Vuokatissa innostuttiin hittilajista: Kilpapelaaminen Urheiluakatemiaan ja lukioon - Esports - Ilta-Sanomat

Vuokatissa innostuttiin hittilajista: Kilpapelaaminen Urheiluakatemiaan ja lukioon

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia aloittaa syksyllä yläkoululaisille tarkoitetut esports-leirit. Sotkamon urheilulukio aloittaa puolestaan esports-linjan.

Kilpapelaaminen kasvaa tällä hetkellä kovaa vauhtia Suomessa.­

11.7.2017 15:57

Akatemian ensimmäiset 7.–9-luokkalaisille tarkoitetut esports-leirit järjestetään marras-toukokuun aikana. Leirejä järjestetään yhteensä neljä, joista jokainen kestää kuusi päivää.

Leiriviikkojen tarkemmat ajankohdat kerrotaan syksyn aikana. Jokaiselle leirille mahtuu noin kolmekymmentä opiskelijaa, ja leiripelit ovat League of Legends ja Overwatch.

Leiri suoritetaan pääosin Vuokatin Urheiluopistolla, minkä lisäksi hyödynnetään Sokos Hotel Vuokatin tiloissa sijaitsevaa eSports Center -harjoittelukeskusta. Leiri ei ole pelkkää pelaamista, sillä aikaa on varattu myös läksyjen tekoon.

Leirillä päästään tutustumaan urheilijan polkuun ja Vuokatti-Rukan Urheiluakatemian toimintaan. Leiriläisten harjoittelua ohjaa Urheiluakatemian esports-valmentajaksi äskettäin palkattu Aleksanteri Leinonen.

Leinosen mukaan leirin painopisteet ovat lajiharjoittelun lisäksi fyysinen ja mentaalinen harjoittelu, elämänhallinta sekä oikeanlainen ruokavalio.

Kuusipäiväinen leiri maksaa 68 euroa vuorokaudelta eli yhteensä reilut 400 euroa. Hinta sisältää ruokailut, majoittumisen sekä treenitilojen käytön. Leiriläisen täytyy ottaa mukaan ainoastaan oma hiiri ja näppäimistö. Leirihaku on jo alkanut ja ilmoittautuminen päättyy 23. lokakuuta. Valintatuloksista ilmoitetaan 25. lokakuuta.

Sotkamon urheilulukioon esports-linja

Kilpapelaaminen näkyy Vuokatti-Rukan Urheiluakatemian lisäksi jatkossa myös Sotkamon urheilulukion ohjelmassa, kun lukiossa alkaa jo tänä syksynä esports-linja.

Tulevalle lukukaudelle pilottiryhmään otetaan korkeintaan kymmenen urheilijaa, mutta Leinosen mukaan tulevaisuudessa oppilaita voi olla jopa kaksikymmentä. Esports-linjalle valitut urheilijat harjoittelevat Vuokatin Urheiluopiston tiloissa.

Vaikka yhteishaku on jo päättynyt, niin voi linjalle hakea paikkaa netissä. Leinonen kertoo Ilta-Sanomille, että opiskelupaikan muualta jo saaneet ja hyväksyneet opiskelijat voivat siirtyä heille opiskelemaan, mikäli tulevat valituksi. Tällöin oppilaitokset sopivat asiasta keskenään.

Hakemus tulee lähettää viimeistään 28. heinäkuuta ja valinnat tehdään vielä heinäkuun aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?