Joni, 21, keräsi vuodessa 200 000 Youtube-tilaajaa pelivideoillaan

21-vuotias Joni Humaloja on vuoden aikana kerännyt Youtubessa yli 200 000 tilaajaa pelivideoillaan.

22-vuotiaan Joni Humalojan Youtube-kanavalla on yli 200 000 tilaajaa.

7.1.2017 16:23

Nummelassa asuva 21-vuotias Joni Humaloja opiskelee Jyväskylän yliopistossa nanotiedettä, mutta opiskelujen ohella hän ylläpitää yli 200 000 tilaajan Youtube-kanavaansa.

Youtube-kanavaa tähdittävät hänen pelivideonsa Rocket League -pelistä, jossa hän pelaa todella kovalla tasolla nimimerkillä JHZER. Humalojan videoita on katsottu Youtubessa yli 22 miljoonaa kertaa.

Ennen Rocket Leagueta – joka on hyvin yksinkertaisesti selitettynä jalkapallon pelaamista lentävillä autoilla – hän pelasi pelin aikaisempaa versiota, Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars. Nimihirviöstä käytettiin yleisemmin lyhennettä SARPBC.

– Olen tehnyt Rocket Leaguesta reilun vuoden aktiivisesti videoita, mutta aikaisemmin tein satunnaisesti videoita SARPBC:stä vuodesta 2010 lähtien. Teen kanavallani videoita parhaista maaleista, mokista ja hauskoista hetkistä, kertoo Humalaoja kanavansa sisällöstä IS:lle.

200 000 Youtube-tilaajalla Humaloja pystyy elättämään itsensä videoillaan. Vielä vuosi sitten hänellä oli tilaajia vain 2000.

– Aikaisemmin keskityin kanavallani vain parhaiden maalien julkaisemiseen, mutta kun aloin näyttämään videoissa muitakin kohokohtia, niin videoihini tuli enemmän persoonallisuutta ja huumoria sekä vaihtelevuutta. Tämän muutoksen jälkeen kanavani alkoi kasvaa paljon nopeammin.

Humaloja on yksi maailman taitavimmista pelaajista Rocket Leaguessa. Kovista pelitaidoista huolimatta hän ei käytä tajuttomia tuntimääriä viikossa pelaamiseen tai Youtube-kanavansa ylläpitoon.

– Pelaan noin tunnin tai kaksi päivässä. Videoita teen normaalisti kolme viikossa, joista jokaisen tekemiseen kuluu 2–3 tuntia.

Yksi Humalojan suosituimmista videoista (yli 450 000 näyttökertaa)

Ilta-Sanomien esports-uutisointia voi seurata myös Twitterissä ja Facebookissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?