Jesse virittelee kansainvälistä läpimurtoa: ”Pidetään pää kylmänä”

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Suomalainen Counter-Strike-pelaaja Jesse ”zehN” Linjala jatkaa peliuraansa eurooppalaisessa PENTA-joukkueessa, jossa pelaa entuudestaan jo toinen suomalainen Miikka ”suNny” Kemppi.
Tammikuussa saksalainen PENTA Sports ilmoitti kiinnittäneensä suomalaispelaaja Miikka ”suNny” Kempin organisaation Counter-Strike: Global Offensive -kokoonpanoon. Kemppi kertoi silloin joukkueen olevan vielä rakennusvaiheessa, sillä hänen lisäkseen kokoonpanoon kuului vain kaksi muuta pelaajaa.

PENTA on nyt julkistanut CS:GO-joukkueensa täyden kokoonpanon, jossa Kempin lisäksi pelaa myös suomalainen Jesse ”zehN” Linjala. 25-vuotias Linjala on aikaisemmin pelannut muun muassa Team Menace.fi -ja iGame-joukkueissa.

Tammikuussa vielä kokoonpanoon kuuluneen saksalaisen Stefan ”stfN” Seierin ura jatkuu muualla, koska hän ei PENTAn mukaan pystynyt panostamaan pelaamiseen täysipäiväisesti. Tämän myötä hänen sopimuksensa purettiin. Linjala ja Kemppi sen sijaan pelaavat täysipäiväisesti joukkueen kanssa.

PENTAn uusi kokoonpano
Kevin "kRYSTAL" Amend (Saksa)
Miikka "suNny" Kemppi (Suomi)
Kevin "HS" Tarn (Viro)
Pawel "innocent" Mocek (Puola)
Jesse "zehN" Linjala (Suomi)


Ilta-Sanomat otti yhteyttä Linjalaan, joka kertoi hyvien suoritusten avanneen paikan joukkueen kokoonpanossa.

– Minua pyydettiin pelaamaan ECS 2 -karsintoja toisen pelaajan ollessa sairaana. Pelien mentyä hyvin, he pyysivät minua uudestaan pelaamaan muutaman kerran. Tämän jälkeen PENTA tarjosi minulle alkuun väliaikaista sopimusta.

PENTAn kokoonpanosta löytyy pelaajia peräti neljästä eri maasta. Linjala myöntää kommunikaation olevan alkuun vaikeaa, mutta uskoo tilanteen paranevan nopeasti. Monikansallisella joukkueella on omat erikoisuutensa ja ongelmansa.

– Jokainen meistä puhuu englantia erinomaisesti, mutta kommunikoinnin tarkkuus, pienet asiat sekä informaatio, joka pitää kertoa 1–2 sekunnissa, ovat pieniä ongelmia. Etuna on tietenkin kokemuksen saaminen sekä aivan erilainen peliympäristö!

Uuden joukkueen roolit eivät ole kiveen hakattuja, vaan niitä vaihdellaan tilanteen muuttuessa.

– kRYSTAL on joukkueen tarkkuuskivääripelaaja sekä joukkueen pelin sisäinen johtaja. Toisinaan myös suNny ottaa roolia johtajana ja myös lurkkaa [koittaa päästä vihollisen selkään]. HS ja innocent ovat niin sanotusti entryfrägger ja toinen trader, eli toinen heistä menee ensimmäisenä ottamaan paikkoja haltuun, minkä jälkeen toinen tulee perässä ja suojaa/auttaa tätä ensimmäistä.

– Oma roolini on tietyissä taktiikoissa hyvin tilannekohtainen; toisinaan menen itse ensimmäisenä pommipaikalle ja toisinaan haen vain informaatiota. Roolit voivat vaihdella, ja niiden pitääkin vaihtua tilanteiden muuttuessa, joten jokaisen pitää osata mukautua sen mukaan.

Valmentaja loi uskoa – ”pidetään pää kylmänä”

Linjala pelasi joulu-tammikuun suomalaisjoukkue iGamen kanssa, minkä jälkeen tiet erosivat yllättäen.

– Aina ei vain roolitus tai kyseinen pelaaja sovi joukkueeseen. Sellaista se on ihan normaalissa työelämässäkin, että aina ei tule kaikkien kanssa välttämättä toimeen tai sitten ei vain joku paikka ole sinua varten.

– Opin kyllä heiltä paljon! Sain erilaisia näkökulmia, jotka avarsivat tätä pelaamista enemmän, puhumattakaan kokemuksesta ja hienoista reissuista. Pelasin myös ensimmäistä kertaa joukkueessa, jossa on oikea valmentaja, joka myös toi lisää näkemystä ja varmuutta ammattipelaamiseen.

25-vuotiaan Linjalan kovimmat saavutukset CS:n parissa ovat Menacen kanssa saavutettu LanTrek-tapahtuman hopeasija keväältä 2015 sekä iGamen kanssa joulukuussa Kiinasta napattu kolmas sija WCA-finaaleista.

Tänä vuonna hän haluaa lyödä itsensä läpi kunnolla kansainvälisesti uuden joukkueensa kanssa.

– Pidetään pää kylmänä ja tehdään paljon töitä sen eteen! Potentiaalia löytyy yksilöinä jokaiselta, joten vielä kun hiotaan joukkuepelaaminen paremmin kuntoon, niin miksipä ei, tuumii Linjala PENTAn mahdollisuuksista nousta kärkinimien seuraan tänä vuonna.

PENTA nappasi viikonloppuna päättyneestä eSportsArcadeTV Cup #2 -nettiturnauksesta ensimmäisen turnausvoittonsa. Finaalissa kaatui saksalainen ALTERNATE aTTaX -joukkue 2–0-lukemin. Voitosta Kempin ja Linjalan edustama joukkue tienasi 2500 dollaria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt