Esports

Robin, 17, on Viron superlupaus – epäiltiin huijauksesta, sitten puolessa vuodessa tyhjistä MM-kisoihin

Julkaistu:

SUPERLUPAUS
17-vuotias virolainen Counter-Strike-pelaaja Robin ”ropz” Kool on noussut vain puolessa vuodessa täysin tuntemattomasta nimestä MM-kisoihin.
Virolainen Robin ”ropz” Kool on yksi puhutuimmista Counter-Strike: Global Offensive -pelaajista tällä hetkellä.

Reilut puoli vuotta sitten Kool oli vielä täysin tuntematon pelaaja isolle yleisölle. Hän sijoittui joulukuussa neljänneksi FACEIT-yrityksen pyörittämässä FPL-liigassa.

FPL on huippupelaajille ja nouseville tähdille tarkoitettu liiga, jossa he kisaavat sekajoukkueina kuukauden ajan. Pelaajat saavat voitosta pisteitä ja kuukauden päätyttyä 20 parasta palkitaan.

FPL:ään pääseminen vaatii joko suoraa kutsua liigakomitealta – joka puolestaan kutsuu ainoastaan huippujoukkueita edustavia pelaajia – tai karsinnoissa menestymistä, jossa pärjääminen puolestaan edellyttää melkoista grindaamista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huijausepäilyt kumottiin Lontoossa – ja millä tavalla

Koolia on epäilty huijariksi monien tunnettujen pelaajien toimesta FPL:ssä. Huijausepäilyjen vuoksi Kool harkitsi jossain kohtaa jopa lopettavansa CS:n pelaamisen hetkeksi, mutta ei kuitenkaan tarttunut tuumasta toimeen.

Sen sijaan hän matkusti kevään aikana Lontooseen FACEIT:in toimistolle, jossa hän pelasi viikonlopun ajan läjäpäin FPL-otteluita. Ensimmäisestä seitsemästä pelaamastaan ottelusta hän voitti kuusi, hävisi kerran jatkoajalla ja oli jokaisessa pelissä joukkueensa kahden parhaan pelaajan joukossa.

Pelisuoritukset olivat siis yhtä kovat kuin kotoa pelatessa, joten maine puhdistui kertaheitolla.Jos twiitti ei näy yllä, katso se täältä.

Ura lähti nousuun jo tammikuussa

Ennen Lontooseen matkustamista Kool oli kuitenkin jo saanut nimeä voittamalla tammikuun FPL-kauden. Voitosta hän pokkasi 4500 dollaria sekä useiden huippujoukkueiden kiinnostuksen. Näistä hän päätyi valitsemaan eurooppalaisen Mousesportsin.

Mousesportsin kanssa Kool osallistui ensimmäiseen turnaukseensa toukokuussa. Ranskasta joukkue poistui mukanaan välieräsijoitus ja 10 000 dollaria. Tilastojen varjossa turnaus ei ollut Koolilta aivan nappisuoritus, mutta ura oli vasta aluillaan.

Koolin parhaita frägejä koostevideona:Seuraavassa kahdessa turnauksessa – kesäkuussa pelatut EPL-finaalit Yhdysvalloissa ja Ruotsissa järjestetty DreamHack Summer – pelit päättyivät Mousesportsin osalta ennen välieriä. Edessä oli kuitenkin kesä-heinäkuun vaihteessa pelattava Major-karsinta, joka oli joukkueelle elintärkeä.

Majorit ovat CS:GO:n suurimpia ja arvostetuimpia kisoja, joissa kisataan miljoonan dollarin palkintopotista. Majoreita pidetään pelin MM-kisoina, sillä niitä järjestetään vain kaksi tai kolme vuodessa, ja mukana on aina maailman parhaat joukkueet.

Onnistui erinomaisesti elintärkeässä karsinnassa

Kool johdatti joukkueensa Majoriin suoraan kolmella voitolla karsinnoista. Kool oli tilastojen varjossa yksi karsintojen parhaista pelaajista ja joukkueensa ykköstähti 1,49 HLTV-ratingilla. Yli 1,00 suoritusta voidaan pitää hyvänä, joten Koolin suoritus oli täysin uskomaton.

Varsinkin viimeisessä ottelussa PENTA Sports -joukkuetta vastaan Kool loisti, vaikkakin peli alkoi heikosti: Hän ehti kuolla yhdeksän kertaa ennen ensimmäistä frägiä.

Pelin edetessä kuitenkin käynnistyi myös Koolin kone. Ottelu päättyi Mousesportsin niukkaan 16–14-voittoon Koolin päättäessä pelin tilastoihin 35–21 (frägit/kuolemat).

Miten käy Majorissa?

Puolassa pelattava Major-turnaus alkaa sunnuntaina 16. heinäkuuta. Mousesports ja Kool lukeutuvat turnauksen altavastaajiin, mutta mahdollisuudet pudotuspeleihin on.

Varsinkin Koolin suoritukset tulevat olemaan olennainen osa Mousesportsin mahdollisuuksia jatkaa pudotuspeleihin ja varmistaa Legends-status, jolla joukkue saisi suoran paikan seuraavaan Major-turnaukseeen. Vaikka Kool ja Mousesports eivät etenisi pudotuspeleihin Puolassa, se ei olisi joukkueelle ja etenkään aivan uransa alussa olevalle pelaajalle katastrofi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Lehtiväite: Schumacherin vaimo ei saa käyttää F1-legendan jättiomaisuutta vapaasti – yllättävä paljastus vanhasta asiakirjasta

  2. 2

   Pelätty sarjamurhaaja ”Yövaanija” tappoi ainakin 12 ja raiskasi 45 naista – Lehti: FBI pidättänyt viimein epäillyn

  3. 3

   Onko tässä hävyttömyyden huippu? Varatun Sammyn ehdotus Amanda Harkimolle Temptation Islandilla kuohuttaa: ”En mä tollaseen lähde”

  4. 4

   Danny muistelee toivoa ja suunnitelmia täynnä ollutta puhelua Armi Aavikon kanssa: ”Hän oli päättänyt, ettei juo”

  5. 5

   Kansalaispuolue torppasi keskustasta eronneen Väyrysen: ”Erotettu puolueesta, ja hän on lisäksi itsekin eronnut”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Kaunarit-Brooke, 56, on timanttisessa bikinikunnossa – julkaisi kuvan maratonien koulimasta vartalostaan

  2. 2

   Perhe osti rakennustarkastajalta tämän rakentaman omakotitalon – parin vuoden päästä paljastui karu totuus

  3. 3

   Tässä ovat uudet Selviytyjät-kisaajat – nämä 16 julkkista matkaavat jo kohti autiosaarta

  4. 4

   Suomalaisbloggaaja hankki au pairin – sai yllättäen viestin, jonka sisältö kylmäsi: lastenhoitaja elikin kieroutunutta kaksoiselämää

  5. 5

   Huhumylly käy kuumana: Tapparan Otso Rantakari kertoo nyt, mitä hän huusi isänsä menettäneelle Veini Vehviläiselle

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Tällainen on Aviciita piinannut vakava sairaus – voi iskeä jo rankasta kertajuomisesta

  3. 3

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  4. 4

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  5. 5

   Harkimo on perustamassa uutta yhdistystä: Liike Nyt ry:n tiedoista paljastuu kiinnostava nimi

  6. Näytä lisää