Esports

Aleksi, 24, tienasi pelaamalla yli 100 000 euroa – hakee nyt uran kovinta turnausvoittoa Yhdysvalloista

Julkaistu:

KILPAPELAAMINEN
Suomalainen Aleksi Jalli tienasi vuoden 2015 verotietojen mukaan 108 871 euroa. Ammatikseen Jalli pelaa suosittua räiskintäpeliä Counter-Strikea.
Espoossa avovaimonsa ja koiran kanssa asuva 24-vuotias Aleksi Jalli on yksi Suomen harvoista ammattilaispelaajista.

Nimimerkillä ”allu” hän pelaa suosittua räiskintäpeliä Counter-Strike: Global Offensivea.

– Kun olin ihan vauva niin isoäitini oli kutsunut mua alluksi, ja se on siitä sitten jäänyt, kertoo Jalli Ilta-Sanomille Kööpenhaminasta.

Jalli edustaa tällä hetkellä eurooppalaista FaZe Clan -joukkuetta, jossa pelaa hänen lisäkseen kaksi tanskalaista, ranskalainen ja norjalainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Joukkue aloittaa sunnuntaina matkansa Yhdysvalloissa pelattavassa ELEAGUE Major -turnauksessa, joka on vuoden ensimmäinen miljoonaturnaus. Atlantassa kisataan 22.–29. tammikuuta pelin suurimmassa ja arvostetuimmassa turnauksessa.

– Aloitettiin Majoria varten treenaaminen 3. tammikuuta, eli reilut pari viikkoa sitten. Ollaan pistetty tosi paljon sisään, ja ollaan pelkästään kotoa harjoiteltu yli kymmenen tuntia päivässä. Siihen päälle aina kaksi tuntia vielä uusia taktiikoita ja juttuja.

Turnausta ennen Jalli on osallistunut joukkueensa kanssa harjoitusleirille, joista käytetään pelipiireissä nimitystä bootcamp.

– 12. tammikuuta tultiin koko joukkueen voimin Kööpenhaminaan, jossa ollaan jatkettu samoilla pelitunneilla. Ollaan varmasti valmiita turnausta varten, johon lähdetään 19. tammikuuta.

Atlantaan lähtiessä suomalaistaiturin pelitunnit viimeiseltä kahdelta viikolta heiluvat 105 tunnin paikkeilla.


Tulot tippuivat: ”Käsittääkseni”

Vuonna 2015 Jalli tienasi verotietojen mukaan 108 871 euroa. Silloin hän edusti ruotsalaista Ninjas in Pyjamas -organisaatiota, joka oli yksi pelin ykkösnimistä. Tulot koostuivat kuukausipalkan ja turnausvoittojen lisäksi suoratoistolähetyksistä.

Viime vuonna Jalli pelasi pääosan vuodesta ENCE eSportsissa, josta hän siirtyi elokuussa FaZen riveihin. Jallin tulot tippuivat ruotsalaisjoukkueesta lähdön jälkeen – ehkä.

– Käsittääkseni tulot putosivat. En ole täysin varma.

Jallin edustama FaZe on yksi parhaiten palkatuista joukkueista tällä hetkellä. Huhujen mukaan joukkueen pelaajat tienaavat kuussa pelkästään palkkaa yli 6000 euroa.

Vielä pari vuotta voimassa olevan sopimuksensa tarkempia tietoja Jalli ei suostu paljastamaan, mutta kertoo olevansa todella tyytyväinen diiliin.

– Sopimus ei velvoita tekemään suoratoistolähetyksiä tai muutakaan, vaan ainoastaan keskittyä pelaamiseen. Tosi monen muuhun organisaation/sopimuksiin verrattuna se on tosi iso plussa, että kaikki muu on sitten sellaista ”bonusta” mitä voi tehdä jos haluaa.

Urheilua vai ei? ”En ole se joka näitä määritelmiä päättää”

Yksi ikuisuuskysymys kilpapelaamiseen liittyen on se, että voidaanko sitä luokitella urheilun alle.

– En itse koe sitä urheiluksi vaan se on mielestäni kilpailemista. Urheilu on mielestäni enemmän fyysistä aktiviteettiä, mutta en ole se joka näitä määritelmiä päättää, naureskelee Jalli.

Moni nuori pohtii koulun jättämistä mahdollisen peliuran vuoksi. Jalli on kuitenkin jyrkästi tällaista ideaa vastaan.

– Mun mielestä toinen ei poissulje toista. Kyllä se on aina hyvä olla varaplääni, jos hommat menee niin sanotusti plörinäksi, toteaa Jalli haastattelun loppuun.

Aleksi ”allu” Jalli

Ikä: 24 (s. 1992)

Paikkakunta: Espoo

Perhe: Avovaimo & koira

Ammatti: Kilpapelaaja (pelaa Counter-Strike: Global Offensive -peliä)

Tulot (2015): 108 871 €

Turnausvoitot (uralta): 106 543 $

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt