta, jotta saadaan tehtyä tästä jotain jota voi kutsua joukkueeksi.

Joukkue aikoo treenata hieman ennen turnausta, mutta pääasiassa nelikko keskittyy saamaan perustaktiikat kuntoon ja kemiat toimimaan.

Kuumakallenakin tunnettu Anssi on hyvin kilpailuhenkinen. Saksassa hän tulee kisaamaan PUBGin kaikkien aikojen suurimmassa turnauksessa, joka on myös hänelle itselleen uran suurin näytönpaikka.

– Voiton eteen pitää kyllä taistella, se on varmaa. Odotan innolla uusien tuttavuuksien tapaamista sekä toivon, että hermot pysyvät kurissa pelissä, vaikka kyseessä onkin isot summat.

IS seuraa Anssin otteita turnauksessa 23.–26. elokuuta.

Miten PUBGia pelataan?

PUBG:n idea on hyvin yksinkertainen: pelaajat laitetaan hyppäämään lentokoneesta saarelle, josta löytyy sattumanvaraisesti aseita, ajoneuvoja, energiajuomaa sekä elämäpisteitä palauttavia kipulääkkeitä ja ensiapupakkauksia. Pelaaja tai joukkue – pelejä voi pelata myös tiimeinä – joka on viimeisenä elossa, voittaa pelin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?