Suomalaisilla jättirynnäkkö hittipelin karsinnassa – pelaajia seitsemässä joukkueessa!

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Suomalaiset Overwatch-pelaajat menestyivät uuden Contenders-turnauksen karsinnoissa.
Viime vuoden hittipelin Overwatchin kilpapelipuoli on junnannut paikallaan jo pidemmän aikaa, kun useat tekijät ovat odottaneet lisätietoja loppuvuodesta alkavasta Overwatch-liigasta.

Pelijulkaisija Blizzard Entertainment on toistaiseksi ollut hyvin hiljaa tulevasta liigasta, mutta ilmoitti toukokuussa järjestävänsä ennen liigaa Overwatch Contenders -nimisen turnaussarjan.

Pilottikaudella, joka kulkee nimellä Season Zero, pelataan 50 000 dollarin palkintopotilla sekä Euroopassa että Amerikassa.

Suomalaiset menestyivät molemmilla alueilla

Turnauksen karsinnat saatiin päätökseen viikonloppuna. Euroopassa karsintoihin osallistui yli 700 joukkuetta ja Amerikassa vajaat 650.

Suomalaisjoukkueista karsinnoissa menestyivät Ninjas in Pyjamas ja Alfa Squad, jotka varmistivat kisapaikkansa Euroopan-osuuteen toisesta ja viimeisestä karsinnasta.

Suomalaispelaajista mukana ovat lisäksi Bazooka Puppiez -joukkuetta edustava Toni ”Ube” Häkli, Team eSporters Cyberathletes -joukkueen Valtteri ”Whated” Korhonen sekä Cyclowns-joukkueen duo Tuomo ”Davin” Leppänen ja Antti ”poks” Hellstedt.

Amerikan puolella nähdään myös suomalaisväriä, kun EnVision eSports -joukkueen kanssa pelaa Jani ”Tseini” Kähkönen ja Hammers Esports -joukkuetta edustaa Jonas ”Shaz” Suovaara.

Euroopan osalta kovimmat joukkueet ovat eUnited, Misfits, Movistar Riders ja Team Singularity Ninjas. Amerikassa ykkösnimiä ovat Cloud9, FaZe Clan, Counter Logic Gaming sekä Immortals.

Pelit alkavat jo lauantaina

Overwatch Contenders alkaa lohkovaiheella, jossa joukkueet on jaettu neljään lohkoon.

Joukkueet kohtaavat lohkon sisällä toisensa kahdesti. Pelien päätteeksi jokaisen lohkon kaksi parasta jatkavat pudotuspeleihin.

Euroopan osalta lohkovaihe pelataan 17. ja 24. kesäkuuta. Amerikassa ottelut pelataan puolestaan 18. ja 25. kesäkuuta.

Pudotuspeleihin edenneet joukkueet jatkavat seuraavalle Contenders-kaudelle sekä tienaavat palkintorahaa. Voittajan osuus palkintopotista on 25 000 dollaria kummallakin mantereella.

Contenders Season Zero -palkinnot alueittain

SijoitusPalkintoSumma
1.Paikka Contenders-liigan 1. kaudelle25 000 $
2.Paikka Contenders-liigan 1. kaudelle10 000 $
3.-4.Paikka Contenders-liigan 1. kaudelle4 000 $
5.-6.Paikka Contenders-liigan 1. kaudelle2 500 $
7.-8.Paikka Contenders-liigan 1. kaudelle1000 $


Turnauksen finaalit pelataan Euroopan osalta 1. heinäkuuta ja Amerikan puolella kausi päättyy 2. heinäkuuta. Otteluita voi seurata englanniksi Twitchistä.

Muokattu 22.44: Korjattu lohkovaiheen ajankohtaa. Pelit alkavat jo tulevana lauantaina, ei sunnuntaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt