Supercellin The Crown Championshipissa pahoja ongelmia: Clash Royalen ensimmäiset mestarit kruunataan pian - Esports - Ilta-Sanomat

Pelaajat raivosivat Supercellille – Clash Royalen megaturnaus meni sekoiluksi

Clash Royale on yksi maailman suosituimmista mobiilipeleistä.

Clash Royale on yksi maailman suosituimmista mobiilipeleistä.

Julkaistu: 26.6.2017 21:10

Supercell ilmoitti keväällä järjestävänsä miljoonan dollarin turnaussarjan hittipelilleen Clash Royalelle. Ensimmäiset mestarit kruunataan heinäkuun alussa, mutta monet pelaajat ovat tyytmättömiä kuluneeseen kauteen.

Clash Royalen miljoonasarja kulkee nimellä The Crown Championship, ja se starttasi toukokuussa. Sarja koostuu kevätkaudesta, syyskaudesta sekä MM-kisoista.

Kevätkauden kisoihin osallistui yli miljoona pelaajaa, joista vain kahdeksan parasta jokaiselta alueelta (Amerikka, Eurooppa ja Latinalainen Amerikka) jatkaa pudotuspeleihin. Jatkopelit ovat tällä hetkellä käynnissä ja tulevana viikonloppuna ratkotaan 9. heinäkuuta finaaleihin jatkavat kuusi pelaajaa jokaiselta alueelta.

Pitkä kausi ei ole kuitenkaan sujunut ongelmitta. Redditistä löytyy useampi keskusteluketju, joissa ihmetellään turnausjärjestelyjä. Kritiikkiä sataa erityisesti ensimmäisten karsintavaiheiden ongelmista, joiden takia osa pelaajista ei pystynyt edes osallistumaan karsintoihin.

Rekisteröityminen turnaukseen tapahtui virallisen kisasivuston kautta, jolta löytyivät lisäohjeet karsintojen pelaamiseen. Otteluita varten pelaajien piti liittyä pelin sisällä erikoisturnauksiin, jotka oli nimetty turnauksen mukaan.

Jotkut käyttäjät loivat kuitenkin omia feikkiturnauksia, joihin liittyi parhaimmillaan yli 900 pelaajaa luullen, että he ovat osallistumassa viralliseen karsintaturnaukseen.

Turnauksessa pelaaminen edellytti myös omasta klaanista lähtemistä. Osa käyttäjistä ei tästä pitänyt, sillä jotkut karsinnat pelattiin samaan aikaan, jolloin klaanit keräävät yhteistä saalisarkkua varten kruunuja. Klaanista lähteminen jätti lähtijän arkun sisällöstä paitsi.

Osa pelaajista koki myös ongelmia eri karsintavaiheiden välillä. Redditin puolella eräs käyttäjä kertoi, että hän eteni ensimmäisestä vaiheesta toiseen, mutta ei pystynyt pelaamaan otteluitaan, kun toinen karsintavaihe olikin jostain syystä täynnä.

Supercellin nimetön edustaja on kommentoinut yhtä karsintafiaskoa käsittelevää ketjua yhtiön virallisen Clash Royale -tunnuksen kautta.

– On ollut haasteellista yrittää järjestää tarpeeksi [karsinta]mahdollisuuksia näin valtavalle pelaajamäärälle, jotka päättivät osallistua turnaukseen. Osasimme varautua tiettyihin kipupisteisiin matkan varrella, etenkin ilman tiettyjä pelin sisäisiä ominaisuuksia, ja pyrimme nämä ottamaan huomioon kisoja suunnitellessa, kirjoitti Clash Royale -tunnus Redditissä.

– On kuitenkin selvää, että voimme tulevaisuudessa tehdä asiat paremmin. Kirjaamme ylös ongelmat, jotta voimme parantaa tuleville kausille.

The Crown Championshipin ensimmäinen kausi päättyy 9. heinäkuuta pelattaviin finaaleihin. Voittajan osuus kevätkauden 50 000 dollarin palkintopotista, joka jaetaan kahdeksan parhaan kesken, on 15 000 dollaria.

Turnauksen otteluita voi seurata Twitchin lisäksi Youtubesta.