SJK eSports esitteli uudet pelaajansa – tässä ovat Counter-Strike-pelaajat henkka, EYELESS, sLowi, doto ja JESMUND - Esports - Ilta-Sanomat

SJK esitteli uudet pelaajansa – tässä ovat henkka, EYELESS, sLowi, doto ja JESMUND

Seinäjokelainen jalkapallojoukkue SJK on laajentanut kilpapelijoukkueensa toimintaa räiskintäpeli Counter-Strikeen.

CS-joukkueen kokoonpano vasemmalta oikealle: sLowi, JESMUND, EYELESS, henkka, doto­

10.4.2017 22:00

SJK kertoi alkuvuodesta laajentavansa kilpapelaamiseen. Aloitus tapahtui FIFA-pelaaja Juho ”Koppinen” Järvelän voimin, joka on ehtinyt jo edustamaan SJK:ta Ruotsissa pelatussa turnauksessa.

– eSports-joukkueen lanseeraaminen vahvistaa SJK:n asemaa suomalaisen jalkapallon ja kilpaurheilun edelläkävijänä, kommentoi SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki tammikuussa SJK:n laajennusta kilpapelaamiseen.

Nyt Veikkausliiga-seura hyppää mukaan joukkuepelien pariin kiinnittämällä Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen: SJK:n reservijoukkueen Rynnäkköviiksien alaisuudessa pelannut joukkue siirtyy emoseuraan.

Mikä on CS:GO? Lue lisää jutun lopussa olevasta faktalaatikosta!

Rynnäkköviiksien alaisuudessa joukkue eteni Assembly Winter 2017 -tapahtumassa neljän parhaan joukkoon ollen turnauksen paras suomalaisjoukkue. LanTrekeilla joukkue ylsi kahdeksan parhaan joukkoon, mutta silloin joukkueen pelejä haittasi LanTrek-fiasko.

LanTrek-tapahtuman jälkeen joukkue muutti kokoonpanoaan, kun Jesse ”jETSKUEE” Korpi ja Eetu-Oskari ”osku” Ojalainen vaihtuivat Joonas ”doto” Forssiin ja Henri ”henkka” Mattaseen.

– SJK on mielettömän kova taustavoima, joka on futiksen puolella jo iso nimi ja nyt he tulevat CS:n puolelle tukemaan meitä. Voimme jatkossa keskittyä pelkästään pelaamiseen ja tämä tuo yhden asteen vakavuutta lisää meidän toimintaan, kommentoi SJK:n uusin kiinnitys Christian ”EYELESS” Bruun joukkueen tulevaisuutta tiedotteessa.

SJK:n esittelyvideo uudesta joukkueesta

Bruunin mukaan joukkueen tavoite on lähitulevaisuudessa haastaa Euroopan kärkinimiä. Pitkällä tähtäimellä joukkue tähtää maailmanvalloitukseen.

– Maailman kovimmalle tasolle meistä ei aivan vielä ole, mutta pitkän tähtäimen tavoitteemme on olla myös siellä, jatkaa Bruun kommenttiaan.

Joukkue vietti viikonlopun Seinäjoella harjoitellen ensimmäistä kertaa SJK:n nimen alla. Samalla joukkue kävi SJK:n kanssa läpi yhteiset tavoitteet tulevaisuuden osalta.

– Rynnäkköviiksien puolella olemme nähneet, että heillä on potentiaalia kehittyä Euroopan huipulle ja he ovat todella taitavia kavereita, joten siirtyminen SJK:n väreihin oli luontevaa, kertoo SJK eSportsin pelaajarekrytoinnista vastaava Matteus Markko uutta joukkuetta.

Joukkue pelaa kevään aikana erilaisia nettiturnauksia, mutta todennäköisesti joukkueen varsinainen debyytti SJK:n paidoissa tapahtuu vasta kesäkuun alussa Vectorama-tapahtumassa tai heinäkuun alussa Kajaanissa.

Mikä on CS:GO?

Counter-Strike: Global Offensive on taktinen räiskintäpeli, jossa vastakkain pelaa kaksi viiden hengen joukkuetta: poliisit (counter-terrorists) ja terroristit (terrorists). Pelin idea on yksinkertainen: Terroristit koittavat virittää ja räjäyttää pommin, ja poliisit koittavat estää pommin räjähtämisen. Lue lisää pelistä IS:n katsojaoppaasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?