Counter-Strike palaa kotiin: Tänään alkava megaturnaus on suurempi kuin koskaan

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Counter-Striken seuraava megaturnaus alkaa tiistaina Yhdysvalloissa. Jaossa on 750 000 dollaria.
Counter-Strike-kausi jatkuu Dallasissa, Yhdysvalloista, jossa pelataan tästä päivästä sunnuntaihin ESL Pro -liigan viidennen kauden finaalit.

750 000 dollarin EPL-finaaleihin osallistuu yhteensä kaksitoista joukkuetta Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.

Amerikan kovimmat nimet finaaleissa ovat hallitseva mestari Cloud9 ja SK Gaming, joka hävisi viime syksynä finaaleissa Cloud9:lle. Fanisuosikit OpTic Gaming ja Team Liquid nähdään myös turnauksessa.

Euroopasta matkan Dallasiin tekevät muun muassa ranskalainen G2 Esports, ruotsalainen Fnatic sekä tanskalainen North.

Maailman kärkikaksikko – tanskalainen Astralis ja suomalaispelaaja Aleksi ”allu” Jallin edustama FaZe Clan – eivät kisaa Dallasissa jäätyään netin välityksellä pelatussa runkosarjassa kuuden parhaan ulkopuolelle viime metreillä.

Näin pelataan

Turnaus alkaa lohkovaiheella, jossa joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Lohkovaiheessa joukkueet kohtaavat toisensa kerran.

Lohkovoittajat jatkavat suoraan välieriin, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet jatkavat puolivälierillä. Pudotuspeleissä ottelut pelataan paras kolmesta -sarjoina finaalia lukuun ottamatta, joka pelataan paras viidestä -sarjana.

Lohko ALohko B
SK (Brasilia)North (Tanska)
G2 (Ranska)Liquid (Yhdysvallat)
Immortals (Brasilia)Mousesports (Eurooppa)
Fnatic (Ruotsi)NRG (Yhdysvallat)
Cloud9 (Yhdysvallat)Na`Vi (IVY-maat)
EnVyUs (Ranska)OpTic (Amerikka)


Lohkovaiheen ottelut pelataan tiistain ja keskiviikon aikana. Torstaina pelataan puolivälierät, jonka jälkeen edessä on yksi välipäivä ennen välieriä. Finaali alkaa sunnuntai-iltana kello 21 Suomen aikaa.

Otteluita voi seurata englanniksi Youtubesta.

Turnauksen aikataulu (Suomen aikaa)

PäiväAloittamisaika
30.5.19:30
31.5.19:30
1.6.20:00
3.6.20:00
4.6.21:00


Turnauksen 750 000 dollarin palkintopotista voittajan osuus on 225 000 dollaria. Hävinnyt finalisti saa 100 000 dollaria.

”CS palaa kotiin”

Kisakaupunki Dallas on yksi legendaarisimmista CS-historian osalta. Kaupungissa on järjestetty isoja turnauksia jo yli viidentoista vuoden ajan, ja nyt Counter-Strike palaa sinne suurempana kuin koskaan:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt