HIFK, SJK, KAMK... Kilpapelaajien liitto vahvistui isoilla nimillä

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry on vahvistunut seitsemällä uudella jäsenellä, mukana muun muassa HIFK:n HREDS, SJK ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.

HIFK:n pelijoukkue Helsinki REDS pelaa Overwatch-peliä.

27.4.2017 21:55

Liiton 26. huhtikuuta pidetyssä kokouksessa hyväksyttiin seitsemän uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat pääasiassa urheiluseurojen perustamia pelijoukkueita tai kilpapelaamisen kouluohjelmaansa ottaneita oppilaitoksia.

Urheiluseuroista liiton jäseniksi on hyväksytty esimerkiksi seinäjokelaisen jalkapallokerhon SJK oma pelijoukkue SJK eSports sekä HIFK:n pelijoukkue Helsinki REDS.

Parhaillaan ensimmäistä esports-linjaansa järjestävä Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto on yhdessä Prakticum-oppilaitoksen ja Kajaanin ammattikorkeakoulu KAMKin kanssa niin ikään hyväksytty liiton jäseniksi.

– Jäsenmäärän vahva kasvu kertoo lajin harraste- sekä kilpailutoiminnan näkyvästä kasvusta kotimaassa ja jäsenten erityyppinen ydintoiminta puolestaan antaa vahvan viestin siitä, että lajin eteen haluavat tapahtumajärjestäjien kanssa yhteisesti toimia niin pelaajaorganisaatiot, yhteisömediatoimijat ja oppilaitoksetkin, sanoo liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen SEULin verkkosivuilla.

Joonas Kapiainen toimii liiton puheenjohtajana.

Liitolta löytyy nyt 29 jäsentä. Jäseniä ovat esimerkiksi Assembly- ja LanTrek-tapahtumat, liigatoimintaa järjestävä Finnish Esports League sekä pelijoukkue ENCE eSports. Liiton jäsenet pääsevät vaikuttamaan suoraan liiton toimintaan, sillä nämä vastaavat esimerkiksi hallituksen valinnasta.

Assembly-tapahtuma on suomalaisten kilpapelaajien vuoden kohokohta.

¨

SEUL on viimeisen puolen vuoden aikana ollut otsikoissa useampaan otteeseen. Liitto on esimerkiksi julkaissut eettisen ohjeiston pelaajille, minkä lisäksi se on saanut jättituet Opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja valittu Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäseneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?