Hannes ”Hansulinho” Kettunen, 23, on Suomen kovin NHL-pelaaja josta et ole kuullut - Esports - Ilta-Sanomat

Hannes, 23, on Suomen kovin NHL-pelaaja josta et ole kuullut

Moninkertainen SM-kultamitalisti, 23-vuotias, Hannes ”Hansulinho” Kettunen on Suomen kovin NHL-pelaaja.

Hannes ”Hansulinho” Kettunen on nelinkertainen Suomen mestari NHL-pelisarjassa.

11.1.2017 17:57

Jäähallien ja ulkojäiden sijaan 23-vuotias Hannes ”Hansulinho” Kettunen pelaa jääkiekkoa kotona pelikonsoleillaan: Hän on NHL-pelisarjan, tutummin änärin, yksi maailman parhaimpia pelaajia.

Kettunen on voittanut SM-kultaa änärin parissa neljästi. Viimeisin kultamitali on tammikuulta 2016, jolloin hän juhli mestaruutta Yle TV2:lta näytetyssä SM-finaalissa.

Nyt hän ottaa uuden askeleen urallaan, kun hän liittyy Suomen ammattimaisimman pelijoukkueen ENCE eSportsin riveihin. Tunnettu suomalaisorganisaatio laajentaa ensimmäistä kertaa urheiluparien pariin uuden pelaajansa myötä.

Kettunen on ylpeä saadessaan edustaa Suomen ykkösjoukkuetta jatkossa.

– Kaikilla on varmaan joku unelma ja se on mulla justiinsa käynyt toteen, eli aika uskomaton fiilis! Uskon että muutos tulee olemaan suurin näkyvyyden kannalta ja se että saa itse vieläkin enemmän keskittyminen pelaamiseen. On kunnia edustaa Suomen parasta eSports-organisaatiota.

Uuden tukijan myötä myös panostus pelaamiseen on noussut: Päivässä pelin ääressä saattaa mennä jopa kymmenen tuntia.

– Normaalisti vastaisin että meillä päin ei lasketa tunteja, mutta kun sain kuulla tästä mahdollisuudesta liittyä ENCEn alaisuuteen, niin pelitunnit tietenkin nousivat aivan äärirajoille jotta pääsen omalle tasolleni.

– Rehellisesti sanottuna tunnit liikkuvat päivittäin 2-10h välillä. Pelaan tällä hetkellä vähän pienemmässä itse järjestetyssä rahaliigassa. Kuukausi takaperin olin WorldGaming.comin järjestämässä 10 000 dollarin online-turnauksessa mukana, jossa sijoituin toiseksi 256:sta pelaajasta. Toisesta sijasta nettosi tonnin.

Suomessa NHL-pelisarjan parissa pelaajia riittää, mutta kilpapelipuolella olisi vielä lisäpelaajille kysyntää.

– Mielestäni Suomen änäri-skene on jo melko hyvä. Kasvua on tapahtunut joka vuosi ja se on loistava asia. Toivon että tämä julkistus tuo pienen lisämausteen änäri-skenen kasvulle!

Kettusen kovin saavutus on hänen omasta mielestään ulkomailta, mutta myös SM-kultamitalit ovat lähellä sydäntä.

– Laittaisin omista saavutuksistani kovimmaksi Las Vegasin MM-kisat, joissa sijoituin kolmanneksi vuonna 2013. Ei ole helppoa pelata vieraalla mantereella ison yleisön edessä, samalta näytöltä, paras yhdestä -ottelusarjoja vielä suurimman osan peleistä vierasjoukkueena.

– Pakko tähän on laittaa myös Suomen mestaruudet, niitä arvostetaan Suomessa varmasti enemmän.

23-vuotiaan jääkiekkostaran ykkösvinkit jokaiselle NHL-pelaajalle ovat hyvin yksinkertaiset.

– Pää kylmänä ja hermot kurissa, niillä pääsee pitkälle!

Vielä loppuun: mistä nimimerkkisi on syntyjään?

– Aikoinaan pelasi – ja pelaa vieläkin – semmoinen kuningasjalkapalloilija Brasiliasta nimeltään Ronaldinho. Hän oli meikäläisen aivan lemppari ja halusin olla kanssa kuningas, joten aloin virtuaalijääkiekon Ronaldinhoksi, kertoo Kettunen Ilta-Sanomille.

Kettusen saavutuksia uralta

  • SM-kultaa NHL 12, -13, -14 ja -16 -peleissä

  • Las Vegasissa pelattujen NHL 2013 -MM-kisojen kolmas sija

ENCEn toimitusjohtajan Petri Hämälän mukaan NHL-pelaajan kiinnittämistä on pohdittu jo pitkään.

– ENCEn on tarkoitus toimia kattavasti elektronisen urheilun parissa kattaen useita eri pelejä, toimia niin kasvattajana kun olla myös edustusjoukkue, kertoo Hämälä Ilta-Sanomille.

– NHL lukeutuu Suomen myydyimpiin peleihin vuosittain ja on yksi niistä peleistä, joita olemme seuranneet jo organisaation perustamisesta saakka. Koimme nyt olevan oikea aika laajentaa pelin pariin.

Miksi päädyitte juuri Kettuseen?

– Hannes on osoittanut olevansa Suomen ehdotonta kärkeä voittamalla neljä Suomen mestaruutta ja MM-pronssia. Vielä tärkeämpää on kuitenkin palo lajia kohtaan ja halu kehittyä pelaajana. Uskomme että pystymme auttamaan Hannesta löytämään vielä seuraavan vaihteen urallaan.

Uskotteko NHL:n kilpapelipuolen kasvavan Suomessa kiinnityksenne ansiosta?

– Uskomme elektronisen urheilun kasvavan ja laajentuvan niin Suomessa kun muualla maailmassa. Varsinaista boostia kiinnitys tuskin tuo, mutta varmasti lisää pelin kilpapelipuolen tunnettavuutta Suomessa. Näin ollen uskommekin myös muiden joukkueiden laajentavan pelin pariin.

Osallistu IS:n eSports-osion käyttäjäkyselyyn - kaikkien vastanneiden kesken arvotaan lahjakortti!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?