Formula E: Road To Vegas -miljoonakisan tuomaripäätöksellä hävinnyt suomalaiskuljettaja Olli Pahkala: ”oli selvää että tuskin kisaa voitan” - Esports - Ilta-Sanomat

Miljoona-ajon tuomaripäätöksellä hävinnyt Olli: ”Ihmettelin, että miten kulkee näin kovaa”

Virtuaaliratojen ykkösnimiin lukeutuva Olli Pahkala voitti sunnuntaina Yhdysvalloista 50 000 dollaria kaikkien aikojen virtuaalikisasta.

27-vuotias Olli Pahkala ajoi itselleen 50 000 dollaria Vegasista.

10.1.2017 13:32

27-vuotiaalle Olli Pahkalalle viimeinen viikko on ollut yhtä juhlaa: Vegasissa kisamatkalla ollut Pahkala palaa nykyiseen kotipaikkaansa Saksaan 50 000 dollaria rikkaampana.

– Tämä oli ensimmäinen kerta meikäläiselle rapakon takana ja on kyllä huikea paikka! Ohjelma koostui promootiomateriaalien tekemisestä, haastatteluista sekä tietenkin itse kisasta, jonka jälkeen hieman juhlittiin ja levättiin.

– Perjantaina meille järjestettiin myös päivä SK Gamingin tähtien kanssa, johon osallistuivat muun muassa Epitacio ”TACO” de Melo ja Danny ”Husky” Engels. Siellä käsiteltiin mentaalipuolen juttuja kilpailuun liittyen sekä pidettiin hauskaa golfin ja lasertagin parissa.

Pahkala voitti 50 000 dollaria sijoittumalla kolmanneksi Formula E: Road To Vegas -simulaattorikilpailussa, johon otti osaa kahdenkymmenen Formula E -ammattilaiskuskin lisäksi kymmenen maailman kovinta simulaattorikuskia.

Pahkala lähti kisaan kuudennelta sijalta. Aika-ajot sujuivat kohtalaisesti, vaikka toisen nopean kierroksen kanssa olikin ongelmia.

– Kaksi kierrosta oli mahdollista ajaa aika-ajoissa. Ensimmäinen kierros oli niin sanottu banker-lap eli varmaan päälle 99 % suoritus, joka meni hyvin. Toisella kierroksella Nelson Piquet Jr.:n perävalot tulivat vastaan ja kierros jäi ajamatta.

Kisassa suomalaiskuski nousi noin puolivälissä kärkeen, jossa hän pysyi ruutulipun heilumiseen asti. Kisasuorituksesta hän antaisi itselleen arvosanaksi vahvan ysin.

– Minun vahvimpia osa-alueitani on kisalähdöt, ja taktiikkavalinta osui nappiin täydellisesti! Parantamisenkin varaa jäi: jouduin odottamaan ruuhkassa vähän aikaa ennen varikkokäyntiä ja ensimmäisillä kierroksilla haparoin hieman.

Vegasin kisan koostevideo

Kisan päätteeksi juhlinta ei kuitenkaan alkanut heti. Fanit voivat äänestää ennen kisan alkua kolmelle kuljettajalle käyttöön fanboostin, eli viiden sekunnin lisävoiman. Pahkalan käytettyä fanboostinsa jäi toiminto päälle teknisen virheen takia aina loppuun asti, mitä alettiin tutkia kisan jälkeen.

– Käytin fanboostin heti varikon jälkeen undercut [aikaistetun pysähdyksen tuoma etu] ja kilpailun nopein kierros mielessä. Sitten ihmettelin, että miten kulkee näin kovaa, niin fanboost oli jäänyt päälle eikä sitä saanut pois.

– Ajoin voittoon boostin avulla, jonka jälkeen kerroin suoraan Bonolle ja Felixille [Pahkalan jälkeen maaliin tulleet kuljettajat], että ottavat rauhassa ja kävelin tuomariston puheille ilmoittamaan viasta.

Tutkintatilanne oli Pahkalan mukaan ”melko sekava kisan jälkeen”.

– Se oli minulle selvää, että tuskin kisaa voitan. Kysymys oli lähinnä siitä, että hylätäänkö minun suoritukseni kokonaan vai tuleeko sieltä aikasakko.

– Tutkinta oli siis tiedossa heti kisan jälkeen, mutta lopputulema selvisi noin tuntia myöhemmin. Oli mielenkiintoiset minuutit jännittäessä päätöstä!

Pahkala (kuvassa vasemmalla) jäi lopulta kisassa kolmanneksi tallikaverinsa Felix Rosenqvistin (oikealla) taakse.

Pahkalalle annettiin lopulta kahdentoista sekunnin aikarangaistus, joka pudotti hänet kärkipaikalta kolmanneksi. Kaiken kaikkiaan hän on kuitenkin reissuun tyytyväinen.

– Olen todella tyytyväinen kolmanteen sijaan. Pojat [kisan voittanut Bono Huis ja toiseksi yltänyt Formula E -ammattilainen Felix Rosenqvist] olivat loppujen lopuksi nopeampia kuin minä. Meikäläinen teki virheen perjantain vapaissa harjoituksissa valmistautumisen kanssa, jonka johdosta vauhtia jäi puuttumaan. Tiedän missä parantaa jatkossa, joten odotan innolla tulevia kilpailuita!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?