New York, Los Angeles, Shanghai... – odotetusta megaliigasta vihdoin lisätietoa

Odotetun Overwatch Leaguen ensimmäiset seitsemän kisakaupunkia on varmistunut.

Overwatch Leaguen ensimmäinen kausi pelataan Los Angelesissa.

Viime vuoden marraskuussa julkistetusta Overwatch-pelin megaliigaa, Overwatch Leagueta, on odotettu kuin kuuta nousevaa. Liigan kerrottiin marraskuussa alkavan vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä.

Liigasta on liikkunut lukuisia huhuja alkuvuoden aikana, joita Overwatch-julkaisija Blizzard ei ole kommentoinut. Liigapaikkojen on huhuttu maksavan jopa kaksikymmentä miljoonaa dollaria.

ESPN kertoi muutama päivä sitten, että liigan ensimmäisen kuuden kisakaupungin omistajat ovat varmistuneet. ESPN:n listalle kuuluivat muun muassa NFL-joukkueiden New England Patriotsin ja New York Metsin omistajat sekä esports-joukkueet Immortals sekä NRG eSports.

Blizzard on nyt vahvistanut ESPN:n tiedot oikeiksi esittelemällä ensimmäiset seitsemän kisakaupunkia omistajineen. Näihin kuuluvat kaikki kuusi ESPN:n nimeämää tahoa. Uutena nimenä on paljastunut esports-joukkue Misfits, jonka kotipaikkana toimii Miami-Orlando.

Näin esiteltiin ensimmäiset seitsemän kisakaupunkia ja liigapaikkojen omistajaa:

Overwatch Leagueta pelataan ainakin Bostonissa, New Yorkissa, Los Angelesissa, San Franciscossa, Miami, Shanghaissa sekä Soulissa.

Liigan lopullista joukkuemäärää ei ole paljastettu, mutta lisää joukkueita julkistetaan vielä ennen ensimmäisen kauden alkua.

– Tämä on vasta alkua. Odotamme innolla, että voimme julkistaa lisää joukkueita eri puolilta maailmaa tulevaisuudessa, kertoo videolla liigavastaava Nate Nanzer

Overwatch League alkaa vielä tämän vuoden aikana, mutta tarkempaa ajankohtaa ei ole kerrottu.

Blizzard ei ole myöskään kommentoinut liigapaikkojen hintaa.

Mahdollinen eturistiriita Kiinassa

Blizzardin uutinen on otettu vastaan positiivisesti, mutta se on herättänyt myös keskustelua: Shanghain liigapaikan omistaja on Overwatchin levityksestä Aasiassa vastaava NetEase-yritys.

Pelin jakelun ohella NetEase järjestää myös turnauksia. Luonnollisesti yhtiöllä on hyvin läheiset välit Blizzardiin, mikä saattaa aiheuttaa eturistiriidan esimerkiksi liigaan liittyvässä kiistatilanteessa.

Eturistiriidat eivät ole uusi asia kilpapelaamisessa. Suoratoistojätti Twitch päätti myydä omistamansa Evil Geniuses- ja Alliance-pelijoukkueet joukkueet 2016, kun eturistiriitatilanteet joukkueiden ja tapahtumasponsoroinnin välillä alkoivat käydä hankalaksi.

Ensimmäisiä tiedonmurusia liigasta – pelit pelataan Los Angelesissa

Julkistettujen kisakaupunkien lisäksi Blizzard on kertonut ensimmäistä kertaa sitten liigajulkaisun tarkempia tietoja megaliigasta.

Ensimmäinen kausi pelataan kokonaan Los Angelesissa, kun joukkueet vielä valmistelevat tulevia areenojaan. Liigaa pelataan tulevaisuudessa Amerikan lisäksi Aasiassa ja mahdollisesti myös Euroopassa.

Liigan pelipäivät ovat alkuun torstai, perjantai ja lauantai. Tarkemmat tiedot otteluohjelmasta kerrotaan lähempänä kauden alkua.

Jokainen liigapaikan omistaja saa järjestää alueellaan viisi ammattilaiseksi pyrkiville suunnattua turnausta vuosittain. Tapahtumien kautta etsitään nousevia ja lupaavia pelaajia.

Yksi suuri muutos marraskuiseen julkistamistilaisuuteen on se, että joukkueita ei koota enää draft-tilaisuuden perusteella. Nanzer kertoi theScore esports -sivustolle, että liigapaikan omistajat voivat kiinnittää jo olemassa olevia joukkueita liigaan tai rakentaa joukkueensa markkinoilla olevista vapaista agenteista.

Overwatchia on myyty reilussa vuodessa yli 30 miljoonaa kopiota. Peli on äärimmäisen suosittu Euroopan ja Pohjois-Amerikan lisäksi Aasiassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?