Liigapaikat 20 miljoonaa dollaria – megasarjaa pelataan ainakin näissä kaupungeissa

Overwatch-pelin odotetun megaliigan pitäisi alkaa loppuvuodesta. ESPN:n mukaan NFL:stä vaikutteita ottavaan liigaan on lähtemässä mukaan ainakin kahden joukkueen omistaja.

Widowmaker on yksi Overwatchin suosituimmista sankareista.

ESPN:n tietojen mukaan Overwatch-julkaisija Blizzard Entertainment on varmistanut kuuden tahon osallistumisen odotettuun Overwatch Leagueen.

Overwatch League on NFL:stä mallia ottava Blizzardin uusi megaliiga, jossa joukkueet on sidottu kaupunkeihin. Liigan on tarkoitus alkaa vielä tämän vuoden aikana ja huhujen mukaan liigapaikoista saa pulittaa miljoonia dollareita.

Nimekkäimmät tahot ESPN:n paljastamasta kuudesta nimestä ovat NFL-joukkueiden New England Patriotsin ja New York Metsin omistajat.

Patriots-omistajan Robert Kraftin nimen toi julki jo toukokuussa nimekäs esports-toimittaja Richard Lewis. Kraft on ESPN:n tietojen mukaan varmistanut Bostonin liigapaikan, kun taas Mets pysyy New Yorkissa.

Timo ”Taimou” Kettunen on yksi tunnetuimmista Overwatch-pelaajista. Kettunen edustaa EnVyUs-joukkuetta, joka pyrkii Overwatch Leagueen.

Perinteisistä esports-organisaatioista liigapaikat ovat varmistaneet yhdysvaltalaiset NRG eSports ja Immortals. NRG:n kisakaupunki on San Francisco, ja Immortals valtaa Hollywoodin parrasvalot eli Los Angelesin.

ESPN:n mukaan NRG ja Immortals maksoivat molemmat 20 miljoonaa dollaria liigapaikoista. Kauppasummaa ei makseta kerralla, vaan erissä usean vuoden aikana.

Bostonin, New Yorkin, San Franciscon ja Los Angelesin lisäksi Blizzard on saanut kaupattua Kiinan Shanghain ja Korean Soulin kisapaikat. Näistä kaupungeista toimivat tahot eivät ole kuitenkaan vielä tiedossa.

Paljon huhuja, vähän faktoja

Blizzard esitteli Overwatch Leaguen marraskuussa 2016. Tämän jälkeen yhtiö ei ole kertonut liigasta lisätietoa, mikä on johtanut useiden organisaatioiden päätökseen luopua Overwatch-joukkueistaan.

Huhuja liigasta on liikkunut alkuvuodesta lähtien. Blizzard on kommentoinut huhuja niukkasanaisesti todeten vain, että kaikkia huhuja ei kannata uskoa ja että liigasta kerrotaan tarkemmin, kun on oikea aika.

Ennen Overwatch Leaguen alkua huipputiimeillä pitää kiirettä uuden Overwatch Contenders -liigan parissa, jossa kilpailee suomalaisia kolmessa joukkueessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?