Seinäjoen jalkapalloylpeys SJK esitteli ensimmäisen kilpapelaajansa Juho ”Koppinen” Järvelän: ”Harjoittelen noin 5-6 tuntia päivässä” - Esports - Ilta-Sanomat

Seinäjoen ylpeys esitteli ensimmäisen kilpapelaajansa – harjoittelee jopa 5–6 tuntia päivässä

Seinäjokelainen jalkapalloseura SJK esitteli maanantaina ensimmäisen kilpapelaajansa, FIFA-pelaaja Juho ”Koppinen” Järvelän.

23-vuotias raahelainen Juho ”Koppinen” Järvelä pelaa numerolla 23 FIFA-peliä SJK eSports -joukkueessa.

10.1.2017 19:03

Tammikuun alussa Seinäjoelta ilmoitettiin kovia uutisia: Veikkausliigaseura SJK aloittaisi ensimmäisenä jalkapallojoukkueena Suomessa oman kilpapelijoukkueensa, SJK eSportsin.

Seuran ensimmäinen pelaajakiinnitys on FIFA-pelaaja Juho ”Koppinen” Järveläksi. Hän edustaa SJK:ta niin Suomen sisäisissä turnauksissa kuin myös kansainvälisissä turnauksissa.

Raahesta kotoisin oleva 23-vuotias Järvelä on yksi Suomen kovimmista FIFA-pelaajista kahdella Suomen mestaruudellaan. Vasta vuodesta 2011 asti kunnolla pelanneen Järvelän kovin saavutus ulkomailta on Las Vegasissa pelattujen FIFA-pelin MM-kisojen jaettu 9.–16. sija 256 pelaajasta.

– Minulla oli muitakin vaihtoehtoja, ja minua yritettiin saada erääseen toiseen suomalaiseen peliorganisaatioon. Mutta kun kuulin tästä jutusta, kaikki kuulosti todella hyvältä ja nousevalta toiminnalta, kertoo Järvelä SJK:n verkkosivuilla.

Kovalle tasolle hän ei olisi kuitenkaan koskaan päässyt ilman satoja pelitunteja. Tällä hetkellä hän pyrkii pelaamaan päivittäin.

– Turnauksien lähestyessä harjoittelen noin 5–6 tuntia päivässä, normaalina päivänä tunnin tai kaksi. Tavoitteenani on hallita Suomen pelikenttiä ja kehittyä maailman huipputason pelaajaksi, kertoo Järvelä tulevaisuuden tavoitteistaan.

Jatkoa on luvassa

– Juhon kiinnityksen jälkeen meillä on tarkoitus laajentaa meidän FIFA-pelaajaryhmää parilla pelaajalla ja järjestää keväällä try-out-turnaus. Lisäksi meillä on tarkoitus kiinnittää huomiota FIFA:n lisäksi kasvaviin ja kehittyviin esports-lajeihin, kertoo SJK eSports -joukkueen manageri Pekka Riihimaa.

SJK on kolmas urheiluseura Suomessa jääkiekkoseura HIFK:n ja amerikkalaisen jalkapallon seuran Tampere Saintsin jälkeen, mikä perustaa oman pelijoukkueen. Maailmalla kovimpia nimiä ovat muun muassa ranskalainen jalkapallojoukkue Paris Saint-Germain, saksalainen FC Schalke 04 sekä tanskalainen FC Kööpenhamina.

Osallistu IS:n eSports-osion käyttäjäkyselyyn - kaikkien vastanneiden kesken arvotaan lahjakortti!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?