Miikka, 22, oli liian hyvä Suomeen – jatkaa peliuraansa ulkomailla

22-vuotias suomalainen kilpapelaaja Miikka ”suNny” Kemppi jatkaa ammattilaisuraansa saksalaisjoukkueessa.

Miikka ”suNny” Kemppi jatkaa peliuraansa saksalaisessa PENTA Sports -joukkueessa.

15.1.2017 19:04 | Päivitetty 15.1.2017 19:38

Suomalaisen ENCE eSports -organisaation Counter-Strike: Global Offensive -joukkueessa vuoden 2016 viettänyt 22–vuotias vantaalainen Miikka ”suNny” Kemppi on yksi tämän hetken taitavimmista CS-pelaajista Suomessa.

Syksyllä varsinkin kovassa iskussa ollut Kemppi nosti osakkeitaan huomattavasti myös ulkomailla, jossa hän tulee jatkamaan uraansa: Kemppi edustaa vuoden 2017 saksalaista PENTA Sportsia, joka hetki sitten vahvisti suomalaispelaajan liittyneen organisaation vahvuuteen.

– Minuun on oltu yhteydessä ulkomailta jo kuukausien ajan. PENTAn valmentaja otti minuun yhteyttä syksyllä, jonka jälkeen pelasin heidän kanssa stand-in-roolissa pari peliä ja hommat tuntuivat heti klikkaavan. Kaipasin uusia haasteita ja erilaisen ympäristön, joten tässä sitä nyt ollaan, kertoo Kemppi Saksasta Ilta-Sanomille.

Kempin lisäksi kokoonpanossa pelaa saksalaiset Kevin ”kRYSTAL” Amend ja Stefan ”stfN” Seier. Joukkueen viimeiset kaksi pelaajaa esitellään helmikuun alussa, jolloin CS:GO:n seuraava jättiturnaus eli ELEAGUE Major on pelattu pois alta.

Uudessa joukkueessa Kemppi tulee pelaaman vapaata roolia eli ”lurkeria” kuten ENCEssäkin. Seier on joukkueen ensimmäinen mies pommipaikalle syöksyessä, kun taas Amend puolestaan tulee pelaamaan tarkkuuskiväärillä. Kahden vielä pimennossa olevan pelaajien rooleja Kemppi ei suostu paljastamaan.

– Meidän vahvuuksia ovat kokemus ja yksilätaidot. kRYSTAL [Amend] on muun muassa ollut kahdesti Major-turnauksessa kahdeksan parhaan joukossa, joten kokemusta löytyy!

Kemppi tulee pelaamaan täysipäiväisenä ammattilaisena nyt toista vuotta peräkkäin. Tämän vuoden tavoitteet ovat hyvin selkeät.

– Pelata Majoreilla ja olla tasainen niin sanottu tier2 [”toisen tason”] -joukkue ainakin.

Kempin lisäksi ulkomaisissa kärkijoukkueissa pelaavat suomalaispelaajista muun muassa Aleksi ”allu” Jalli ja Jan ”wayLander” Rahkonen. Jalli edustaa FaZe Clan -joukkuetta, kun taas Rahkonen pelaa Flipsid3 Tactics -joukkueessa.

 Suomalaispelaajien asenteessa vikaa

Nykyisen joukkueen ja viime vuonna Kempin edustaman suomalaisen ENCEn erot ovat melko pieniä, mutta merkittäviä.

– Tuntuu että 'perusteet' ovat kaikilla paremmin hallussa. Keskitymmekin hieman eri juttuihin präkeissä [harjoitusotteluissa].

Uusi joukkue tulee kommukoimaan englanniksi. Kempille tämä ei ole ongelma, sillä hän puhuu sujuvasti englantia.

– Onhan se erilaista puhua muuta kuin äidinkieltä, mutta kaikkeen tottuu. Kommunikointia tietysti kompensoi se, että pelaajat ovat parempia.

Kun puhe kääntyy suomalaispelaajiin, niin Kemppi löytää nopeasti muutamia ongelmia pelaajien asenteessa ja työskentelytavoissa.

– Persoonallisuudet keskenään, työmoraali ja varmaankin voitontahto eli pitkäjänteisyys, listaa Kemppi suomalaisten suurimpia ongelmia.

– Suomessa on hyviä pelaajia, mutta joko he eivät tule toimeen keskenään tai eivät ole valmiita jättämään esimerkiksi kaveria menestyksen vuoksi.

Hän ei usko myöskään suomalaisjoukkueiden pelaavan Major-turnauksissa – pelin suurimmissa ja arvostetuimmissa – tänä vuonna.

– Riippuu miten asiat etenevät, mutta varmaan realistisesti suomalaisia nähdään vasta 2018–19.

Kempin entisen joukkue ENCE on vahvistanut jatkavansa CS:n parissa, joka oli organisaation ykköstitteli viime vuonna. Kempin mielestä ENCEn pitäisi rakentaa uusi joukkue hänen entisen joukkuetoverinsa ympärille.

– [ENCEn pitäisi] hankkia Aleksi ”Aleksib” Virolainen ja antaa hänelle täysi valta rakentaa joukkue hänen ympärilleen.

Kempin uusi joukkue debytoi kunnolla vasta helmikuussa, jolloin selviää myös PENTAn täysi kokoonpano. Sitä ennen joukkue pelaa vielä tammikuun aikana ESL Pro League -karsinnat kahden varapelaajan voimin.

Vielä loppuun: Mistä nimimerkkisi suNny on peräisin?

– Jaa-a, olin varmaan niin aurinkoinen persoona, naureskelee Kemppi kysymykselle.

Kemppi pelasi vuoden 2016 suomalaisessa ENCE eSports -organisaatiossa. Kuva Assembly Summer 2016 -tapahtumasta elokuulta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?