FC Kööpenhamina esitteli kilpapelijoukkueensa – raaka räiskintäpeli Counter-Strike syynä oudolle nimivalinnalle? - Esports - Ilta-Sanomat

FC Kööpenhamina esitteli pelijoukkueensa – raaka räiskintäpeli syynä oudolle nimivalinnalle?

Tanskalainen jalkapalloseura FC Kööpenhamina esitteli oman kilpapelijoukkueensa Northin hetki sitten Kööpenhaminassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Northin Counter-Strike: Global Offensive -joukkue on yksi maailman parhaista.

3.1.2017 13:45

Tanskan merkittävimmän jalkapalloseuran FC Kööpenhaminan huhuttiin jo joulukuun aikana ilmoittavan aikeistaan kilpapelaamisen parissa heti vuoden vaihtumisen jälkeen.

Seura piti tänään tiedotustilaisuuden Kööpenhaminassa joukkueen omalla jalkapallostadionilla, jossa he kertoivat laajentavansa kilpapelaamiseen uuden North-brändin alla yhdessä Nordisk Filmin kanssa. Seura ja mediayhtiö omistavat joukkueen puoliksi.

– Esportsilla on huima potentiaali, ja meillä on erittäin korkeat tavoitteet Northin kanssa, joka on yksi maailman kovimmista ensimmäisestä päivästä lähtien, totesi tiedotteessa FC Kööpenhaminan toimitusjohtaja Anders Hørsholt.

Seuran alkutaivalta uuden lajin parissa johtaa pitkälti entinen Dota 2 -ammattilaispelaaja, tanskalainen Jacob ”Maelk” Toft-Andersen, joka on aikaisemmin johtanut saksalaisen FC Schalke 04:n laajennusta kilpapelaamiseen League of Legendsin parissa.

North-nimeä alkuun pelikentillä edustaa neljästä tanskalaisesta ja yhdestä norjalaispelaajasta koostuva Counter-Strike: Global Offensive -joukkue, joka ilmoitti lopettavansa yhteistyön edustamansa Team Dignitas -organisaation kanssa vuoden päätteeksi.

Northin ensimmäinen turnaus tulee olemaan tammikuun lopulla pelattava CS:GO:n seuraava Major-turnaus, joka pelataan Atlantassa 22.–29. tammikuuta. Turnauksessa kisataan miljoonan dollarin palkintopotista, josta voittajajoukkue ansaitsee puolet.

HLTV.org-sivuston mukaan tiedotustilaisuudessa vihjattiin joukkueen sitoneen jopa viiden vuoden pituiset sopimukset seuran kanssa. Normaalit sopimukset kilpapelaamisen parissa ovat vuodesta kahteen, ja sitä pidemmät ovat hyvin harvinaisia.

Tiedotustilaisuudessa paikan päällä ollut tanskalainen Niels ”rizc” Topp on Twitter-tilillään jakanut tietoa tilaisuuden sisällöstä.

Hänen mukaansa Nordisk Film ja FC Kööpenhamina haluavat järjestää jo muutaman vuoden sisällä jättimäisen pelitapahtuman jalkapalloseuran kotistadionilla, johon mahtuu kymmeniä tuhansia katsojia.

Uusi joukkue tulee myös aktiivisesti harjoittelemaan seuran jalkapallostadionin yhteydessä sijaitsevissa harjoitustiloissa.

Lisäksi seura sanoi tilaisuudessa, että he eivät tällä hetkellä suunnittele laajentavansa kilpapelaamisen ykköstitteliin League of Legendsiin. Syyksi sanottiin se, että pelin rakennelma [structure] ei ole heille mieluisa.

Pelivalinta syynä erikoiseen nimeen?

Monet odottivat FC Kööpenhaminan laajentavan omalla nimellään kilpapelaamiseen, kuten FC Schalke 04 ja Paris Saint-Germain ovat muun muassa tehneet aikaisemmin.

Sen sijaan he päättivät luoda uuden brändin, North, joka on herättänyt kummastusta osassa faneja. Nimivalinnan on epäilty johtuneen seuran pelivalinnasta: CS:GO on alle 16-vuotiailta kielletty räiskintäpeli, jonka väkivaltaisuuteen seura ei halua yhdistää omaa brändiään suoraan.

Schalke 04:llä tai PSG:llä ei löydy Northin tavoin CS:GO-joukkuetta, vaan he ovat aloittaneet matkansa kilpapelaamisen League of Legendsin parissa.

North-brändi esiteltiin seuraavalla videolla tilaisuudessa

FC Kööpenhamina on uusin tulokas kilpapelaamisen parissa urheiluseuroista. Aikaisemmin mainittujen FC Schalke 04:n ja PSG:n lisäksi lajin ovat viime vuosina löytäneet Helsingin IFK ja englantilainen Manchester City.

Ilta-Sanomien esports-uutisointia voi seurata myös Twitterissä ja Facebookissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?