Hopeaa! Joona, 19, tienasi Ruotsista 10 000 dollaria - Esports - Ilta-Sanomat

Hopeaa! Joona, 19, tienasi Ruotsista 10 000 dollaria tiukassa turnauksessa

Joona ”Serral” Sotala pelaa ammatikseen StarCraft II -peliä.

Julkaistu: 20.6.2017 9:28

19-vuotias Joona ”Serral” Sotala sijoittui toiseksi Ruotsissa myöhään maanantai-iltana päättyneessä isossa StarCraft II -turnauksessa.

Ruotsin Jönköpingissä lauantaina alkanut yli 60 pelaajan StarCraft II -turnaus WCS Jönköping huipentui maanantai-iltana pelattuun finaaliin, jossa kohtasivat suomalainen Joona ”Serral” Sotala ja yhdysvaltalainen Alex ”Neeb” Sunderhaft.

Sotalalle finaalipaikka oli uran ensimmäinen niin kutsutuista Premier-tason turnauksista, jotka kuuluvat pelin suurimpiin. Sunderhaftille finaali oli toinen peräkkäinen WCS-turnauksesta, kun hän puolusti finaalissa huhtikuussa voittamaansa Austin-mestaruutta.

Sotala oli edennyt finaaliin pelaten pudotuspeleissä vakuuttavasti: kolmen pelaamansa paras viidestä -sarjan aikana hän hävisi vain yhden kartan. Finaalissa hyvät otteet jatkuivat, vaikka sarja päättyikin niukkaan 3–4-tappioon.

Niukka tappio, mutta äärettömän kova suoritus

Joona ”Serral” Sotala pelaa StarCraft II -peliä suomalaisessa ENCE eSports -joukkueessa.

Paras seitsemästä -sarjana pelatun finaalin avauspelin jälkeen ottelua johti Sunderhaft, mutta Sotala tasoitti sarjan jo toisen pelin päätteeksi. Kolmannessa ja neljännessä pelissä Sunderhaft oli jälleen parempi siirtyen 3–1-johtoon ja vain voiton päähän mestaruudesta.

Sotalan ensimmäinen finaalisuoritus tullaan muistamaan hänen upeasta nousustaan, kun hän venytti sarjan viimeiseen ja ratkaisevaan peliin nousten 1–3-tappiosta tasoihin. Voitto kuitenkin lipui käsistä, kun Sunderhaft vei finaalin 4–3.

Toisesta sijasta Sotala tienasi 10 000 dollaria sekä 1400 WCS-karsintapistettä. Sunderhaft ansaitsi voitosta 25 000 dollaria sekä 3000 WCS-pistettä, joilla hän vakiinnutti asemaansa pistetilaston kärjessä.

Finaalin aikana nuoren suomalaispelaajan suorituksia seurasi parhaimmillaan päälähetyksen kautta vajaat 30 000 katsojaa. Finaalisuoritus keräsi tappiosta huolimatta runsaasti kehuja esimerkiksi Redditissä.

Lähetti suoran viestin ja onnittelut heti pelin jälkeen

Finaalin jälkeen Sotala onnitteli Twitterissä Sunderhaftia hienosta suorituksesta, mutta päätti viestinsä ytimekkäästi.

– Hän [Sunderhaft] oli tällä kertaa parempi, mutta et Valenciassa, viittasi Sotala parin viikon päästä pelattavaan seuraavaan WCS-turnaukseen.

Congratz @onfireNeeb, he was better this time but not in Valencia— Joona Sotala (@ENCE_Serral) June 19, 2017

Jos twiitti ei näy yllä, katso se täältä.

Sotala kisaa seuraavan kerran jo muutaman viikon päästä Espanjassa, missä järjestetään WCS Valencia -turnaus 100 000 dollarin palkintopotilla 13.–15. heinäkuuta. Tarjolla on jälleen yksi MM-karsintapaikka.

WCS Jönköping StarCraft II -loppusijoitukset (top 8)

Jönköpingistä napatun hopeasijan myötä Sotala on nyt toiseksi eniten karsintapisteitä pelannut pelaaja 3440 pisteellään. Kärkipaikkaa pitää Sunderhaft 6550 pisteellä, puolalaisen Artur ”Nerchio” Blochin ollessa kolmas 2420 pisteellä.

Viisi eniten karsintapisteitä kerännyttä pelaajaa kutsutaan syksyn saapuessa pelin MM-kisoihin, mitkä pelataan loka-marraskuun vaihteessa Yhdysvalloissa. MM-kisoissa on jaossa palkintorahaa 500 000 dollarin edestä, mistä voittajalle menee puolet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?