Joona, 18, keskittyy kirjoitusten ohella pelaamiseen: ”Kuusi tuntia päivässä”

18-vuotias kilpapelaaja Joona ”Serral” Sotala kertoi Assembly Winter 2017 -tapahtumassa Ilta-Sanomille urasuunnitelmistaan.

Joona Sotala pelaa StarCraft II -peliä opintojen ohella.

3.2.2017 17:56

StarCraft II -pelaaja Joona ”Serral” Sotala on viimeiset pari vuotta kisannut Assemblyilla, mutta tällä kertaa hän on tapahtumassa ihan vain sivusta seuraajana.

– Parit kuvat tultiin ottamaan ja muutamia haastatteluita antamaan. Ei mitään kummosempaa, vähän katellaan ympärille, kertoo Sotala päivän ohjelmastaan Ilta-Sanomille.

Pornaisissa asuva Sotala pelasi itsensä muutama päivä sitten todella kovatasoiseen IEM: Katowice -turnaukseen. Karsintapelit olisivat voineet mennä paremminkin nuoren miehen mielestä.

– Se karsinta oli vähän semmoinen. Hävisin ekan pelin aika tylysti 0–2 kun pelasin itse huonosti, joten sinänsä tappio ei tullut yllätyksenä.

Kahden kaavion -formaatilla pelatuissa karsinnoissa suomalaispelaaja eteni aina päätyyn asti voittaen kovia nimiä.

– Kaksi seuraavaa peliä [Harstemia ja Snutea vastaan] olivat kanssa vähän tuskasia vaikka voitinkin. Viimeiset kaksi peliä [Nerchiota ja Elazeria vastaan] meni sitten paljon paremmin, ja olivat sitten lopulta aika helppoja jopa.

Katowicen turnaus pelataan maaliskuun alussa Puolassa. Sotala harjoittelee turnausta varten parhaansa mukaan, mutta opinnot haittaavat hieman harjoittelua.

– Nyt on juuri vähän huono aika sinänsä, kun on kirjoitukset menossa. Toisaalta olen nyt lukulomalla, niin on tosi paljon aikaa käytössä, joten jos järjestelen aikatauluni hyvin niin ei kauheasti menetä harjoitusaikaa. Kyllä sellaiset kuusi tuntia päivässä helposti saa joka päivä.

Joona ”Serral” Sotala edustaa kotimaista ENCE eSports -joukkuetta.

Kirjoitusten jälkeen pelaamiseen on tarkoitus keskittyä enemmän kuin koskaan.

– Tarkoitus olisi tosiaan alkaa pelaamaan kunnolla. Huhtikuussa on kirjoitukset ohi ja sitten alkaa pelaaminen. Sinänsä hyvää tuuria, että Katowicen turnaus on ainoa nyt kirjoituksien kanssa päällekkäin osuva.

Maaliskuussa 19-vuotta täyttävä Sotala ei ole vielä suorittanut asepalvelustaan. Hänestä saattaa tulla Suomen ensimmäinen Puolustusvoimien urheilukouluun suuntaava kilpapelaaja.

– Saa nyt nähdä mitä sen kanssa tehdään, ei ole vielä paljoa tietoa. Pientä puhetta on ollut urheilijapuolesta, mutta se on vielä ihan auki.

Jo useamman vuoden maailmalla turnauksissa kiertänyt 18-vuotias on tälle vuodelle asettanut itselleen uusia tavoitteita.

– Aina on ollut vähän sellaiset lähtökohdat vuoteen, että kokemusta ja muuta lähdetään hakemaan. Sellaiset viisi vuotta kun on nyt sitä haettu, niin tuntuisi tyhmältä taas sanoa niin. Kyllä niitä tuloksia pitäisi nyt alkaa saamaan, joten BlizzCon-tapahtumaan pääsy on loppuvuoden tavoite.

Kaikki Ilta-Sanomien uutiset Assembly Winter 2017 -tapahtumasta löytyy täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?