Miikka, 23, joutuu uransa suurimassa turnauksessa heti tiukkaan paikkaan: ”Onhan se kova vastus”

Julkaistu:

COUNTER-STRIKE
23-vuotias Counter-Strike-ammattilainen Miikka ”suNny” Kemppi debytoi sunnuntaina alkavassa miljoonan dollarin Major-turnauksessa, joka on pelin suurin ja arvostetuin.
Saksalaisen PENTA Sports -organisaation viisihenkisen Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen yksi ammattilaispelaajista on suomalainen Miikka ”suNny” Kemppi.

Kemppi ja PENTA varmistivat paikkansa sunnuntaina Puolassa alkavaan Major-turnaukseen 28 ottelun ja reilun kahden kuukauden karsintamatkan päätteeksi.

Major on Kempille ja hänen suomalaiselle joukkuetoverilleen Jesse ”zehN” Linjalalle uran ensimmäinen. Kisat järjestetään yhdettätoista kertaa.

Ilta-Sanomat otti yhteyttä Puolaan matkalla olleeseen Kemppiin, joka kertoi suuntaavansa turnaukseen hyvillä fiiliksillä.

– Majorit ovat jokaisen CS-pelaajan unelma, jossa kaikki haluavat pelaa. Kiva päästä pelaamaan ykköstason joukkueita vastaan, niin nähdään missä meidän joukkueen taso on oikeasti. Odotus on, että pelataan lähellä meidän potentiaalia, kertoo Kemppi.

PENTA treenasi Majoria varten kotoa, sillä joukkueen viimeiset pari kuukautta ovat menneet lähes kokonaan reissussa.

– Major-karsinnan jälkeen mietittiin, että lähdetään Saksaan treenaamaan, mutta päätettiin pitää kuitenkin pari päivää vähän huilia. Ollaan viimeisen kolmen kuukauden aikana oltu alta kolmannes kotona.

Kemppi kertoo Majorin olevan kaikista tärkein turnaus kaikille. Tämän vuoksi joukkue olisi halunnut treenata kovempaa kuin koskaan, mutta ilman kunnon lepoa treenileirillä ei pysty keskittymään pelaamiseen kunnolla.

– Kaikilla on luonnollisesti burnout aika lähellä, kun ei ole pystynyt viettämään lähes yhtään aikaa tyttöystävien tai kaverien kanssa. Parin päivän tauon jälkeen alettiin taas treenaata 6–8 tuntia päivässä plus yksilötreenit päälle.

Kohtaavat mielellään avausottelussa maailman ykkösnimen

Suomalaispelaajan tavoite on edetä pudotuspeleihin, mikä takaisi suoran paikan seuraavaan Major-turnaukseen.

– Halutaan olla kahdeksan parhaan joukossa, mutta se tulee olemaan hirveän vaikeaa, kun mukana on maailman parhaat joukkueet mukana. Riippuu kanssa hirveästi tulevista ottelupareista, jos ei jouduta pelaamaan peräkkäin kaikkia parhaita tiimejä vastaan, niin sitten on mahdollisuudet pudotuspeleihin.

Turnaus pelataan Swiss-formaatilla, jossa kolmella voitolla jatkaa pudotuspeleihin ja kolmella tappiolla pelit päättyvät. Otteluparit arvotaan jokaisella kierroksella, joita on yhteensä viisi. Otteluparit arvotaan aina niin, että jo toisensa kohdanneet joukkueet eivät voi kohdata enää uudestaan.

– Swiss-formaatti suosii mielestäni aina huonompia joukkueita, varsinkin jos pelataan paras yhdestä -otteluita. Silloin ei tarvitse voittaa kun muutama sellainen niin sanottu tärkeä kierros, että voi voittaa koko pelin. Esimerkiksi molemmat pistoolit voittamalla saa jo tosi hyvät asemat voittoon.

Puolassa PENTA pelaa ilman suomalaisvalmentajaansa Niko ”naSu” Kovasta, joka on ei pysty osallistumaan Majoriin aikaisemmin tehtyjen suunnitelmien vuoksi.

– Hän tekee isoimman työn meidän tiimissä esimerkiksi katsomalla yömyöhään asti vastustajien aikaisempia pelejä, kun muut nukkuvat. Nikon puuttuminen vaikuttaa tosi paljon.

PENTA kohtaa ensimmäisessä ottelussaan maailman ykkösjoukkueen sekä kaksinkertaisen Major-voittajan, brasilialaisen SK Gamingin.

– Formaattihan suosii altavastaajia enemmän kuin parempia joukkueita, mutta onhan se kova vastus ensimmäiseen peliin. Mieluummin pelataan tällä formaatilla heti heitä vastaan eikä esimerkiksi vasta viimeisellä kierroksella.

– Ensimmäinen ottelu ei täällä ole niin tärkeä, joten kun kohtaamme heidät nyt, niin emme voi kohdata heitä enää lohkovaiheen aikana uudestaan. Ei tietenkään lähdetä sillä fiiliksillä, että edessä on helppo tai turha ottelu.


Uskoo entisen joukkuetoverinsa kisaavan mestaruudesta

Kemppi uskoo, että hänen entinen joukkuetoverinsa Aleksi ”allu” Jalli, joka edustaa FaZe Clan -joukkuetta, kilpailee Major-mestaruudesta sunnuntaina 23. heinäkuuta.

– Allu on Major-finaalissa. Loppu onkin sitten siitä kiinni, että miten päät kestää finaalissa.

Turnaukseen osallistuu Kempin, Linjalan ja Jallin lisäksi vielä neljäskin suomalaispelaaja, Flipsid3 Tactics -joukkuetta edustava Jan ”wayLander” Rahkonen.

– Tosi vaikea sanoa miten Flipsid3llä menee. He ovat olleet slumpissa aika pitkään ainakin nettimaseissa. He ovat vähän kuin me, eli hyvänä päivänä voivat voittaa koviakin nimiä, mutta peli on aika epätasaista.

Turnauksen ennakkosuosikit ovat Kempin mielestä päivän selvä: Nykyinen maailman kärkikolmikko: FaZe, Astralis ja SK.

Puolasta palattuaan Kemppi saa viimein hengähtää hetkeksi, kun joukkue aikoo pitää kesäloman.

– Yritetään pitää parin viikon tauko elokuun alusta. Syksylle on tulossa jotain turnauksia, joita ei ole vielä julkaistu.

PENTA Sportsin kokoonpano:
Kevin "kRYSTAL" Amend (Saksa)
Miikka "suNny" Kemppi (Suomi)
Jesse "zehN" Linjala (Suomi)
Kevin "HS" Tarn (Viro)
Paweł "innocent" Mocek (Puola)


PENTA kohtaa sunnuntaina 16. heinäkuuta avausottelussaan brasilialaisen SK Gamingin. Ottelu alkaa Suomen aikaa noin kello 16:30. Turnauksesta voi lukea tarkemmin IS:n katsojan oppaasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt