Kajaani havittelee Suomen CS-pääkaupungiksi: Tarjolla opintopisteitä ja rahakas turnaus

Kajaanissa järjestetään kesä-heinäkuun aikana pelaajille suunnattu kesäleiri. Tarjolla on kymmenen opintopistettä.

Pelaajat voivat nyt ansaita opintopisteitä pelaamalla kesäleirillä.

4.4.2017 20:01

Ensi kesänä Suomessa pelataan peräti kolmella kesäleirillä, kun ENCE eSportsin heinäkuussa Vierumäellä järjestettävän esports-leirin ja JS Herculesin Oulussa pidettävän leirin lisäksi Kajaanissa pelataan tänä kesänä. Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää yhteistyössä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa NORDIC eSports Academy Bootcamp -leirin.

16-vuotiaille ja sitä vanhemmille suunnattu kesäleiri järjestetään Kajaanin ammattikorkeakoululla 12.6.–6.7. Leirille mahtuu noin 80–100 osallistujaa, ja paikalle voi saapua yksin tai oman joukkueen kanssa. Jokaisen osallistujan tulee tuoda oma tietokone leirille.

Kajaanissa on tarjolla myös opintopisteitä, sillä leirin onnistuneesti suorittavat edistävät opintojaan kymmenellä opintopisteellä.

Leiriohjelma koostuu luennoista, harjoittelusta, pelaamisesta ja erilaisista työpajoista, minkä lisäksi tutustutaan myös kilpapelaamiseen liittyvään liiketoimintaan.

Leirillä keskitytään suosittuun räiskintäpeliin Counter-Strike: Global Offensiveen. Leirille osallistuu ainakin entinen Counter-Strike-pelaaja Ville ”CISU” Leppälä, joka toimii leirillä valmentajana, sekä luentoja avausviikolla pitävä Mia Stellberg, joka tunnetaan CS:GO:n ykkösjoukkueen Astralis-joukkueen psykologina.

Leiriohjelma viikkotasolla

Pelaamista ei ole tietenkään unohdettu: Joka päivälle on merkitty myös pelitunteja.

Uusi testausjärjestelmä seuraa pelaajaa

Leirin aikana pelaajat pääsevät tutustumaan Kajaanin ammattikorkeakoulun kehitteillä olevaan testausjärjestelmään, joka seuraa esimerkiksi pelaajan silmänliikkeitä ja sykettä.

Järjestelmällä ja testeillä pelaajasta luodaan pelaajaprofiili, jonka perusteella vahvuudet ja heikkoudet on entistä helpompi löytää. Mittausten perusteella voidaan luoda myös jokaiselle yksilöllinen harjoitusohjelma.

Kuva Kajaanissa tekeillä olevasta analyysinäkymästä. Kuvassa Kyösti Koskela (KAMK) seuraa testipelaajan kartan käyttöä.

CS:GO-turnauksessa jaossa 10 000 euroa

Leirin jälkeen Vuokatissa pelataan kolmipäiväinen CS:GO-turnaus, jossa on jaossa 10 000 euroa kolmen parhaan kesken.

Vuokatti Hallissa pelattavaan kuudentoista joukkueen turnaukseen osallistuu Suomen kärkinimien lisäksi kahdeksan joukkueita leiriltä. Suoraa turnauspaikkaa voi hakea leirin kotisivuilta 4.–28. huhtikuuta välisenä aikana.

CSGO-turnauksen palkinnot

Lisätty 4.3. klo 10.15: Suomessa järjestetään kesän aikana kolme kesäleiriä, kun JS Hercules järjestää Oulussa heinäkuun alussa oman leirinsä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?