SJK laajentaa kilpapelaamiseen FIFA-pelisarjan johdolla. - Esports - Ilta-Sanomat

Veikkausliigaseura lähtee esportsiin – perustaa oman kilpapelijoukkueen

Seinäjokelainen jalkapallojoukkue SJK laajentaa kilpapelaamiseen. Alku tapahtuu FIFA-pelisarjalla.

SJK:n taustavoimat ovat tapahtumatuottaja Mikko Jokipii (vas.), pelaajarekrytoija Matteus Markko ja manageri Pekka Riihimaa.

5.1.2017 13:26

Urheiluseurat ovat viimeisen vuoden aikana löytäneet kilpapelaamisen maailmalla, mutta myös Suomessa: HIFK perusti oman esports-joukkueensa marraskuussa.

Euroopassa varsinkin jalkapalloseurat ovat löytäneet kovassa kasvussa olevan lajin. Suurimpia nimiä ovat olleet FC Schalke 04:n ja Paris Saint-Germainin lisäksi Manchester City, jotka saavat nyt rinnalleen seinäjokelaisen SJK-jalkapalloseuran.

SJK ilmoitti aikeistaan verkkosivuillaan. Tuleva pelijoukkue toimii SJK:n nimen alla ja kantamaa sen logoa paidoissaan. Seuran taivalta kilpapelaamisen parissa avittaa Rynnäkköviikset-organisaatio.

– eSports-joukkueen lanseeraaminen vahvistaa SJK:n asemaa suomalaisen jalkapallon ja kilpaurheilun edelläkävijänä, kertoo SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki verkkosivuilla.

Seinäjoella pelataan aluksi FIFA-peliä, mutta tulevaisuudessa tarkoitus on laajentaa muun muassa Overwatchiin.

SJK:n ensimmäinen pelaajakiinnitys paljastetaan maanantaina Seinäjoella pidettävässä tiedotustilaisuudessa. Lisää pelaajakiinnityksiä on luvassa vielä alkuvuoden ja kevään aikana.

Luvassa omia esports-tapahtumia

SJK:n jalkapallostadion OmaSP tulee toimimaan virtuaalisena esports-stadionina. Seinäjoella järjestetään jatkossa talvisaikaan tapahtumia SJK:n omalla OmaSP-stadionilla.

– Kesäkaudella stadion täyttyy jalkapallofaneista, ja talvikaudella visioimme Suomen ja jopa pohjoismaiden johtavasta eSports-keskuksesta. Jos Seinäjoki tähän asti on tunnettu vaikkapa rytmimusiikkikaupunkina, voin nähdä meidät parin vuoden sisällä eräänlaisena eSportsin mekkana. Tarkoituksena on tarjota pelikokemuksia niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin, sanoo SJK eSportsin tapahtumatuottaja Mikko Jokipii seuran verkkosivuilla.

Kevään aikana stadionilla tullaan järjestämään tryout-turnauksia, joiden kautta kuka tahansa voi pyrkiä SJK:n omaan esports-joukkueeseen.

Ilta-Sanomien esports-uutisointia voi seurata myös Twitterissä ja Facebookissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?