Vihdoinkin saatiin lukuja: Kuuluuko kilpapelaaminen olympialaisiin?

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Kilpapelaamisen parissa yli kymmenen vuotta töitä tehnyt moniosaaja Paul ”ReDeYe” Chaloner kysyi yli 80 000 Twitter-seuraajaltaan, kuuluuko kilpapelaaminen olympialaisiin.
45-vuotias brittiläinen Paul ”ReDeYe” Chaloner on yksi kilpapelaamisen tunnetuimpia nimiä pelikenttien ulkopuolella. Hän on tehnyt töitä yli 200 esports-tapahtumassa.

Vuodesta 2002 asti lajin parissa lukuisia eri töitä tehnyt Chaloner tunnetaan parhaiten juontajana. Hän on juontanut lukuisien eri pelien kuten StarCraft II:n, Dota 2:n ja Counter-Striken MM-kisoja.

Esports-alan yrityksen vuoden 2016 lopulla perustanut Chaloner on aktiivinen Twitterissä, jossa hänellä on jo yli 85 000 seuraajaa. Chaloner kysyi Twitterissä seuraajiltaan, että kuuluuko kilpapelaaminen olympialaisiin.Jos twiitti ei näy yllä, katso se täältä.

Kysymykseensä Chaloner sai inspiraatiota Aasian olympiakomitean päätöksestä ottaa kilpapelaaminen mukaan Aasian kisat -urheilutapahtumaan mitalilajina vuonna 2022.

Vastauksia viikon auki olleeseen kyselyyn Chaloner sai 4705. Vastausvaihtoehtoja oli neljä, joiden välillä vastaukset jakautuivat seuraavasti:

Kyllä26 %
Kyllä, se kasvattaa esportsia18 %
Ei, se pilaa esportsin23 %
Ei33 %


56 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että kilpapelaaminen ei kuulu olympialaisiin.

Perustelut olivat hyvin erilaisia. Osan mielestä olympialaisille ei ole tarvetta, koska osaa peleistä pelataan jo maailmalla laajasti, kun taas osa oli sitä mieltä, että olympialaiset eivät tuo mitään lisäarvoa lajille.

– Tarvitsemme oman olympialaisten kaltaisen tapahtuman. En usko että meidän tarvitsee muuttaa jotain, millä on taustalla pitkä historia ja kulttuuri, kommentoi äänestystä Peter Lam.

– Meillä on jo tarpeeksi sisäistä korruptiota esportsissa ilman IOCta [Kansainvälistä olympiakomiteaa], totesi puolestaan Jamie Foyle.

– Haluan olympialaiset esportsissa. Esimerkiksi: Mukautettu Dota 2 -peli jossa Dota-sankarit kilpailevat viestissä, estejuoksussa, uinnissa ja painissa, ehdotti puolestaan Dota 2 -guru ”Wykhrhm Reddy”.

Toistaiseksi kilpapelaaminen tai esports ei ole osana olympialaisia. Laji on kuitenkin mainittu nimeltä jo muun muassa Los Angelesin vuoden 2024 olympiaehdotuksessa, kertoo ESPN.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt