Esports

Nälkäpelistä tuli yllätyshitti pc:lle – suomalaiskaksikko lähtee tekemään hyvää

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Suomalaiset Anssi Huovinen ja Joona Leppänen osallistuvat tänään pelattavaan nälkäpelin hyväntekeväisyystapahtumaan.
Yksi tämän hetken suosituimmista peleistä on Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG). Nälkäpeliksikin kutsuttu selviytymispeli julkaistiin maaliskuun lopulla Steam-palvelussa early access -pelinä. Tämä tarkoittaa sitä, että peliä kehitetään ja viilataan vielä ennen lopullista julkaisua, mutta se on kuitenkin jo kaikkien saatavilla.

PUBG:n idea on hyvin yksinkertainen: sata pelaajaa laitetaan hyppäämään lentokoneesta saarelle, josta löytyy sattumanvaraisesti aseita, ajoneuvoja, energiajuomaa sekä elämäpisteitä palauttavia kipulääkkeitä ja ensiapupakkauksia. Pelaaja tai joukkue – nälkäpelejä voi myös pelata tiimeinä – joka on viimeisenä elossa, voittaa pelin.

Peliä on myyty reilussa kuukaudessa jo kaksi miljoonaa kappaletta, uutisoi IGN. Viimeisen vuorokauden aikana pelaajia on ollut taistelemassa parhaimmillaan samanaikaisesti 122 173.

Suomalaiskaksikko mukana hyväntekeväisyystapahtumassa

Nälkäpeli-guruksikin tituleerattu Brendan ”PlayerUnknown” Greene järjestää pelin megasuosion myötä hyväntekeväisyystapahtuman torstaina 4. toukokuuta Euroopassa ja Amerikassa. Otteluissa pelaa 32 joukkuetta kummaltakin alueelta, eli yhteensä tapahtumaan osallistuu huimat 128 pelaajaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomesta Euroopan-nälkäpeliin osallistuu peliä jo hetken aikaa yhdessä pelannut parivaljakko Anssi ”AndyPyro” Huovinen ja Joona ”natu” Leppänen. Anssi on yksi Suomen suosituimmista striimaajista ja Joona tunnetaan työstään kilpapelaamisen parissa.

Euroopan-ottelu alkaa torstai-illalla kello 20 Suomen aikaa. Hyväntekeväisyystapahtumaa voi seurata PUBG:n omalta Twitch-kanavalta. Suomalaiskaksikon otteita voi seurata heidän henkilökohtaisista lähetyksistä, jotka on upotettu jutun loppuun.

Ilta-Sanomat otti yhteyttä Anssiin ennen hyväntekeväisyysottelua.

Anssi, millä odotuksilla nälkäpeliin?

– Hyvillä mielin ja huumorilla ainakin olisi tarkoitus! Katsotaan miten kilpailuvietti iskee pelissä, onhan kyseessä kuitenkin hyväntekeväisyysturnaus.

Pelejä pelataan yhteensä kolme, joissa keskimäärin parhaiten pärjännyt pari voittaa. Mitä ajatuksia tästä formaatista?

– Se formaatti on mielestäni järkevin, jossa voitto on usean asian summa eikä vain tuurista kiinni. Safezone RNG [turva-alueen vaihtelevuus] sekä tavaroiden sattuma talossa, johon juokset, vaihtelee niin usein, että on hyvä saada useampi mahdollisuus kerätä pisteitä.

Mihin uskot voiton ratkeavan?

– En ole aivan varma vastaan tulevasta tasosta, mutta voin hyvinkin sanoa, että hyviin asemiin hyvillä varusteilla pääsevä joukkue voittaa ottelun. Tässä yhdistyy taktikointi, kämppiminen sekä ampuminen.

Mikä tekee sinusta ja Joonasta parhaan tiimin Euroopassa?

– En sanoisi meitä parhaaksi tiimiksi, mutta varmasti viihdyttäviksi. Joonan rento meininki sekä kokemus tuovat hieman balanssia omaan kuumapäisyyteeni sekä ampumiseeni, jonka vuoksi pelit ovat hänen kanssaan edenneet mukavasti yhdessä. Ei tässä uraa luoda, mutta kyllä voittoon on aineksia.

Oletteko treenanneet yhdessä? Millaisia asioita pelissä pitää ottaa huomioon ylipäätänsä kun pelataan tiiminä?

– Ollaan Joonan kanssa pelattu PUBGia betasta asti satunnaisesti useampi kymmenen tuntia yhdessä. Tiiminä tällaisessa pelissä on oltava samaa mieltä sekä selvät suunnitelmat pelin edetessä. Lisäksi pelatessa on huolehdittava toveristaan, ja ajateltava pidemmälle kuin oman piipun osoittamaan suuntaan.

Kelpaako muu kuin voitto?

– Totta kai. On mukava olla tekemässä hyvää pelivalmistajien kanssa, jotka ovat luoneet pelin, johon itse olen todella kiintynyt. Voitto on toissijalla, kunhan saadaan hyvät pelit aikaiseksi.

Paljonko on tavoitteenne kerätä hyväntekeväisyyteen? Paljonko aiot itse lahjoittaa?

– En laita tavoitteita vaan yhdessä kerätään – annetaan se mikä tuntuu jokaisesta hyvältä. Jokainen kolikko on enemmän kuin ei yhtään. En ole päättänyt paljonko lahjoitan.

Hyväntekeväisyyslähetys alkaa PUBGin omalla Twitch-kanavalla torstaina 4.5. kello 19 Suomen aikaa. Euroopan-ottelu alkaa kello 20. Lahjoituksia kerätään Gamers Outreach -yhdistykselle. Tavoite on saada kasaan 100 000 dollaria.

Anssin lähetys


Joonan lähetysKorjattu 12.17: Pelissä ei voi löytää ruokaa, mutta elämäpisteitä voi palauttaa useammalla eri tavalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt