Jyri, 24, yritti hengenvaarallista pelisessiota – keräsi yli tuhat euroa lastensairaalan lapsille

Jyri Karvanen keräsi lauantaina alkaneella vuorokauden kestäneellä hyväntekeväisyyslähetyksellään reilut 1200 euroa Helsingin Lastenklinikan lapsille.

14.3.2017 20:54

24-vuotias Counter-Strike-pelaaja Jyri Karvanen, joka tunnetaan netissä paremmin nimellä JYPPE, repäisi viikonloppuna hyväntekeväisyyden nimissä.

Jyri aloitti lauantaina kello 14 vuorokauden mittaiseksi suunnitellun hyväntekeväisyyslähetyksen pelaajien suosimalla Twitch.tv-sivustolla. Lähetyksen aikana hänelle lahjoitetut rahat hän ilmoitti ohjaavansa Helsingin Lastenklinikan lapsille.

– Pienet paineet siinä oli itsellä, että kuinka se lähetys tulee sujumaan. Herätys oli aamupäivällä kello 11, jonka jälkeen pieni lenkki ja hirveä kasa hedelmiä kaupasta kotiin. Kello 14 pistettiin lähetys käyntiin, jolloin siellä oli jo kymmeniä katsojia odottamassa striimin alkua, kertoo Jyri Ilta-Sanomille valmistautumisestaan.

Yritys ei ollut riskitön. Muutama viikko sitten 35-vuotias pelaaja Brian Vigneault menehtyi kesken 24 tuntia kestäneen hyväntekeväisyyslähetyksensä.

Jyri oli tietoinen asiasta. 19 tunnin jälkeen hän päätti jättää leikin kesken, sillä kroppa ilmoitti olevansa aivan loppu.

– Huomasin sen, että 24 tuntia on erittäin pitkä aika striimaamiselle ja muutenkin hereillä pysymiseen. Tähän haluan sen sanoa, että ei kannata missään nimessä lähteä leikkimään kroppansa kanssa!

 Ei kannata missään nimessä lähteä leikkimään kroppansa kanssa!

Vaikka suoratoisto jäi lyhyeksi, rahankeruu onnistui ja rahahanat aukesivat välittömästi. Aluksi Jyrin tavoite oli saada katsojilta 500 euroa kasaan lähetyksen aikana, mutta pian hän huomasi summan ylittyvän ja helposti.

– Ensimmäinen lahjoitus tuli minuutin siitä kun lähetys alkoi, ja siitä aika nopeasti oltiinkin jo 200 eurossa. Kello 17 oli tavoite jo ylitetty.

Kaiken kaikkiaan lähetyksen aikana lahjoituskassaan kertyi 1233 euroa. Suurin yksittäinen lahjoitus oli 50 euroa, mutta yhteensä eniten rahaa lahjoitti käyttäjänimi ”Uhme”, jonka useat lahjoitukset toivat kassaan yhteensä 305 euroa.

– Itse olin erittäin herkistynyt koko striimistä, kun huomasin että päivässä voi porukka saada niin paljon aikaan kun puhalletaan yhteen hiileen.

Tilastoja Jyrin tekemästä hyväntekeväisyyslähetyksestä

  • Isoin lahjoitus: 305 € (nimimerkiltä uhme)

  • Lahjoittajien määrä: 96

  • Samanaikaisesti katsojia korkeimmillaan: 310

  • Katsojia yhteensä: 3180

”Kroppa ei vaan enää jaksanut”

Jyri on suomalaisen pelijoukkueen Conquer Gamingin perustaja. Joukkueelta löytyy tällä hetkellä edustusta Counter-Strike: Global Offensiven lisäksi myös Hearthstonesta.

Lähetyksen ohjelma keskittyi CS:GO:hon. Lähetyksen spesiaalina nähtiin kymmenen hengen CS:GO-näytösottelu, johon osallistui Conquer-, Chrome- ja RCTIC -joukkueiden pelaajia. Pelaamaan pääsi myös kaksi katsojaa, jotka saivat kapteeneina rakentaa omat joukkueensa.

– Näitä pelejä oli kaksi. Tämä sai erittäin positiivista palautetta. Pelaajat, jotka pääsivät kapteeneiksi, saivat siinä loistavan kokemuksen.

Katsojat olivat isossa osassa lähetystä, minkä myös Jyri oli oivaltanut hyvissä ajoin.

– Halusin myös itse keskustella paljon katsojien kanssa, joten silloin pelailin kasinoa tai muuten vain selailin nettiä.

Katsojia lähetyksen päättäminen odotettua aikaisemmin ei haitannut. 24-vuotias oli alkuun pettynyt itseensä, mutta tajusi nopeasti ajattelevansa hölmösti.

– Katsojat ymmärsivät varsin hyvin, kun sanoin että nyt on lopetettava. Olo oli, että olen luovuttaja aluksi, mutta sitten kun mietti asiaa isommassa näkökulmassa, niin saatiin porukassa kasaan lähes 1250 euroa – aivan huikeaa!

Jyri on ollut yhteydessä Lastenklinikkaan, josta on kerrottu lasten toiveet. Lapset ovat toivoneet muun muassa PS3- ja Xbox-pelien lisäksi leluja sekä värikyniä.

– Eiköhän tällä rahalla saada kaikki lapsien toiveet toteutettua!

Jyrin tekemä lähetys kokonaisuudessaan

Muokattu klo 22.04: Lähetys on vahingossa poistettu Twitchistä, mutta sen pitäisi olla katsottavissa taas pian.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?